Prentice Mulford este unul dintre acei autori prea puţin cunoscuţi în zilele noastre. El a murit în 1891. Nu a scris carte după carte, ci obişnuia să îşi condenseze conştientizările scriind cărţi scurte. Pe una dintre aceste cărţi am pus şi eu mâna când aveam vreo 19-20 de ani. Am citit-o atunci, iar zilele trecute am deschis-o din nou cu curiozitatea de a vedea cum percep acum informaţia. Parcurgând o parte din capitole, am extras acele fragmente care am simţit că merită să le împărtăşesc cu tine, iar acum fac întocmai. Tot ceea ce vei citi mai jos este extras din cartea În zarea nemurii.
34 Citate Din Prentice Mulford Pentru O Viaţă Trăită Conştient
1. Urâţenia expresiei provine întotdeauna, atât la tineri cât şi la bătrâni, de la violarea inconştientă a unei legi oarecare.
2. Cea mai bună pâine, mâncată cu amărăciune, acţionează asupra sângelui ca otravă.
3. Predispoziţia la grabă, provenită de la prostul obicei de a goni mentalmente corpul, înconvoaie umerii înainte.
4. Iar omul care se teme de rău, căruia îi este frică de mizerie şi aşteaptă nenorocirea – îşi creează prin aceasta în închipuire un tablou imaginar al unei puteri tăcute, care adună în jurul său, conform aceleiaşi legi de atracţie, elemente vătămătoare şi distrugătoare.
5. Cu gândurile noastre construim mereu ceva din substanţa nevăzută, care atrage puteri ce ne pot fi folositoare sau dăunătoare, corespunzător cu caracterul gândurilor emise.
6. Omul – fie îşi construieşte în sine puterea şi frumuseţea, fie se îndoieşte şi cade din nou în vechile concepţii ale mulţimii.
7. O gândire persistentă asupra frumosului, a forţei tinereţii, pune piatra de temelie a realizării acestora. După felul gândului pe care-l vom avea mai des – astfel vom fi.
8. Vindecările sunt tot atât de molipsitoare ca şi îmbolnăvirile.
9. Semănăm cu o baterie electrică, ce mai întâi emană forţă, pentru ca mai apoi să fie din nou încărcată.
10. Conştiinţa nesfârşită nu cunoaşte frica.
11. Cerând pentru tine însuţi dreptatea, tu o ceri în numele întregii omeniri.
12. Fiecare gând de invidie sau de ură zboară înapoi ca bumerangul australienilor. 😀
13. Un suflet bolnav, îmbolnăveşte corpul.
14. Toate faptele noastre nu sunt altceva decât o neîntreruptă rugăciune.
15. Nu-ţi învăţa niciodată copilul să aibă păreri inferioare despre sine însuşi.
16. Învaţă-ţi copilul nu numai să viseze reuşita, dar şi să fie sigur de ea.
17. În timpul mesei, vom ţine întotdeauna cont de faptul că, o dată cu fiecare îmbucătură pe care o înghiţim, construim în corpul nostru gândul corespunzător cu starea noastră sufletească.
18. Ferice de omul care iubeşte profund şi devotat arborii sălbatici, păsările şi animalele, ca pe nişte egali ai săi.
19. Nimeni nu distruge şi nu violează ceea ce iubeşte în mod sincer.
20. Iubind arborii, plantele, insectele şi păsările, noi le vom lăsa în voia lor şi vom primi drept mulţumire o parte din forţa nesfârşită proprie vieţuirii lor.
21. Ascetismul este o insuficienţă a încrederii în grandoarea Forţei Nesfârşite.
22. Înalta iubirea faţă de tot ce vieţuieşte este cale către viaţa însăşi.
23. O dată cu dezvoltarea sufletului se dezvoltă şi capacitatea de a putea absorbi noi gânduri, noi adevăruri.
24. Dorinţa neîntreruptă şi insistentă de a cunoaşte adevărul ne va trezi forţele virtuale(germenii lor dormitează în noi) şi va schimba complet viaţa noastră, altfel, destul de tristă.
25. Fiecare credinţă se materializează în carne şi sânge. Purtăm într-adevăr cu noi gândurile care ne domină.
26. Conştiinţa Nesfârşită se află în tot.
27. O dată cu dezvoltarea spiritualităţii(şi aşa va fi) dematerializările vor înlocui tot mai des moartea.
28. Obiceiul oamenilor de a discuta în societate despre simptomele diverselor boli, cauzele lor, morţi, agonii, scene de coşmaruri şi aşa mai departe atrage asupra lor un torent întreg de impresii dăunătoare, care le vor pricinui inevitabil, sub o formă sau alta, boli şi suferinţe.
29. Gândurile care se cugetă cu mai multă intensitate şi în mod repetat se materializează în organism mai trainic. Cercetând şi meditând la geşelile şi neajunsurile altora, ni le însuşim. Intrigile ne pot fermeca, ne pot îmbăta! Până la urmă, însă, plătim scump această plăcere.
30. Noi nu ne putem imagina la ce presiune zilnică şi inutilă, fizică şi sufletească, ne expunem când citim în ziarelele de dimineaţă enunţarea tuturor ororilor comise.
31. Omul poate fi sănătos şi fericit numai dacă trăieşte alături de oameni ce iradiază o atmosferă spirituală asemănătoare(emanaţia materială iradiată de ei). Rudenia de sânge poate sau nu să creeze o asemenea atmosferă.
32. Omul care se supune altora în mod constant, renunţând la propriile sale înclinaţii şi tendinţe, conformându-se numai dorinţelor altora, devine un ecou străin şi îşi pierde treptat dreptul său de autoafirmare.
33. Iubirea este elixirul vital, izvorul sănătăţii, al puterii şi al energiei, pentru fiecare om.
34. Nu încape nici o îndoială că se poate transmite chiar şi în tăcere un gând preţios unui alt om, fără a schimba vreun cuvânt cu el.
Pentru o pătrundere mai adâncă a mesajului îţi recomand cartea În zarea nemurii de Prentice Mulford.
Cu recunoștință,
Cosmin Constantin-Cîmpanu