Fiindcă în articol se vorbește despre intenție, intenția din spatele acestui text este aceea de a aduce puțin mai multă claritate pe conceptul de intenție. În literatura de dezvoltare personală se pomenește destul de des despre intenție, însă s-a observat că asupra conceptului planează destul de multă incertitudine. Articolul pe care tocmai l-ai deschis și a cărui prim paragraf îl citești, nu își propune nici de departe să clarifice definitiv noțiunea de intenție. Nici în cazul scrierii unei cărți pe acest subiect, nu s-ar emite o astfel de pretenție. Însă dacă la final vei fi chiar și cu puțin mai clar cu privire la energia din spatele unei intenții, atunci înseamnă că intenția din spatele articolului și-a atins potențialul.
Așadar, primul paragraf tocmai ce a tradus în cuvinte intenția din spatele articolului. Acum să înaintăm împreună înspre conținut. Hai să vedem așadar câteva aspecte punctuale despre intenție:
1. Intenția este energie invizibilă.
2. Componenta principală și fundamentală care te situează pe un anumit nivel de Conștiință este intenția.
3. Energia unei intenții poate fi verbalizată, dar acest lucru nu este necesar de fiecare dată.
4. Intenția nu este tot una cu gândirea și este aleasă de către punctul de Conștiință interior, sau de către ceea ce numim Sine.
5. Intențiile pot fi direcționate la scară mare, cum ar fi intenția pentru această viață, dar pot fi direcționate și la scară mică, cum ar fi intenția pentru o anumită experiență pe care o dorești experimentată mâine.
6. Intenția poate fi conștientă sau inconștientă.
7. Intenția are o putere foarte mare și foarte puțin recunoscută de către majoritatea oamenilor.
Cele 7 puncte de mai sus, spun cam tot ce este relevant să știi despre energia intenției, pentru ca această noțiune să fie mai clară în realitatea ta. Iar acum, cele 7 puncte vor fi luate pe rând și se vor scrie câteva rânduri pentru fiecare în parte.
1. Intenția este energie invizibilă. Asta cred că era clar pentru toată lumea. Precizarea s-a simțit însă ca fiind necesară pentru structura articolului. Ideea este că atât tu cât și tot ceea ce te înconjoară este energie. Ceea ce numim materie este energie vizibilă. Ceea ce numim gând, este energie invizibilă. Asemeni gândului, intenția este și ea tot o formă de energie invizibilă.
2. Componenta principală și fundamentală care te situează pe un anumit nivel de Conștiință este intenția. Ceea ce tu alegi drept intenție, se răsfrânge apoi asupra naturii fluxului de gânduri, iar mai apoi fluxul de gânduri se răsfrânge asupra naturii realității subiective însăși. Pentru că fraza precedentă poate părea complicată, o să te invit să îți imaginezi mai multe piese de domino puse una după alta. Prim piesă este Sinele, sau esența Divină din tine. A doua piesă din șir este energia intenției. Mai apoi, a treia piesă o reprezintă gândurile. Iar ultima piesă e realitatea experimentată. Când prima piesă, o atinge pe a doua, adică atunci când Sinele alege o anumită intenție, celelalte piese cad și ele de la sine și corespund vibrațional șirului. Această explicație este mai ușor de înțeles pentru minte, fiindcă minții îi place liniaritatea. Totuși domeniul spiritual este nonliniar. Prin urmare metafora cu piesele de domino reflectă doar într-o anumită măsură adevărul. Dincolo de metaforă este important să reții că natura intenției pe care o alegi joacă un rol esențial în situarea pe un anumit nivel de Conștiință.
3. Energia unei intenții poate fi verbalizată, dar acest lucru nu este necesar de fiecare dată. Primul paragraf din articol este o intenție verbalizată. De cele mai multe ori însă natura intenției este întreținută nonverbal. În cele ce urmează va fi oferit un exemplu practic cu ajutorul căruia va fi mai ușor de înțeles acest aspect. Imaginează-ți așadar următoarea situație: „Ți se oferă posibilitatea de a fura 1 milion de euro care nu îți aparțin având siguranță absolută că nu vei răspunde pe niciun plan pentru fapta ta. Nu vei răspunde nici energetic, nici karmic, nici în planul fizic nu vei închis sau anchetat, iar toate acestea sunt 100% sigure”. Întrebarea este: „Furi milionul sau îl lași acolo?”. Răspunsul nu este necesar a fi împărtășit, dar este necesar să ți-l oferi ție. Știi ce anume te face să dai un răspuns sau altul? Natura intenției pe care o întreții pe fundal pentru prezenta întrupare. Unii ar spune da, alții ar spune nu. Intenția este cea care înclină balanța în mod fundamental. Până să întâlnești exemplul, tu nu verbalizaseși, cel mai probabil, intenția. Acum că ai fost pus în fața unei situații ipotetice, este posibil să o fi verbalizat. Exact în același fel, tu întreții intenții pe toate planurile. Acea energie a intenției este fundamentul pentru ceea ce experimentezi și gândești.
4. Intenția nu este tot una cu gândirea și este aleasă de către punctul de Conștiință interior, sau de către ceea ce numim Sine. Cu alte cuvinte, esența Divină din tine alege intenția. Stă în puterea a ceea ce ești cu adevărat, să întrețină intenții de vibrație cât mai înaltă.
5. Intențiile pot fi direcționate la scară mare, cum ar fi intenția pentru această viață, dar pot fi direcționate și la scară mică, cum ar fi intenția pentru o anumită experiență pe care o dorești experimentată mâine. Intenția pentru această viață ar putea fi atingerea iluminării sau ar putea fi să trăiești o viață lipsită de griji. Nu este o intenție superioară celeilalte, fiindcă nu construim ierarhii aici. Doar că fiecare intenție are vibrația ei care te situează pe un anumit nivel de Conștiință. De aceea este important ce anume intenționezi. Fiindcă dacă intenția subtilă este una, acțiunile pot fi cu totul altele, dar intenția va prima. De aceea este și vorba românească: „Intenția Contează”. Asta pentru că intenția chiar contează.
6. Intenția poate fi conștientă sau inconștientă. Așa cum în exemplul cu furatul, tu nu erai poate conștient cu privire la ce ai face, până să fii pus în fața situații ipotetice, la fel se întâmplă și cu intențiile. Tu poți fi conștient sau nu de o anumită intenție pe care o întreții în plan subtil. De aceea ar fi recomandat să îți propui să ai cât mai puține intenții pe care le rulezi și de care nu ești conștient. Cum faci asta? Poate părea paradoxal, însă o poți face prin puterea intenției însăși. Intenționează să nu ai intenții ascunse 🙂
7. Intenția are o putere foarte mare și foarte puțin recunoscută de către majoritatea oamenilor. Intenția este o energie pe care recunoscând-o înseamnă că ai pătruns deja destul de în profunzime în Universul energetic în care te afli. Devenind conștient de puterea pe care o intenție o poate avea, te ajută semnificativ în evoluție. Totul e să întreții intenții sincere de o vibrație înaltă. Atunci când vine vorba de planul intenției nu poți minți Universul. Așa că propune-ți să fii sincer trăiește relaxat și împlinit. Permite-i puterii intenției să îți bucure viața.
Acestea fiind spuse articolul se încheie aici. Recunoaște așadar energia intenției, rolul său în experiența de viață și armonizează-ți astfel realitatea.
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu