Bine ai venit la episodul cu numărul 6 din sezonul al 2-lea din „Cosmin-Constantin Cîmpanu Podcast”.
Episodul acesta este pur și simplu o invitație înspre a înțelege că noi nu suntem trupul fizic. Dar în același timp este și o invitație înspre a ne armoniza relația cu trupul fizic. Chiar dacă noi nu suntem automobilul din parcare, totuși avem grijă de el.
Exact același lucru suntem invitați să îl experimentăm și în relația cu trupul. Dar mai multe detalii hai să aflăm împreună urmărind acest podcast.
Susține crearea, filmarea și editarea acestor episoade:
Poți asculta acest podcast și la tine în mașină sau în timp ce faci sport, pe Spotify la acest link: http://spoti.fi/3axvA3y.Podcastul poate fi ascultat și pe orice alte platforme de podcast cum ar fi Apple Podcast sau Google Podcast. Pentru a-l găsi și asculta, tot ce ai de făcut este să dai un search după: „Cosmin-Constantin Cîmpanu Podcast”.De asemenea, podcastul poate fi urmărit și video pe Facebook sau Youtube.
De asemenea, mai jos găsești transcriptul acestui episod de podcast:
TRANSCRIPT
Relația noastră cu trupul fizic este una mult mai complexă decât pare la prima vedere. Iar ce își propune prezentul episod de podcast este să exploreze această relație cu trupul fizic pe două paliere.
Unul dintre paliere este acela al invitării anumitor conștientizări.
Iar celălalt palier își propune să vină cu câteva sugestii sau invitații pentru a lucra la armonizarea relației cu trupul fizic.
Proces de armonizare care tinde să fie unul continuu. Dar noi ne putem bucura și putem să fim recunoscători pentru faptul că astăzi, stă în puterea noastră să avem o relație cu trupul fizic mai armonioasă și conștientă decât am experimentat-o ieri.
Mai întâi o să mergem punctat pe partea de conștientizare. Avem așadar:
1. Înspre ce ne invită spiritualitatea să conștientizăm este faptul că noi nu suntem trupul fizic. În ciuda faptului că suntem învățați să ne identificăm ca fiind un trup fizic începând cu vârsta de 2 ani, totuși noi nu suntem trupul fizic.
Prin faptul că nu suntem trupul fizic, ego-ul, mintea și logica tind să livreze o interpretare sau deducere care sună cam așa: „Păi dacă nu suntem trupul fizic, atunci nu are rost să îi acordăm vreo atenție”. Totuși logica aceasta este defectuoasă, dar este impulsionată de anumite structuri energetice din mentalul colectiv. Structuri care sunt hrănite și întărite de veacuri.
Pentru a deveni evident de ce nu este deloc logică o astfel de concluzie, putem lua exemplul mașinii pe care o folosim în fiecare zi pentru a ne duce la serviciu și supermarket. Faptul că mașina respectivă nu este noi, nu înseamnă că nu trebuie să o îngrijim.
Nouă ne este perfect clar că nu suntem mașina. Dar cu toate acestea, o alimentăm cu combustibil, o ducem la spălătorie, îi schimbăm cauciucurile în funcție de anotimp, îi facem revizia, schimbăm uleiul și filtrele și așa mai departe.
Noi nu suntem mașina, dar avem grijă de ea. Exact același lucru suntem invitați să îl conștientizăm și în relație cu trupul fizic. Noi nu suntem trupul fizic, dar suntem invitați să experimentăm o relație cât mai armonioasă cu acesta.
2. De cele mai multe ori lupta cu trupul fizic începe într-un moment pe care majoritatea dintre noi nu îl înțelegem sau îl ignorăm complet.
Iar această luptă sau respingere apare atunci când devenim conștienți de faptul că avem din nou asignat un trup. Mulți oameni care au experimentat cu regresii sau își amintesc spontan ceea ce numim vieți anterioare, își amintesc și de faptul că nu erau foarte încântați să își dea seama că au de pornit iarăși la drum cu un trup nou.
Iar acela este momentul în care de cele mai multe ori începe o luptă de respingere în relația cu trupul fizic. Luptă despre care, în acest moment al vieții noastre am putea fi tentați să spunem: „Eh, ce mai e și cu prostia asta?”. Asta poate și fiindcă în cultura în care ne aflăm reîncarnarea este fie negată, fie văzută ca ceva neclar, ciudat, mistic sau imposibil.
Simpla acceptare însă a fenomenului și a posibilității, poate susține armonizarea relației cu trupul fizic. Asta pentru că noi suntem o Ființă Infinită care are o experiență materială. Fiindcă ar putea să apară și întrebarea: „Bun, dar dacă nu sunt trupul fizic, atunci ce sunt?” Răspunsul este acela că suntem Infinitul însuși. Și…
3. Ultima precizare pe partea de conștientizare este aceea că, în ciuda faptului că nu pare, marea majoritate a oamenilor duc o luptă cu trupul fizic. Trup fizic care este pur și simplu o unealtă dăruită de către Dumnezeu pentru ca noi să putem avea o experiență în materie.
Rar spre niciodată mi-a fost dat să interacționez cu un om care să nu se lupte în niciun fel cu trupul fizic dăruit de către Divin. Cea mai comună obiecție este cea legată de greutatea corporală. Iar aici există două extreme.
Cea mai comună extremă este aceea care ține de o greutate corporală în exces. Trupul fizic este pus la zid și schingiuit într-un sens metaforic. Când de fapt, acceptarea conduce de fiecare dată la armonizare.
După aceea, fix aceeași luptă poate fi observată și în cazul oamenilor care experimentează o greutate corporală normală conform normelor medicale. Și acolo, problema respingerii trupului fizic poate să fie una cât se poate de reală. Iar mai apoi este zona de respingere a diverselor aspecte care țin de corpul fizic.
Fie că nu ne place nasul, sânii, fundul, abdomenul, părul sau orice altceva, umanitatea în ansamblul ei duce o luptă cu trupul fizic. Este ca și cum am lua un ciocan și un baros, iar dimineața înainte să plecăm la serviciu cu mașina am tot lovi-o în diverse zone.
Chiar dacă pare un nonsens să îi facem asta mașinii, când vine vorba de trupul fizic, darul primit din partea Divinului, ni se pare cât se poate de normal. Prin urmare, înspre ce invită acest punct trei este să conștientizăm pur și simplu că sunt șanse foarte mari să respingem anumite aspecte care țin de trupul fizic, și să ne întoarcem cu fața înspre apreciere și recunoștință atunci când vine vorba de relația cu trupul fizic.
Ar mai fi cu siguranță și alte aspecte pe care merită să le conștientizăm atunci când vine vorba de relația noastră cu trupul fizic. Dar în acest episod o să ne oprim la acestea trei. Asta pentru ca în cele ce urmează să ne concentrăm puțin pe felul în care ne putem armoniza relația cu trupul.
1. Iar una dintre modalitățile prin care putem face un prim pas înspre a nu ne mai lupta cu trupul este aceea de a ne deschide înspre a-l accepta așa cum este. Oricum totul se întâmplă infinit armonios. Prin urmare, în acest moment al vieții noastre, interacționăm cu un trup care este infinit armonios fix așa cum este. Dacă ar fi putut fi mai bun ar fi fost.
Acum poate să intervină întrebarea: „Acceptăm, acceptăm, dar totuși cum acceptăm? Că eu în ciuda faptului că îmi propun să accept trupul fizic așa cum este, totuși nu reușesc.”.
Recomandarea este aceea de a ne lua răbdarea drept companion și de a ne deschide câte puțin înspre tehnica Letting go. Putem pur și simplu observa toate situațiile în care nu reușim să acceptăm diverse aspecte care țin de fizic. Iar mai apoi să le spunem pur și simplu „bun venit”. Alegând intenția în această direcție, blocajele sunt date la o parte, iar noi suntem tot mai aproape de acceptare.
2. Mai apoi, ne putem armoniza această relație prin observare. Știu că ceea ce în spiritualitate numim postură de observator poate suna abstract, dificil de înțeles și poate și mai dificil de pus în practică. Totuși faptul că ceva pare dificil, nu ar trebui să ne limiteze din a-l experimenta, dacă știm că vine cu beneficii minunate.
Prin urmare, ce recomandă acest punct doi este să ne deschidem înspre a ne observa trupul atât cât de des putem. Ce se întâmplă de fapt prin acest proces al observării este că devenim tot mai mult conștienți de faptul că noi nu suntem trupul. Idee care odată acceptată, ne face să ne îngrijim de trupul fizic atât cât de bine putem. Și…
3. Este vorba de această invitație de a accepta pur și simplu că nu este vorba de identificare ci mai degrabă de o relație. Imediat ce intervine conștientizarea că noi suntem mai mult decât trupul fizic, și asta chiar dacă nu știm neapărat ce înseamnă acel mai mult, vom tinde natural să avem mai multă grijă de trup și să îl iubim și respectăm.
Chiar dacă pare paradoxal, atât timp cât ne considerăm trupul, tindem să îl ignorăm total. Din momentul în care ne dăm seama că nu suntem trupul, începem să avem tot mai multă grijă de el.
De aceea, studentul spiritual este invitat să se deschidă înspre a accepta că el este o Ființă Infinită, este Câmp de energie, și nu un trup fizic limitat care va muri la un moment dat. Dacă acum ești în viață, vei fi în viață pentru totdeauna. Fiindcă numai trupul fizic este cel care moare, dar ceea ce suntem cu adevărat este veșnic.
Episodul de astăzi, este așadar pur și simplu o invitație spre introspecție. Și o invitație ca acceptând câteva adevăruri să ne dăm voie să ne armonizăm relația cu unealta numită trup fizic. Unealtă primită în dar de la Dumnezeu.
Până data viitoare îți doresc să trăiești în lumină, adevăr și Iubire!
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu