Fiecare om conține în el însuși toată informația de care are nevoie pentru a duce o viață fericită și împlinită. Tu îți cunoști exact moștenirea genetică, energetică și spirituală. Și o cunoști încă de la o vârstă foarte fragedă. În clasa a doua eu scriam poezii despre divinitate, iar poeziile au fost chiar publicate într-o revistă locală. Bineînțeles că au urmat ani în care constrâns de normele societății am uitat care este cel mai de calitate serviciu pe care eu îl pot oferi lumii, și anume scrisul.
Am observat că mulți oameni aleg astăzi calea bătătorită și lipsită de satisfacții a inconștienței. Multora le este frică să-și asculte inima din frica de a nu-și juli genunchii pe cărarea nebătătorită încă a chemării lor. Adevărul este însă acela că numai pe cărarea nebătătorită poți găsi împlinirea. Și ce mai contează câteva julituri, raportat la măreția și grandoarea pe care o poți ușor observa atunci când pășești pe cărarea nebătătorită.
De aceea, mi-am propus ca acest articol să fie un mic ghid pentru tine cel care sunt convins că îți dorești să trăiești conștient. Am ales 3 obiceiuri ale oamenilor conștienți și le-am discutat pe fiecare în parte după cum urmează.
3 Obiceiuri Ale Oamenilor Conștienți
1. Oamenii conștienți pun sub semnul întrebării orice
Un om conștient verifică o informație din cât mai multe surse posibil. Și nici atunci nu o acceptă până ce nu o experimentează pe propria lui piele. Indiferent de autoritatea care se află în fața lui, el știe că furnizorul informației poate avea anumite interese.
Un exemplu în acest sens ar fi articolele care circulă pe internet despre cafea. Unii spun că are antioxidanți și multe alte beneficii. Alții spun că golește instantaneu rezervele de energie ale organismului și conduce la pierderi semnificative de calciu. Pe cine să crezi? Omul conștient se crede pe el însuși. Experimentează absența și prezența cafelei în viața lui de zi cu zi, iar la final trage o concluzie.
La fel și în cazul alcoolului. Există studii care demonstrează beneficiile consumului moderat de alcool, dar există și studii care spun că organismul trebuie să depună un foarte mare efort pentru a elimina substanța toxică din organism. La fel, omul conștient se crede pe el însuși. Personal, am 3 luni de când nu mai consum alcool. Voi continua la fel pentru încă 9 luni, iar la final voi decide dacă mă reîntorc la consumul moderat de alcool sau nu.
Îndemnul meu pentru a trăi conștient este: „Verifică orice informație, indiferent de unde ar veni și află adevărul prin propriile tale experiențe”.
2. Oamenii conștienți își asumă ceea ce fac
Nici un om care a ales să trăiască conștient, nu o să-și nege o acțiune doar pentru a da bine în lumina reflectoarelor. Oamenii conștienți își asumă ceea ce fac și recunosc atunci când au greșit. Ei fac asta pentru că le este clar faptul că orice minciună este ca o nouă piatră legată de picior care îi trage în jos.
Minciuna este blamată de mai toate instituțiile de la biserică la judecătorie. Dacă ai merge pe stradă și ai întreba aleator oameni dacă le place să fie mințiți, majoritatea covârșitoare îți va răspunde că nu. Cu toate acestea, minciuna este intens practicată. Iar această practică învăluie pe oricine în aura inconștienței. M-am gândit că majoritatea oamenilor mint pentru că implicațiile nu le sunt clare. Așa că o să explic puțin cum funcționează minciuna și ce obții practicând-o.
Trimițând energia minciunii înspre Univers, vei fi mințind la rândul tău de un număr de ori mai mare decât numărul minciunilor pe care tu le-ai spus. Orice oferi, ți se întoarce multiplicat. Astfel, ușor-ușor poți ajunge să fii înconjurat de o mare de minciuni și foarte departe de adevăr. Fiind departe de adevăr, ești de fapt departe de Sursa Universală, Dumnezeu sau cum vrei tu să îl numești. De aceea…
Îndemnul meu pentru a trăi conștient este: „Asumă-ți întotdeauna responsabilitatea pentru ce faci și fii sincer atât cu tine însuți cât și cu ceilalți”.
3. „Mulțumesc!” este rugăciunea omului conștient
Omul conștient știe că nimic nu îi este refuzat pe nedrept. El știe că ceea ce are este drept urmare a gândurilor și faptelor sale. De aceea el se înclină în fața grandorii legilor universale, mulțumind pentru perfecțiunea cu care legile funcționează de fiecare dată.
Trăirea sinceră a sentimentului recunoștinței, te armonizează perfect cu energiile din jur. Să îți dau un exemplu de recunoștință vs. rugăciune: Să presupunem că un om care nu trăiește conștient vrea să treacă un lac în înot. El își dă seama că nu ar vrea să se ude în timp ce înoată. Această dorință a luat naștere în interiorul lui pentru că ține la hainele pe care tocmai și le-a cumpărat și nu ar vrea să le ude. Prin urmare, el se apucă să facă o rugăciune: „Doamne Dumnezeule, ajută-mă să nu îmi ud hainele în timp ce voi traversa acest lac în înot!”. Și se tot roagă așa preț de 15 minute. Mai apoi se aruncă în lac și începe să înoate. Ce crezi că se va întâmpla? Nu se va uda deloc nu-i așa?
Nici vorbă!! Se va uda din cap până în picioare. Și asta pentru că legea universală care spune că apa este udă funcționează tot timpul.
Spre deosebire de acesta, un om conștient care vrea să treacă lacul în înot va face cu totul și cu totul alte acțiuni. El este conștient de faptul că apa îi va uda hainele. Așa că se va arunca în lac, iar pe tot parcursul înotului se va menține recunoscător pentru capacitatea lui de a înota și pentru că apa îl udă așa cum este de altfel și normal.
Nu are niciun rost să ceri ce te trăznește pe tine capul. Asta pentru că legile universale vor funcționa întotdeauna la fel indiferent de cerințele tale care pleacă din inconștiență. Iar dacă ești creștin și ești de părere că rugăciunea de tipul: „Dă-mi Doamne cutare și cutare…” este recomandată, iată ce a spus Iisus: „ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El.” Matei 6-8
Dumnezeu, Sursa Universală Infinit Abundentă în interiorul căreia trăiești știe dinainte ca tu să te arunci în lac că dacă înoți trebuie să fii ud în același timp. Nu pierde timpul întărindu-ți inconștiența prin cereri absurde. Trăiește conștient și ocolește lacul dacă nu vrei să te uzi. Mulțumește Sursei Universale pentru legile perfecte alături de care îți desfășori existența. Să mulțumești este cel mai înțelept lucru pe care îl poți face, de aceea…
Îndemnul meu pentru a trăi conștient este: „Introdu în rutina ta zilnică o sesiune de recunoștință. Spune măcar o dată pe zi mulțumesc.”
Dacă ești de părere că acest articol ar putea fi util cuiva, dă-i un share pe rețelele sociale. Pentru completări, întrebări sau sugestii, te invit să folosești secțiunea de comentarii de mai jos, iar pentru a primi cele mai noi articole pe e-mail te invit să te abonezi folosind formularul de sub articol. Fii Împlinit!
Cu drag,
Cosmin Constantin-Cîmpanu