Bine ai venit la episodul cu numărul 5 din „Cosmin-Constantin Cîmpanu Podcast”. Poți asculta acest podcast și la tine în mașină sau în timp ce faci sport, pe Spotify la acest link: http://spoti.fi/3axvA3y .
Podcastul poate fi ascultat și pe orice alte platforme de podcast cum ar fi Apple Podcast sau Google Podcast. Pentru a-l găsi și asculta, tot ce ai de făcut este să dai un search după: „Cosmin-Constantin Cîmpanu Podcast”.De asemenea, podcastul poate fi urmărit și video pe Facebook sau Youtube.
De asemenea, mai jos găsești transcriptul acestui episod de podcast:
TRANSCRIPT
Începând cu acest episod de podcast, o să urmeze o serie de astfel de episoade în care vom explora împreună niște mecanisme psihologice. Toate aceste mecanisme se află în strânsă legătură cu tehnica Letting go. Practic, atunci când seria celor 5 episode, incluzându-l pe acesta, se va încheia, ceea ce înseamnă de fapt acest Letting go va deveni mult mai clar. Va fi mult mai clar și de ce o abordare Letting go vine de fapt în ajutor și întâmpină apropierea noastră de noi înșine.
Ideea este că există 4 mari dorințe, iar aceste dorințe au fost identificate de părintele tehnicii Letting go care este Lester Levenson. Iar atașamentul nostru de aceste dorințe și întreținerea lor, conduce la experimentarea situațiilor problematice din viața noastră.
O astfel de simplificare la doar patru dorințe care există în spatele oricărei probleme poate părea la o primă vedere că nu are cum să funcționeze. Dar de fapt, urmărindu-ne îndeaproape experiența subiectivă de viață, putem constata că orice situație problematică ascunde una din aceste patru dorințe în spate.
Sunt situații în care sunt prezente și toate cele 4 dorințe. Dar de obicei, când cineva experimentează o problemă, este prezentă minim una din cele 4 dorințe. Iar de obicei sunt prezente două din cele patru.
Ce o să facem împreună în episodul de astăzi este că o să explorăm la modul general care sunt cele patru dorințe și care este specificul fiecăreia. Urmând ca în următoarele patru episoade să luăm câte una din cele patru dorințe pe rând și să intrăm cât mai în profunzime. Făcând asta, ne așteptăm ca lucrurile să devină tot mai clare. Iar cel care parcurge aceste episoade să poată identifica aceste dorințe în viața sa și să se poată elibera treptat de ele în numele Iubirii și Adevărului. Fiindcă de fapt, atunci când suntem atașați de dorință, ne îndepărtăm de Iubirea și Adevărul care suntem dintotdeauna. Iar cu fiecare dorință cedată, ne deschidem înspre a curge la unison cu viața însăși, în armonie cu tot și cu toate, fiind deschiși înspre a recunoaște armonia Universului în care trăim și din care facem parte.
Titlul acestui episod este: „Cum Să Rezolvi Orice Problemă” și pare unul de tip clickbait.
Pare că ar putea fi pus foarte bine lângă titlul: „Nu O Să-ți Vină Să Crezi Prin Ce A Trecut Cea Mai Mare Vedetă Din România. Imagini Șocante!”, dar intenția nu este deloc aceasta.
Pur și simplu în cadrul acestui episod o să împărtășesc cu tine un șablon. Iar ajutându-ne de acest șablon, chiar putem rezolva orice problemă am avea acum în viața noastră.
O să vedem însă că este și extrem de simplu și destul de complicat în același timp. Totuși, uneori, simpla conștientizare a șablonului susține semnificativ rezolvarea problemei.
Prin urmare, hai să luăm lucrurile pe rând și să vedem cum arată acest șablon. În primul rând, Orice Problemă Este Falsă. Și Orice Frică Este Falsă
Mintea s-ar putea să intervină acum și să spună: „Păi cum să fie falsă, dacă eu chiar am problema X sau frica Y?”
Ideea este că, atunci când avem o anumită problemă, prezumția din spate este aceea că lucrurile se întâmplă într-un fel în care nu ar trebui să se întâmple.
De fapt, ego-ul trece prin filtrul propriu niște experiențe. Și, fiindcă ego-ul se crede și se vede drept Dumnezeu spune: „Lucrurile nu ar fi trebuit să stea așa, și nu îmi plac așa. Ci ar fi trebuit să stea altfel”. Odată cu asta, apare experimentarea unei probleme.
De fapt, tot ceea ce există este perfect și infinit armonios exact așa cum este. Este vorba de un set de programe gunoi, energii blocante și stagnante, emoții reprimate și poziționalități care distorsionează ceea ce este, și ne blochează în a percepe perfecțiunea fiecărei instanțe a infinitului ACUM.
De fapt, ceea ce experimentăm noi în acest plan este un proces de translare a non-manifestatului înspre manifestat. Proces care este susținut impersonal de către câmpul Conștiinței însuși.
De fiecare dată Conștiința selectează spre experimentare numai ceea ce este infinit armonios.
După aceea vine însă ego-ul și folosindu-se de minte spune: „Păi asta e rău. Asta e nepotrivit. Iar cealaltă nu ar fi trebuit să se întâmple așa și nu ar fi trebuit să se întâmple acum”. Pac! a apărut ceea ce numim problemă.
Dacă această intervenție artificială a ego-ului și a minții nu ar mai avea loc, și nu ar apărea o clasificare sau opoziție față de ceea ce este experimentat, atunci nici ceea ce numim problemă nu ar mai fi trăit. Nu ar mai face parte din limbajul nostru și ne-am bucura în schimb de o stare de prezență, calm și beatitudine.
Exact același lucru este valabil și în cazul fricilor. Orice frică, în mod fundamental și esențial este falsă. Și reflectă pur și simplu o îndepărtare de adevăr. Dar acest subiect merită și el tratat separat pe îndelete. Acum să ne păstrăm atenția pe cum anume putem rezolva orice problemă. Orice Problemă Are În Spate 4 Posibile Dorințe. Ajunși în acest punct al episodului, cel care privește poate simți o minimă revoltă prin: „Ok, înțeleg acest concept teoretic și abstract conform căruia totul este perfect așa cum este. Totuși acesta este doar un concept. Iar eu în viața de zi cu zi sunt chinuit de tot felul de probleme. Nu prea văd cum anume se poate duce această teorie în practică”
Într-adevăr, a ne da voie chiar aici și chiar acum să recunoaștem perfecțiunea de care suntem înconjurați, perfecțiune care este susținută de câmpul Iubirii însuși, s-ar putea să pară o sarcină dificilă.
Este pur și simplu prea mult. Nu putem găsi în noi chiar acum această deschidere.
Din fericire, putem să ne deschidem înspre asta prin pași mici.
La fel cum, atunci când ne apucăm de alergat, nu putem alerga din prima un maraton. Ci, la început alergăm 100 de metri. Mai apoi 200. Ușor, ușor ajungem să alergăm 1000 de metri. Iar până la urmă, pas cu pas și cu antrenament, reușim să alergăm și maratonul.
La fel, să acceptăm acum că totul este perfect așa cum este, fapt care ne pune în imposibilitatea de a mai vedea vreo problemă în viețile noastre, se poate dovedi dificil. De aceea, o să o luăm treptat.
Era scris mai sus că, printr-o distorsionare propusă de ego și minte, ajungem să nu putem vedea perfecțiunea translării non-manifestatului înspre manifestat.
Această distorsionare este susținută de multe lucruri. Dar dacă vorbim efectiv de problemele experimentate, atunci putem ști sigur că orice problemă are în spate cu siguranță una dintre cele 4 dorințe de bază. Care Sunt însă Cele 4 Dorințe?
Din fericire, toate informațiile care sunt cu adevărat necesare pentru a experimenta iluminarea în acest plan au fost oferite deja de marii maeștri ai umanității.
Totul este să nu respingem aceste informații, ci să ne aliniem lor și să le dăm voie astfel să ne ajute în a da vălul falsității la o parte și în a ne apropia astfel de Adevăr.
Aceste 4 dorințe au fost identificate de un fost maestru al cărui nume este Lester Levenson.
Ca orice mare conștientizare, și aceasta a fost primită de fapt în dar din partea lui Dumnezeu. Fiindcă nu facem noi nimic cu de la noi putere. Ci inspirația este primită de fiecare dată în dar de la Divin, iar noi merită să fim recunoscători pentru asta.
Într-un moment de inspirație așadar, Lester și-a dat seama că în spatele oricărei probleme se află cel puțin una din patru dorințe de bază. Iar acestea sunt: controlul, siguranța, separarea și aprobarea.
În continuare vor fi luate pe rând și se vom spune câteva cuvinte despre fiecare în parte. Urmând ca în episoadele următoare să aprofundăm fiecare dintre cele 4 dorințe în parte. Așadar:
1. Controlul
Se poate să ne dorim să controlăm o persoană, un context sau o situație. Sau se poate să ne dorim să fim controlați de o anumită persoană, context sau situație.
2. Siguranța
Se poate să ne dorim să oferim sau să primim siguranță din partea celorlalți și în diverse situații. Poate fi vorba de siguranța într-o relație de cuplu sau de siguranța pe care banii pe care îi avem în cont ne-o dau. Sau poate fi vorba de orice altceva în care ne dorim să simțim și primim siguranță.
3. Separarea
Se poate să ne dorim să ne simțim superiori față de un alt om sau față de o situație. Sau se poate să ne dorim să ne simțim inferiori față de un alt om, situație sau context.
4. Aprobarea
Aceasta este și ea o dorință foarte întâlnită care se află în spatele foarte multor probleme. Adesea ne dorim aprobarea celorlalți. Ne dorim aprobarea familiei, mentorilor, prietenilor, colegilor de la muncă. Sau se poate să ne dorim să oferim aprobare celorlalți pentru a face sau a nu face ceva. Sau ne dorim să oferim aprobare într-un anumit context.
Ar fi multe de spus și detaliat despre aceste 4 posibile dorințe, dar asta o să o facem în episoadele următoare. Pentru șablonul de rezolvare a oricărei probleme pe care îl propune prezentul episod, detaliile oferite deja sunt suficiente.
Iar Acum Vine Schepsisul…
A fost spus undeva în începutul video-ului că a rezolva orice problemă este extrem de simplu și destul de complicat în același timp.
Hai să vedem de ce este extrem de simplu.
Păi este foarte simplu fiindcă tot ce avem de făcut atunci când experimentăm o problemă este să ne întrebăm care este dorința care distorsionează realitatea care este deja perfectă și ne face să vedem altceva.
Vom conștientiza imediat că în spatele oricărei probleme pe care o avem, există cel puțin una din cele 4 dorințe enumerate adineaori. Pot să fie și mai multe, dar atât timp cât avem o problemă, cel puțin una dintre dorințe este prezentă.
Ne dorim cu siguranță una dintre: aprobare, separare, siguranță sau control. Altfel situația nu ar mai fi percepută ca problematică.
Hai să vedem și de ce este destul de complicat.
Păi este și destul de complicat fiindcă, pentru a rezolva problema rapid, ușor și fără efort, este necesar să renunțăm pur și simplu la respectivele dorințe.
Dacă identificăm faptul că ne dorim să controlăm un om sau o situație, putem pur și simplu să renunțăm la a ne mai dori control. Iar situația problematică se va rezolva.
Ori, să găsim în noi disponibilitatea de a renunța total, la modul cel mai deplin posibil la acele dorințe identificate, se poate prezenta ca destul de dificil.
Ba chiar, faptul că problemele persistă și tot persistă în viața oamenilor este din cauza faptului că se încearcă tot felul de rezolvări sau soluționări. Asta fără a renunța la dorințele care se află în spatele problemei.
Cât timp atașamentul de una din cele 4 dorințe este prezent, atunci și problema va continua să fie acolo.
Iar în continuare va fi detalia Un scurt Rezumat Al Șablonului
1. Conștientizarea faptului că, printr-o conectare la adevărurile profunde spirituale, procesul de translare a non-manifestatului înspre manifestat poate fi recunoscut ca perfect. Fiecare fir de praf este la locul său. Totul este perfect. Și este perfect fix așa cum este.
2. Acceptarea faptului că dacă experimentăm probleme asta pleacă dintr-o distorsionare.
3. Distorsionarea are în spate cel puțin una din cele patru dorințe: aprobare, separare, siguranță sau control. Pot exista mai multe dorințe simultan în spatele unei probleme. Dar cu siguranță există cel puțin una.
4. Tot ce avem de făcut pentru a rezolva orice problemă este să renunțăm la dorința din spate. Iar aceasta este pur și simplu o alegere.
Ce se poate prezenta ca dificil în proces este renunțarea la acea dorință de care suntem foarte atașați. Dacă ne dăm însă voie să curgem împreună cu Viața și găsim în noi disponibilitatea sinceră spre „Facă-se Voia Ta!”, putem să ne încredem în Divin și să renunțăm la acele dorințe iluzorii. Putem să ne amintim că, orice ar fi, suntem în siguranță. Și putem să ne amintim că, dacă ne îngăduim, ne putem bucura de ceea ce este chiar acum și chiar aici.
În episoadele următoare, așa cum am spus deja, vom intra în detaliu pe fiecare dintre cele patru dorințe în parte și vom povesti despre cum ne putem deschide înspre a ne elibera de atașamentul de aceste dorințe pentru a trăi împlinirea. Pentru astăzi însă ne oprim aici. Iar ca de obicei, până data viitoare îți doresc să trăiești în lumină, adevăr și iubire.
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu