
Există un meci foarte puternic între ceea ce numim teorie și ceea ce numim practică. Este și vorba românească despre teorie și practică: „Teoria ca teoria, dar practica ne omoară ”. De obicei, accepțiunea generală este aceea că teoria fără practică este doar filosofie și vorbe în vânt.
Când ne deschidem înspre a trăi viața în sens spiritual-energetic, nu numai ancorați în liniar și suprafață, observăm niște procese care fac ca ceea ce numim în limbaj comun teorie, să nu mai fie subminat și luat în derâdere.
Iar un exemplu elocvent în acest sens este capacitatea unui text citit de a facilita elevarea nivelului de conștiință, doar prin absorbția mesajului, fără niciun fel de exercițiu practic.
Dacă ne uităm înspre viața de zi cu zi cu intenții spiritual-energetice, o să vedem că esențial în evoluție este nivelul de conștiință experimentat. Iar scara logaritmică de la 1 la 1000 propusă de David R. Hawkins este un instrument foarte util de raportare în acest sens. Același David R. Hawkins, a verificat pentru prima carte publicată de el faptul că absorbția mesajului cărții, fără ca ceva din sfera practică să se petreacă, conduce la creșterea nivelului de conștiință cu aproximativ 35 de puncte pe scara de la 1 la 1000. Aceste 35 de puncte reprezintă un salt imens dacă înțelegem dedesubturile scării nivelurilor de conștiință. Prin urmare, ni se relevă faptul că teoria și atât nu înseamnă de fiecare dată vorbe în vânt. Ci, impactul poate fi unul semnificativ, doar fiindcă ne deschidem înspre niște adevăruri spirituale.
Ideea din spatele acestui material pleacă din faptul că, de obicei, articolele care apar pe Fii Împlinit, pot fi încadrate în zona de teorie. Una dintre obiecțiile minții sună cam așa: „Mă mai lași cu filosofia asta care nu ajută la nimic, este abstractă și oricum nu poate fi aplicată? ”.
De fapt însă, nimic nu este nesemnificativ în experiența de viață. Iar a parcurge un text în care niște adevăruri spirituale sunt transmise, cu siguranță are un impact, chiar dacă nu se face nimic în domeniul liniar și doar citim. Dacă citim, înțelegem, și îi permitem mesajului să pătrundă în straturile cele mai adânci ale Ființei, impactul este acolo.
Spre deosebire de nota generală a materialelor de pe Fii Împlinit, înțelegând că atât teoria cât și practicile concrete spirituale sub forma exercițiilor au rolul lor, articolul de astăzi este o excepție. Este o excepție în sensul că reprezintă o invitație spre a practica 3 lucruri esențiale. Există poate sute de exerciții experimentate de-a lungul anilor. Dacă ar fi să alegem 3 care se prezintă drept esențiale și sunt recomandate din toată inima studentului spiritual, acestea sunt:
1. Intenția de a căuta tot timpul dincolo de suprafață.
Acest prim exercițiu poate părea mai mult o recomandare decât un exercițiu, dar de fapt recomandarea este atât de concretă încât poate fi văzută asemeni unui exercițiu.
Ce presupune exercițiul?
Presupune ca atât cât de des își amintește omul, să își dea voie să caute substratul energetic al situației de suprafață experimentate în materie.
Ceea ce se întâmplă la nivel material în termeni de acțiuni și în termeni de mișcare a unor atomi de ici colo, nu reprezintă decât vârful icebergului. De fapt, sursa mișcărilor materiale de la suprafață este în profunzimile energetice ale experienței de viață.
Întrebările cu care ne orientăm atenția mai în profunzime ar putea fi: „Care sunt gândurile care au condus la asta? ”, „Să fie oare o componentă karmică în ceea ce experimentez? ”, „Dincolo de gânduri, care este intenția din spatele a ceea ce experimentez? ” sau: „Amintindu-mi că sunt Iubirea însăși, ce ar face Iubirea aici? ”.
Acestea sunt însă numai câteva exemple de întrebări. Ideea este ca, indiferent de întrebări sau absența acestora, omul să își dea voie să caute de fiecare dată dedesubturile energetice, acceptând din capul locului că niște astfel de dedesubturi sunt cu siguranță prezente acolo.
Dacă transformăm acest exercițiu într-o practică de zi cu zi, beneficiile pe termen lung sunt mai bogate decât și-ar imagina acum mintea limitată.
2. Meditație
Cred că nu există arie a vieții care să nu fie impactată de meditație. Pur și simplu dacă medităm, reușim să performăm mai bine în orice arie a vieții de la alimentație și până la planul financiar sau relaționarea cu cei dragi.
Recomandarea în meditație este să plecăm de undeva și să o facem zilnic sau aproape zilnic. Cu timpul, forma specifică de meditație care ni se potrivește, ne va găsi ea pe noi, dacă intenția noastră este menținută în direcția experimentării cu meditația.
Niște puncte bune de plecare recomandate sunt aplicația: „Headspace ” sau meditația ghidată în lectura lui Cîmpanu Cosmin-Constantin pe care o găsești aici:
https://shop.fiimplinit.ro/produs/meditatie-ghidata-cu-atentie-pe-vid/
3. Letting go
Aceasta este o metodă care pentru autorul acestor rânduri a făcut o diferență colosală. Ideea este că noi, pentru a evolua, este necesar să dăm blocajele la o parte. Iar Letting go-ul te ajută să faci fix asta. Iar cu fiecare blocaj cedat este ca și cum ți-ai luat o piatră de pe inimă și poți să te bucuri de viață dintr-o postură a curgerii.
Recomandările sunt de a citi cartea Letting go scrisă de David R. Hawkins și de a te familiariza cu ceea ce se numește Metoda Sedona scrisă de Hale Dwoskin. Metoda Sedona fiind tot Letting go, dar într-o formă puțin diferită.
Pe scurt, Letting go-ul presupune a-i da voie unei emoții să apară, a sta cu ea, și a-i da voie să curgă renunțând la a vrea să o modificăm, schimbăm și renunțând la a face ceva cu emoția. Pur și simplu o trăim total așa cum este renunțând la a vrea să o controlăm sau facem în vreun fel diferită. Odată cu asta, emoția se evaporă, iar noi suntem mai ușori și mai liberi.
Îți recomand și cartea „Cum să aplici tehnica Letting go ” pe care o găsești pe shop-ul blog-ului. Mai exact aici:
https://shop.fiimplinit.ro/produs/cum-sa-aplici-tehnica-letting-go/
***
Acestea ar fi așadar cele 3 recomandări practice care susțin evoluția spirituală în modalități subtile, profunde și neimaginat pentru minte.
Dincolo de toate cele expuse, recomandarea este aceea de a nu subestima nici ceea ce numim teorie, nici ceea ce numim practică. Uneori, simplul contact cu un adevăr spiritual are un impact de creștere a nivelului de conștiință, iar o tehnică practică, se poate să nu aibă deloc același impact.
Deschide-te atât înspre ceea ce numim teorie, cât și înspre ceea ce numim practică.
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu

