„Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea.”(Marcu 11:24)
„Stie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El.”(Matei 6:8)
Înainte de a începe lectura acestui articol, am o singură recomandare pentru tine. Îți ofer chiar acum o cutie imaginară de carton în care te rog să depozitezi toate convingerile limitative. Îți promit că le păstrez în deplină siguranță pe toată durata articolului, iar la final dacă o să vrei neapărat îți înapoiez convingerile limitative pentru a le îmbrăca din nou.
Să spun că rugăciunea nu îți este niciodată ascultată, când peste 90% din populație se roagă, ar putea fi considerat un act de inconștiență din partea mea. Totuși m-am obișnuit să spun adevărul pe acest blog și am învățat să trăiesc cu consecințele. Așadar, hai să îți spun de ce rugăciunea nu funcționează niciodată.
1. Rugându-te îl faci incompetent pe Dumnezeu
Poate te întrebi: „Cum vine asta?”. Păi este foarte simplu. Tu te apuci să îi ceri diverse chestii Lui Dumnezeu. Ce se poate deduce de aici? Că El nu știe care sunt lucrurile de care ai tu nevoie. Așadar ar fi cazul să îi explici și să îl lămurești de ce trebuie El să îți dea ție sănătate, bani, spor în casă etc. etc. etc. Fiindcă El pur și simplu nu poate pricepe că tu ai nevoie de sănătate și bani.
Tu meritai să ai miliarde în cont, să fii cel mai sănătos om de pe pământ, iar relația ta cu familia să fie impecabilă, repet, tu MERITAI să ai toate astea, dar Dumnezeu a uitat să ți le ofere conform meritelor tale. Așa că prin rugăciune tu ce faci? Îi reamintești să îți împlinească meritele. Ce-i drept, de atâtea mii de ani de când există Universul, Dumnezeu o fi îmbătrânit și El, și mai uită. Trebuie să îi reamintești din când în când lucrurile pe care tu le meritai, dar El nu ți le-a oferit.
Trezește-te om frumos! Trezește-te scânteie de divinitate! Exact acum, în acest moment în viața ta nu există nici mai mult nici mai puțin decât ceea ce meriți. Iar asta pentru că Dumnezeu îți oferă oricând exact conform meritelor tale. Dumnezeu este cea mai competentă formă de energie din Univers care știe ce ai nevoie înainte ca tu să ceri ceva de la El.
2. Rugându-te recunoști absența
„Dă-mi Doamne …”, iar pe spațiile punctate adaugi tu ceea ce consideri că îți lipsește. „Dă-mi Doamne sănătate”, este un alt mod de a spune: „Nu am sănătate”. „Dă-mi Doamne liniște sufletească”, este un alt mod de a spune: „Sunt tulburat” și tot așa. Ține minte însă că fiecare sentiment sau stare așa zis negativă nu are drept sursă altceva decât o decuplare de la Energia Universală.
Tu te poți însă deschide în fața armoniei și abundenței. Tot ce ai de făcut este să te recunoști ca parte din Sursa din care provii, să te recunoști ca parte din Dumnezeu. Să repeți zilnic sau eventual de mai multe ori pe zi:„Dă-mi Doamne sănătate” este ca și cum ai repeta de mai multe ori pe zi „Sunt bolnav”, „Sunt bolnav”, „Sunt bolnav” etc. Prin rugăciune tu de fapt confirmi absența a ceea ce ți-ai dori și nu ai. În realitate însă tu ești abundent, receptiv, expansiv, frumos, iubitor și creator asemeni Sursei din care provii. De ce respingi interacțiunea cu toate aceste forme energetice, și alegi să afirmi zilnic: „Nu am cutare și îmi lipsește cutare”?
3. Rugându-te îl faci pe Dumnezeu nedrept
Sau poate îți trece prin cap să obții ceva ce nu meriți? În fiecare secundă a vieții tale ai exact ceea ce meriți în fiecare arie a vieții tale.
Câți bani ai? Câți meriți! Câtă sănătate? Câtă meriți. Câtă iubire? Câtă meriți. Și tot așa. De ce se întâmplă asta? Datorită iubirii infinite a lui Dumnezeu. Lui Dumnezeu nu trebuie să îi explici tu ce meriți și în ce cantități. Știe El prin omnipotența și omniprezența Sa.
Așadar există două posibilități. Atunci când te rogi fie:
a.) Îl acuzi pe Dumnezeu că ar comite nedreptăți. Adică tu nu meriți să ai sănătatea pe care o ai, ci ai merita să fii mult mai sănătos. Totuși Dumnezeu nu ți-a dat conform meritelor tale așa că tu îl rogi frumos să îngăduie mai mult. Să nu fie egoist și să țină toată sănătatea pentru El. Să îți dea și ție măcar sănătatea pe care o meriți.
Ori,
b.) Vrei să obții ceva ce nu meriți. Fapt care nu se va întâmpla niciodată indiferent de acțiunile tale. Spre exemplu să presupunem că tu ești un criminal în serie, și te rogi lui Dumnezeu să fii iubit de oamenii din jur. Nu se va întâmpla pentru că nu meriți asta. Exemplul este desigur unul exagerat, dar important este să înțelegi ideea.
Și să nu mai fac rugăciuni?
Tu poți să faci ce vrei, iar eu nu îmi propun și nici nu pot să te oblig să iei vreo decizie. Eu doar mi-am făcut datoria de a îți aminti că Dumnezeu este infinit inteligent și iubitor. Și că Dumnezeu nu este nici incompetent și nici nedrept așa cum îl acuzi tu indirect prin rugăciunile tale. În fiecare secundă a vieții tale ai exact ceea ce meriți și asta numai datorită iubirii infinite a lui Dumnezeu, iubire de care ești în permanență înconjurat.
Iar dacă mă întrebi ce să faci, și chiar vrei să faci ceva, eu îți propun să spui: „Mulțumesc”. Așa cum spune și citatul de la începutul articolului, Dumnezeu știe cele care îți sunt de trebuință înainte ca tu să le ceri de la El. Și fii sigur că ți le și oferă fără întârziere în conformitate cu ceea ce meriți.
Acestea fiind spuse, articolul este gata….A!, dar stai puțin, ai o cutie la mine. Este cutia de carton de la începutul articolului. Știi? cea în care ți-am păstrat convingerile limitative pe parcursul articolului. Poftim, sunt în perfectă stare de funcționare și ți le dau înapoi așa cum ți-am promis. Poți să „le îmbraci” din nou. Sau poate nu…
Cu recunoștință,
Cosmin Constantin-Cîmpanu