Dacă ar fi să sintetizez în 2 cuvinte, tot mesajul pe care îl transmit prin acest blog, acesta ar suna în felul următor: Trăiește conștient!. Scriu acest articol pentru că am observat o tendință. Am observat tendința de a se rămâne la suprafața mesajului. Îți adresez invitația de a săpa încă puțin de fiecare dată când citești un articol pe acest blog. Grafic, orice articol de pe blog ar putea fi reprezentat cam așa:
Atunci când ai ajuns la baza care este reprezentată de afirmația: Trăiește conștient!, ai un parcurs complet. Ce observ astăzi este că majoritatea oamenilor care citesc acest blog se învârt în zona de mijloc a „temei articolului” reușind în general să spulbere bariera cuvintelor. Foarte puțini sunt cei care nu pot să treacă de „cuvinte”. De obicei aceștia citesc un articol maxim două și nu se mai întorc niciodată.
Persoanele care intra pe blog în mod frecvent fie pătrund până la tema articolului, fie aleg să aibă un parcurs complet până în inima mesajului. Articolul de astăzi este o invitație de a pătrunde în inima mesajului, având astfel cât mai des un parcurs complet ca cel descris de săgeata roșie din figură. Iar pentru ca tu să pătrunzi constant până în inima mesajului, vreau ca mai întâi să îți devină clar când nu o faci. Așa că o să îți dau câteva exemple.
Nu pătrunzi mesajul în profunzimea sa atunci când:
- Eu scriu un articol despre implicațiile energetice ale consumului de carne, iar tu înțelegi că te invit să nu mai mănânci carne.
- Articolul este despre implicațiile energetice ale minciunii, iar tu înțelegi că te invit să nu mai spui minciuni
- Articolul este despre implicațiile energetice ale bârfitului, iar tu crezi că te-am invitat să nu mai bârfești.
- Articolul este despre inutilitatea rugăciunii, iar tu crezi că te-am invitat să nu te mai rogi.
Dacă tragi concluzii asemănătoare celor din lista de mai sus, înseamnă că ești la mijlocul piramidei din prima figură, și tocmai pentru a te invita să sapi mai adânc scriu acest articol. Oamenii cu un parcurs complet, citesc articole și pleacă de aici entuziasmați, plini de energie, uneori extaziați chiar. Și asta pentru simplul fapt că își dau voie să pătrundă în inima mesajului. Iar dacă mai sus ți-am spus ce înseamnă să nu pătrunzi mesajul în profuzimea sa, acum o să îți spun ce înseamnă să îl pătrunzi, folosindu-mă de aceleași exemple.
Așadar, pătrunzi mesajul în profunzimea sa atunci când:
- Eu scriu un articol despre implicațiile energetice ale consumului de carne, iar tu îți dai seama că nu am niciun interes în a te face pe tine vegetarian, ci unica mea intenție este aceea ca tu să devii conștient de implicațiile energetice ale consumului. Dacă decizi să mănânci sau nu carne te privește în totalitate. Ce te-am invitat eu prin articol a fost să devii conștient de implicațiile energetice. Articolul și-a atins scopul dacă tu ai devenit conștient de implicațiile energetice, nu dacă te-ai lăsat de mâncat carne.
- Articolul este despre implicațiile energetice ale minciunii, iar tu ai înțeles care sunt aceste implicații energetice. Dacă ai renunțat la a mai spune minciuni, dar nu ești conștient de implicațiile energetice ale minciunii, articolul și-a atins scopul doar parțial. Asta pentru că scopul său, mesajul său central era: Trăiește conștient! înțelege implicațiile energetice ale minciunii și alege să minți sau nu, fiind conștient care sunt implicațiile. Dintre doi oameni, unul care minte, dar a citit articolul și este conștient de implicații, iar altul care a citit articolul, nu minte, dar nu este conștient de implicații, primul aș înclina să cred că este avantajat. Asta pentru că acțiunile sale pleacă dintr-o stare de conștiență. El este conștient de implicații asumându-și-le. Pe când cel de-al doilea doar stă departe de implicațiile energetice, fără a fi conștient de ele.
- Articolul este despre implicațiile energetice ale bârfitului. Se aplică ce am scris mai sus în cazul minciunii.
- Articolul este despre inutilitatea rugăciunii, iar tu înțelegi că a cere este lipsit de sens și inutil și înțelegi că eu nu am nicio intenție de a te face pe tine să renunți la a mai spune rugăciuni. Poți să spui oricâte rugăciuni vrei, cine sunt eu să îți interzic asta? Mesajul principal este acela de a deveni conștient de inutilitatea rugăciunii. Odată ce tu devii conștient că această acțiune este inutilă, dacă alegi sau nu să te rogi în continuare, nu mă privește. Eu nu ți-am spus, nu îți spun, și nu îți voi spune niciodată ce să faci. Eu doar te invit să devii conștient de anumite aspecte ale vieții tale. Ce faci tu de aici încolo este în totalitate alegerea ta de om frumos și liber.
Iar la final o să închei cu exemplul lui Buddha. Exemplu ce mi se pare că se potrivește perfect în contextul articolului de azi.
Scrierile ne spun despre Buddha că spre finalul vieții sale consuma carne cu diverse ocazii și destul de des. Este imposibil ca el să nu fi fost conștient de implicațiile energetice ale consumului de carne. Cu toate acestea, alegerea sa a fost aceea de a înghiți vibrații joase. Ce ne-a transmis Buddha prin asta? Mesajul lui probabil că ar fi sunat așa: „Sunt conștient de implicațiile energetice ale consumului de carne și mi le asum”.
Exact același lucru ți-l transmit și eu ție, și dacă o să citești cu atenție o să vezi că nu există articol pe acest blog care să nu aibă ca mesaj principal afirmația: Trăiește conștient!
Tot ceea ce te invit să faci este duci o viață conștientă. Să fii conștient de implicațiile energetice ale minciunii nu înseamnă să nu minți. Să fii conștient de implicațiile energetice ale consumului de carne, nu înseamnă să nu consumi carne. Doar fii conștient, și permite alegerilor tale să plece dintr-o stare de conștiență. Acesta este mesajul meu pentru tine.
Desigur că poți să fii conștient de implicațiile energetice ale minciunii, și în același timp să nu minți. Poți fi conștient de implicațiile energetice ale consumului de carne, și în același timp să nu consumi carne. Acestea sunt situații ideale în care este minunat să te afli. Eu nu îți transmit însă niciodată acțiunea de întreprins. Tot ce fac este să te invit să trăiești conștient de fenomenele ce au loc în jurul tău, și să permiți alegerilor tale să plece din această stare de conștiență.
Trăiește conștient!
Cu recunoștință,
Cosmin Constantin-Cîmpanu