Bine ai venit la episodul cu numărul 10 din sezonul al 4-lea din „Cosmin-Constantin Cîmpanu Podcast”.
Din episodul de astăzi înveți cum și de ce Iubirea vindecă.
Dar și cum anume, cedând controlul și punându-ne viața în mâinile lui Dumnezeu, ne deschidem înspre iubire, pace și armonie.
Susține crearea, filmarea și editarea acestor episoade:
Poți asculta acest podcast și la tine în mașină sau în timp ce faci sport, pe Spotify la acest link: http://spoti.fi/3axvA3y.Podcastul poate fi ascultat și pe orice alte platforme de podcast cum ar fi Apple Podcast sau Google Podcast. Pentru a-l găsi și asculta, tot ce ai de făcut este să dai un search după: „Cosmin-Constantin Cîmpanu Podcast”.De asemenea, podcastul poate fi urmărit și video pe Facebook sau Youtube.
De asemenea, mai jos găsești transcriptul acestui episod de podcast:
TRANSCRIPT
Astăzi continuăm seria de episoade dedicate eliberării de frică în toate formele sale. Umanitatea experimentează atât de multe frici. Însă în timp ce toate aceste frici sunt rulate, de fapt, cu toții ne aflăm deja în grija lui Dumnezeu care este un infinit de Iubire. Dacă am conștientiza și accesa măcar o frântură din această realitate, ne-am elibera de o mare parte din suferință.
Până să intrăm mai adânc în subiect, vreau să te mai anunț pe scurt de un lucru. Fiindcă observ foarte mulți oameni agitați, tensionați sau stresați în jur în ultima vreme, am simțit să vin cumva în întâmpinarea fenomenului. Și voi face asta printr-o serie de webinarii. Este vorba de 4 webinarii care se întind pe durata lunii martie, și din care îți poți lua susținerea energetică, mentală și emoțională, dacă și tu te numeri printre cei stresați sau agitați în această perioadă. Dacă te interesează, doar citește textul din descriere și afli de acolo toate detaliile.
Revenind, spuneam că umanitatea experimentează o sumedenie de frici. Există atât de multe frici încât dacă ne-am apuca să le enumerăm ar trece minute întregi și înșiruirea nu ar fi încheiată. Este frica de război, de boală, de a fi singuri, de a fi părăsiți, și multe altele, însă toate culminează în cele din urmă cu frica de moarte însăși. Iar fricii de moarte i se adaugă frica de frică în sine. Este vorba de o încrengătură energetică din care pare imposibil să ieșim singuri. Și de aceea se apelează foarte mult la reprimare. Din fericire, în timpurile pe care le trăim, soluții există. Și soluțiile există fiindcă în ultimele două sute de ani cu predilecție niște oameni și-au bătut capul și au primit ghidaj Divin cu privire la cum ne putem elibera în mod armonios de frică și suferință.
Totul este să găsim în noi puterea și disponibilitatea de a apela la aceste soluții. Soluții care constau în terapie, tehnici de eliberare emoțională, și deschidere înspre toate adevărurile spirituale pe care marii maeștri ni le-au lăsat de-a lungul vremurilor. Tot un semn de deschidere este și participarea la seria de webinarii de care am pomenit la început și despre care găsești mai multe detalii în descriere. Și tot un semn de deschidere este chiar și parcurgerea acestor episoade de podcast, atât timp cât ne deschidem înspre sugestiile și recomandările pe care episoadele le oferă.
Există multe abordări și sugestii, iar a le auzi pe toate odată, poate să creeze confuzie sau se poate să intervină senzația de: „E prea mult, așa că nu o să fac nimic”. De aceea, în seria aceasta de episoade dedicată eliberării și relaționării armonioase cu frica, intenția este de a doza invitațiile în așa fel încât de la săptămână la săptămână să poată fi permis încă puțin progres, și mai apoi încă puțin, și tot așa.
Astăzi există 2 invitații asupra cărora ne concentrăm atenția:
1. Invitația de a iubi.
David R. Hawkins, un autor care mă inspiră și pe care îl recomand cu toată încrederea și căldura, povestește cum la un moment dat a venit în terapie o femeie care era plină de frici. Avea foarte multe fobii. Și avea inclusiv o fobie de a ieși din casă. De aceea, și drumul și prezența în cabinetul lui David, erau pentru femeia respectivă un lucru foarte dificil.
Povestește David că orice manevră terapeutică era sortită eșecului fiindcă se lovea de un zid de frici. Așa că singurul lucru care i-a mai rămas de făcut a fost ca pur și simplu să o iubească cu toată ființa lui. Iar numai prin iubire, fără ca măcar o prezență fizică în cabinet să aibă loc, femeia a început să se simtă mai bine. Și spune David că fără ca femeia să aibă vreo conștientizare în terapie, și fără ca vreo manevră terapeutică să fie aplicată, femeia s-a simțit tot mai bine în decursul lunilor de terapie. Și singurul lucru pe care David l-a făcut a fost să o iubească.
Iubirea vindecă. Iubirea vindecă așadar orice, dar în mod particular frica. Nu orice om care urmărește acest episod poate să aplice iubirea pe pacienți care vin în cabinet fiindcă nu oricine este terapeut. Însă oricine poate altceva. Orice om care privește înspre acest episod se poate întreba înainte de a face ceva sau înainte de a spune ceva cuiva: „Fac asta din iubire?”. Și dacă izvorăște din iubire sinceră și necondiționată, atunci putem să continuăm să o facem. Dacă răspunsul sincer este însă că nu o facem din iubire, poate ar merita să luăm în considerare să ne oprim.
Dacă iubim, ne amintim de dumnezeirea din celălalt, și fără a vrea să îl controlăm, schimbăm și fără a vrea să îi impunem ceva, îl acceptăm și iubim fix așa cum este. Adresându-ne însă întrebarea: „Fac asta din iubire?”, dacă ne răspundem sincer, o să fim șocați de cât de puține lucruri facem cu adevărat din iubire și cât de multe facem de fapt din frică, și din dorința de a-i controla pe ceilalți sau ca să ne simțim noi mai în confort, chiar dacă la suprafață ne amăgim că facem ceea ce facem pentru celălalt.
Iar conștientizând cât de puține sunt lucrurile pe care le facem cu adevărat din iubire, invitația este aceea ca în mod conștient, măcar o dată pe zi, să facem ceva pentru noi, pentru ceilalți sau pentru umanitate, pur și simplu din iubire, fără a aștepta nimic în schimb, fără control, și fără condiționări. Iar acest gând sau gest de iubire sinceră experimentat în fiecare zi, are puterea de a contrabalansa mare parte din negativul de care ne lăsăm controlați de obicei.
Iubește, așadar și iubește sincer.
2. Invitația de a renunța la control.
Inițial controlul pare să nu aibă nicio legătură cu frica. De fapt însă, legăturile dintre cele două sunt mai strânse decât par. Iar pentru a evidenția această legătură, va fi luat un exemplu simplu.
Să ne imaginăm că ne aflăm în mașină și conducem. Adică, cu alte cuvinte, controlăm volanul. Dacă am ridica mâinile de pe volan și am ceda așadar controlul, ce apare imediat? Desigur că este vorba de frică. Imediat ne-ar fi frică de faptul că dăm peste un om, intrăm într-un stâlp, ne izbim în altă mașină sau orice altceva.
Folosindu-ne de acest exemplu, putem observa cât de conectate sunt de fapt dorința de control și experimentarea fricii.
Prin urmare, în viețile noastre, cu cât mai mult ne dorim să controlăm, cu atât mai multe sunt fricile experimentate. Dacă vrem să ne controlăm partenerul, ne este frică să nu ne părăsească, dacă vrem să controlăm durata vieții, ne este frică de ce mâncăm, dacă vrem să controlăm cum arătăm, ne este frică de soare crezând că ne afectează pielea, dacă vrem să controlăm trupul fizic, ne este frică de boală. Și exemplele pot continua la nesfârșit. Unde este o frică este și o dorință de control.
După ce am conștientizat mecanismul, invitația este aceea de a ne deschide măcar puțin înspre a ceda acest control. Mintea zice: „Păi și cum să fac asta?”. Răspunsul la întrebarea „Cum să o fac?” este încrederea în Dumnezeu. Suntem invitați să ne deschidem înspre a avea încredere în Dumnezeu la modul cel mai total și deplin posibil. Nimic rău nu ni se poate întâmpla fiindcă ne aflăm deja în grija lui. Putem să spunem un: „Facă-se Voia Ta!”, iar dacă această afirmație este spusă sincer, deja am cedat măcar încă un pic din acel control care conduce inevitabil la frică.
Invitația este așadar în concluzie aceea de a nu ne crede mai șmecheri și mai tari decât Dumnezeu, așa cum îi place ego-ului să creadă că este. Și să acceptăm că cedând controlul, și deschizându-ne cu sinceritate înspre Dumnezeu și Voia Sa, putem fi eliberați de orice frică. Și putem fi eliberați inclusiv de frica de moarte. Fiindcă ce este moartea, dacă nu o continuare a vieții.
Concluzionând așadar, invitațiile episodului de astăzi sunt două la număr: iubește și cedează controlul. Prin asta te eliberezi măcar puțin de fricile care te apasă.
Și nu uita, dacă simți că e momentul să intri mai în profunzime, te aștept la seria de webinarii din martie. Găsești toate detaliile în descriere. Vom vorbi despre recadrare și despre cum aceasta ne ajută să nu ne mai stresăm așa cum o facem în fața a ceea ce este, vorbim și despre tehnici concrete, frică, dar și cum să faci să duci toate cele învățate în viața de zi cu zi. Link-ul de înscriere este în descriere. Iar până săptămâna viitoare îți doresc să trăiești în Pace, Lumină, Adevăr și Iubire.
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu

