Toate potențialitățile există deja. Odată ce ai putut vedea ceva în minte, înseamnă că acel ceva există în sertarele Universului. Cu alte cuvinte ți-a fost dăruit deja și stă se manifeste în realitatea ta subiectivă. Tot ce ai de făcut tu este ca non-atașat să observi cum Universul trage toate sforile și aduce în realitatea ta ceea ce ai ales să experimentezi.
Poate îți vine să întrebi: „Păi bine Cosmin, și nu e nevoie de muncă pentru ca acel ceva să apară în realitatea mea?”. Răspunsul este că sunt șanse să fie nevoie și de muncă. Însă atunci când direcția unei intenții este respectată, munca nu pare muncă. Chiar dacă vei face anumite acțiuni în planul fizic, ele vor fi însoțite de sincronicități și plăcere în loc ca acțiunile să fie însoțite de greutăți și oboseală.
În poza de la începutul acestui articol, ai putut vedea niște săgeți. Acesta este felul în care am simțit să reprezint simbolic direcția unei intenții. Punctul inițial este punctul de plecare, iar săgeata reprezintă direcția intenției sau traseul simbolic pe care energia intenției l-ar putea urma pentru aducerea în planul fizic a non-manifestatului.
Acum o să te invit să îți imaginezi o situație ipotetică care va sublinia mesajul pe care articolul în ansamblu îl transmite.
Sunt șanse foarte mari să fi mers în cel puțin o excursie sau drumeție în această viață. Iar asta te va ajuta să relaționezi mult mai ușor cu exemplul.
Așadar, să zicem că alegi să faci o excursie până într-un oraș care se află în celălalt capăt al României raportat la orașul în care te afli la momentul în care citești aceste rânduri. Iar intenția ta este aceea de a ajunge cât mai rapid în orașul destinație și să vizitezi acolo niște obiective turistice.
Te documentezi care este cel mai scurt și bun drum. Împachetezi un bagaj, îl pui în portbagaj, alimentezi mașina cu combustibil și te pornești la drum. În primii 100 de km respecți direcția optimă întocmai. Numai că după 100 de km intervine un telefon de la un prieten. Acesta te sună pentru a te întreba ce mai faci, iar tu îi spui că tocmai te-ai pornit într-o excursie. Te întreabă pe unde ești momentan, iar când îi spui, el își amintește de o locație extraordinară care se află în apropiere de locul în care ești tu acum și pe care a vizitat-o el anul trecut. Îți spune că ți-ar place foarte mult. Iar acum tu ai de făcut o alegere. Rămâi 100% conectat la direcția intenției inițiale urmând drumul optim, sau te abați de la el, fapt care ar echivala și cu o întârziere în ajungerea la destinație?
Pentru moment, fiindcă știi că prietenul ți-a mai făcut recomandări bune și în trecut și fiindcă îți surâde și ție ideea, te abați de la destinație și te duci să vizitezi locația respectivă.
Vizita a fost frumoasă, dar nu te-a impresionat nici măcar pe jumătate comparat cu felul în care îți imaginezi că vei fi impresionat de destinația aleasă inițial. Așa că te urci din nou la volan și pornești la drum înspre a ajunge la destinația aleasă inițial.
Mai mergi 50 de km înspre orașul ales fără a te abate deloc de la drumul optim. Însă după acești 50 de km, la kilometrul 51, pe marginea drumul vezi o bătrânică drăguță care face autostopul. Te întrebi: „Să opresc sau să îmi văd de drum?”. Alegi să iei bătrânica în mașină. Imediat ce se urcă însă, vezi că drumul optim nu coincide cu locul unde vrea bătrânica să ajungă. Ea totuși se plânge, te roagă frumos, se oferă să îți dea și bani, numai să o duci la destinație. Chiar dacă va fi nevoie să ocolești vreo 20 de km, decizi să ajuți bătrâna. Gestul este nobil, însă tu te-ai abătut de la drumul optim de ajungere la destinație.
Pe traseu, apar tot felul de alte tentații și sugestii cărora le dai curs pe rând. Iar după ceva timp, îți dai seama că ești cu o zi întârziere. Conform planului inițial, dacă respectai direcția și traseul optim, erai ajuns la destinație deja de 24 de ore. Tu însă ai făcut tot felul de ocolișuri și ai vizitat alte puncte interesante de pe traseu care ți-au venit ție în minte sau care ți-au fost sugerate de alții direct sau indirect. Colac peste pupăză, chiar acum primești un telefon și de la serviciu. Ți se spune că ești așteptat de urgență la muncă fiindcă a intervenit ceva neprevăzut. Vei fi plătit dublu, îți vei putea lua concediu oricând altcândva doar să mergi acum să rezolvi problema respectivă.
Acum te gândești că dacă nu te-ai fi abătut de la direcția inițială și traseul optim, ai fi avut 24 de ore în care puteai să te bucuri de destinație. Dar așa nici măcar nu ai ajuns să vezi orașul destinație. Îți imaginezi doar cât de frumos ar fi fost și te întorci la muncă fiindcă simți că nu îți poți lăsa colegii și șeful de izbeliște. Și uite așa, nerespectând direcția și traseul optim, ai ajuns să nu mai experimentezi ceea ce îți doreai tu să experimentezi.
Acest exemplu a fost oferit, fiindcă exact la fel este și în viață cu respectarea direcției energetice a unei intenții. Foarte mulți oameni se lasă detractați de gânduri sau sugestiile care vin dinspre ceilalți și așa ajung să nu mai experimenteze ceea ce inițial au ales să experimenteze. Din acest motiv apare în viața multora acea stare de fricțiune în care simt că ceva lipsește, dar nu știu ce.
Din punct de vedere Universal, abundența și nelimitarea sunt caracteristici firești. Atunci când tu vezi ceva în minte, dar el nu apare în realitatea experimentată este pentru că îl blochezi într-un fel sau altul. Nu există nicio intenție care odată selectată să nu devină realitate ușor și pe calea minimei rezistențe. Totuși tu nu îți transformi toate intențiile în realitate fiindcă pe o parte dintre ele le blochezi în fel și chip. Am devenit parcă experți în a ne autorefuza ceea ce în mod firesc am putea experimenta pe calea minimei rezistențe.
Odată ce tu ai ales ceva, din punct de vedere Universal l-ai și primit. Potențialitatea este deblocată din câmpul cuantic și vine singură înspre tine. Detașează-te, alege postura de observator și las-o să vină. Atașându-te, luptându-te și permițând altor factori să te detracteze, vei ține respectiva manifestare departe de tine.
Pentru ca intențiile să devină realitate ușor și rapid în realitatea ta sunt câțiva pași pe care simt să îi enumăr în încheierea acestui articol. Iată-i:
1. Curăță Intenția De Impurități
Tu îți dorești să experimentezi ceva în acest plan. Și indiferent de ceea ce îți dorești, îl poți experimenta. Ba mai mult, așa cum a fost explicat în paragrafele de mai sus, o dată dorit ceva, potențialul este deja deblocat și se îndreaptă înspre tine.
De foarte multe ori însă oamenii se concentrează pe niște intenții care sunt impure energetic. Asta înseamnă că ele conțin vibrații contrare în structura lor.
De exemplu cineva își dorește să viziteze Parisul. Dar de fapt intenția profundă este aceea ca ajungând în Paris să își facă prietenii invidioși postând poze pe facebook de acolo. Când în plan subtil există o astfel de intenție detractantă acoperită la suprafață de intenția de a face o excursie în Paris pur și simplu, este normal că potențialul va ajunge mai târziu sau deloc în manifestare. De aceea, prima recomandare este să fii sincer cu tine și să îți clarifici intenția curățând-o de orice formă de impurități. Propune-ți să experimentezi ceva fiindcă așa vrea Sinele și nu pentru a alimenta componentele ego-ului.
2. Clarifică Dacă Vrei Cu Adevărat Lucrul Respectiv
De foarte mute ori oamenii aleg să facă ceva doar fiindcă așa le-a fost sugerat, așa face toată lumea sau fiindcă nu văd altă variantă mai bună. Este important pentru respectarea direcției unei intenții să îți clarifici dacă tu vrei într-adevăr să faci lucrul respectiv.
Altfel tu s-ar putea să spui de fațadă că vrei să faci nu știu ce, dar în plan subtil să nu vrei deloc să îl faci. Desigur că potențialul nu va fi adus spre experimentare prea curând fiindcă ți-l refuzi tu însuți prin recunoașterea în adâncul tău că de fapt nu vrei să experimentezi acel ceva.
3. Observă Vibrația Intenției Inițiale Și Rămâi Aliniat Ei
O altă situație care poate interveni este aceea ca intenția ta inițială să fi fost benevolă și să nu implice așteptarea unei recompense din partea nimănui. Ai simțit să faci un gest de a ajuta pe cineva de exemplu fără a aștepta nimic în schimb.
Prin felul în care este construit Universul sunt șanse foarte mari să fii pus în situația în care să îți treacă ție prin minte sau să îți spună altcineva o frază care sună cam așa: „Păi cum? Tu îl ajuți pe respectivul în acea situație în mod gratuit? Ce fraier ești. Puteai să îi ceri bani frumoși pentru asta, dar tu ai ales să o faci gratis”.
Când o astfel de propunere apare din minte sau prin intermediul altora, este important să te întrebi care a fost energia intenției tale inițiale și să rămâi aliniat ei. Altfel, va apărea fricțiune, neclaritate și experiența de viață va tinde să pară un haos în loc să fie însoțită de susținere necondiționată și sincronicități oferite în dar de Univers, așa cum ar fi fost firesc.
4. Non-Atașat, Conectat La Prezent Și Identificându-te Cu Observatorul, Permite-i Intenției Să Se Manifeste
Tu ești aici pentru a face cunoscut necunoscutul. Intențiile devin realitate foarte ușor și firesc urmându-și cursul lor natural atunci când cele trei recomandări de mai sus sunt respectate.
Așadar asigură-te că intenția este pură, întreabă-te dacă vrei cu adevărat experiența respectivă, rămâi aliniat vibrației inițiale și nu ceda tentațiilor care apar. Făcând toate acestea, nu îți mai rămâne decât să fii martorul experimentării lucrul pe care l-ai ales.
***
Permite-ți să integrezi mesajul acestui articol, urmează-i recomandările și permite-le intențiilor să devină experiență. Alege să duci o viață împlinită fiindcă stă în puterea ta să faci asta.
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu