Trăiești într-o lume în care dacă îți pui o întrebare poți fi 100% sigur că o să obții și un răspuns. Universul sprijină dorințele fiecăruia dintre noi. Dacă îți dorești să fii perfect sănătos și nu știi cum, este suficient să te întrebi, și în mod sigur vei primi un răspuns. Dacă îți dorești mai mulți bani și nu știi cum să îi faci, este suficient să te întrebi, iar universul îți va da cel mai bun răspuns posibil.
După ce știi răspunsul, este foarte important și modul în care pui în practică sugestiile pe care le primești. Pentru a primi sugestii și răspunsuri trebuie însă ca în primul și în primul rând să îți pui întrebări.
Fotografie de cristinacosta
De ce este important să îți pui întrebări?
Pentru că nu te-ai născut învățat. Nu te-ai născut cunoscând fiecare detaliu al universului. Nu te-ai născut cunoscând din prima secundă de viață care este scopul tău pe acest pământ. Minunat este însă că toate răspunsurile îți stau la dispoziție. Tot ce trebuie să faci este să îți pui întrebări.
Un alt aspect la fel de important este însă și energia pe care o investești în acest proces. Nu trebuie să îți imaginezi că ai putea spre exemplu să oprești lectura acestui articol, să te întinzi pe pat, să închizi ochii și să te întrebi pentru o singură dată cu o atitudine eventual indiferentă: „de ce m-am născut?”. Iar după asta îți vezi de ale tale în mod obișnuit și aștepți să te lovească, de nicăieri, un răspuns. Asta nu se va întâmpla niciodată.
Trebuie în schimb să îți dorești din interior să afli un răspuns la respectiva întrebare, să o lansezi, și să fii conștient că poți primi un răspuns printr-unul din mijloacele posibile.
Să îți dau un exemplu
Să presupunem că vrei să începi să practici recunoștința însă nu ai nici o idee cum ai putea face asta. Să spunem că ești atât de trist încât nu vezi nici un motiv pentru care ai putea fi recunoscător. Un posibil scenariu care s-ar putea întâmpla este următorul:
Ți-ai pus întrebarea, și te menții într-o stare semi-alertă pentru a nu rata răspunsul, iar pe lângă tine trece o persoană nevăzătoare. Dacă ești perspicace, vei înțelege că tocmai acesta era răspunsul pe care îl așteptai. Tu poți vedea, deci iată un motiv pentru care merită să fii recunoscător.
Universul te ajută necondiționat să obții orice îți dorești, și să primești un răspuns de fiecare dată indiferent de întrebare, am însă o recomandare pentru tine:
Nu urmări numai mașina de curierat
Într-o dimineață am primit un telefon prin care eram anunțat că urmează să primesc un colet. Știam despre ce este vorba, însă la ora la care curierul pronosticase că o să ajungă la mine trebuia să fiu neapărat în oraș. El mi-a spus că nu este sigur că își poate modifica programul încât să ajungă la o altă oră, așa că am stabilit să menținem legătura prin telefon.
Cum nu am mai primit nici un semnal de la acesta, la ora pe care o aveam deja stabilită am plecat în oraș. Am luat un tramvai și, uitându-mă pe geam părea că toate mașinile de curierat din Iași urmăresc tramvaiul în care eu mă aflam. Una a depăsit tramvaiul, alta a trecut în sens invers, iar o a treia a stat pentru câteva secunde bune în spatele tramvaiului, neputând depăși din cauza traficului.
Nu mi-a luat mult să îmi dau seama de ce văd numai mașini de curierat în jurul meu, iar imediat ce am conștientizat am început să mă amuz.
Este evident faptul că dacă nu aveam de primit un colet în acea zi, chiar dacă acele mașini ar fi trecut pe lângă mine, nu le-aș fi observat niciodată. Eu aveam mintea blocată asupra primirii coletului, și de aceea mașinile de curierat pe care le-am observat din tramvai mi-au captat imediat atenția.
Morala este aceea că atunci când lansezi întrebări și aștepți răspunsuri, nu trebuie să „te uiți numai după mașinile de curierat”. Iar pentru a înțelege mai bine o să îți dau un exemplu.
Să presupunem că vrei să afli de ce te-ai născut, iar tu ai fost condiționat până acum spunându-ți-se că te-ai născut să fii un tâmplar așa cum au fost tatăl și bunicul tău. După ce lansezi întrebarea însoțită de dorința aprigă de a ști, tu trebuie să te eliberezi de condiționările tale anterioare. Altfel nu o să găsești altceva decât un răspuns care îți va satisface condiționările.
Universul are răspunsul real pentru tine, tot ceea ce trebuie tu să faci este să te deschizi cât mai mult înspre a îl primi. Următorul pas după primirea unui răspuns este:
Respectă răspunsul primit
Pune imediat în practică răspunsul primit. Dacă tu căutai un motiv pentru a fi recunoscător, iar motivul a ajuns la tine sub forma unei persoane căreia îi lipsea vederea, atunci lasă-te pătruns instantaneu de recunoștință. Ți-ai primis răspunsul! Ai deja nu unul, ci două motive pentru a fi recunoscător.
Dacă ai fost suficient de deschis și ai putut recepta răspunsul, atunci ar fi păcat să nu aplici cât de repede poți, o soluție pe măsură. Altfel, răspunsul își pierde din utilitate. Poartă-te frumos cu răspunsurile tale, pentru că, adoptând această atitudine îți va fi mai ușor să le găsești.
Imaginează-ți că aceste răspunsuri sunt ca niște cadouri pe care prietenii tăi ți le fac. Dacă tu le iei pe toate și le arunci nedesfăcute într-o debara, este destul de probabil că atunci când un prieten va observa asta, nu îți va mai aduce cadouri. Și chiar dacă universul nu va fi la fel de supărăcios cum sunt prietenii dacă ar observa atitudinea ta în fața cadourilor lor, nu ai nici un motiv să nu fii respectuos cu ceea ce ți se oferă.
Fiecare răspuns este un dar minunat pe care universul ți-l face. Bucură-te pentru el, respectă-l și folosește-l cât mai curând.
„Dar eu nu știu cum să fac…”
Aceasta este o obiecție pe care o primesc destul de des. Sau mi se spune: „Mi-am pus și eu niște întrebări, dar nu am primit nici un răspuns”. Crede-mă că dacă ți-ai pus întrebări în adevăratul sens al cuvântului, ai primit răspunsuri de fiecare dată. Ceea ce s-a întâmplat a fost că le-ai lăsat să treacă pe lângă tine.
Hai să le luăm pe rând:
1. Ce înseamnă să îți pui întrebări cu adevărat?
Înseamnă să îți dorești la fel de mult să afli un răspuns cum îți dorești următoarea gură de aer. Trebuie să nu fie nici o parte din tine dispusă să accepte compromisuri. Atunci când eu am luat decizia fermă de a afla răspunsuri la întrebările care mă măcinau, am făcut din aceasta o chestiune de viață și de moarte. Nu te sfătuiesc să mergi neapărat până acolo, însă trebuie să fii ferm în dorința de a afla.
Altfel, dacă ți-ar place să afli un răspuns, dar consideri că nu o să fie mare lucru dacă nu îl afli, universul se va canaliza înspre a satisface dorințe mai arzătoare.
Este ca și cum cineva ar spune:„Dacă tu ești de părere că ți-ar place să știi un răspuns, dar nu e nici o grabă, atunci o să mă duc să dau mai întâi răspunsuri acelora care i-au lucrurile mai în serios. Deduc că tu mai poți aștepta.”
Decizia fermă și dorința arzătoare sunt esențiale în primirea unui răspuns.
2. Ce înseamnă că ai lăsat răspunsurile să treacă pe lângă tine?
Înseamnă să vezi un om orb trecând pe lângă tine, iar tu să nu conștientizezi că ți-ai primit răspunsul care îți dă un motiv pentru a fi recunoscător.
Înseamnă să îți vină o idee care să te facă să te ridici entuziasmat de pe scaun, iar tu să iei decizia că e prea greu de implementat, că nu e pentru tine, că e prea riscant.
Înseamnă să vezi tot mai multă mâncare sănătoasă în jurul tău, iar tu să iei decizia că e prea scumpă și nu e pentru tine.
Toate acestea și multe altele pot fi numite răspunsuri refuzate. Dacă tu vrei să știi cum ai putea face să fii mai sănătos, iar în viața ta încep să apară oamenii care îți propun să faci sport și să mănânci sănătos, ei bine acesta este un răspuns. Depinde însă numai de tine dacă îl accepți ca atare sau continui să „cauți mașina de curierat”.
În încheiere…
Sugestia mea este de a nu înceta niciodată să îți pui întrebări și să cauți răspunsuri. Chiar și cele mai dificile întrebări își au răspuns, iar extraordinar este faptul că tu îl poți afla.
Pe parcursul acestui proces trebuie să ai în vedere 3 lucruri esențiale:
1. Să îți dorești răspunsul așa cum îți dorești următoarea gură de aer.
2. Să nu urmărești numai mașina de curierat, și
3. Să fii cât mai deschis pentru a conștientiza adevărul.
Îți doresc succes în aflarea răspunsurilor la cele mai arzătoare întrebări!
Cu drag,
Cosmin Constantin-Cîmpanu