Emoțiile sunt o componentă a realității ce este experimentată în acest plan. Foarte mulți oameni ajung să se confunde cu emoția pe care o trăiesc. Iar a te considera emoția sau gândul, nu poate conduce decât la o depărtare de adevăr. Iar în situația în care adevărul este blocat, se experimentează disconfortul. Exact așa cum atunci când pe cer apar norii, spunem că s-a întunecat afară.
Acest articol nu face referire la emoții în sensul de „emoții de dinaintea unui examen”, „emoții înaintea evenimentului important X”, ci face referire la emoțiile clasice cum ar fi: bucuria, tristețea, frica, încrederea.
În raport cu aceste energii, intervine o identificare cu emoția. E drept că emoția are o componentă formată din energie invizibilă. Sinele(ceea ce ești tu de fapt) este și el tot energie invizibilă. Numai că natura și mișcarea energetică oscilatorie a emoției este total diferită de natura vibrațională a Sinelui. Iar invitația de bază a articolului de astăzi este aceea de a te recunoaște ca fiind ceea ce ești de fapt. Adică Sinele.
Fiindcă tu ești scânteie de dumnezeire. De asemenea ești invitat să nu te mai confunzi cu emoțiile pe care le experimentezi, fiindcă tu nu ești ele. Însă pentru ca această idee să fie clară, va fi construit un context care să susțină cât mai clar posibil ideea.
Iar pentru ca lucrurile să se lege între ele, o să plecăm de la gând. Pentru a nu te confunda cu emoția, este relevant să știi ce este o emoție. Iar pentru ca ce este o emoție să fie clar, se simte a fi adus puțin în discuție gândul.
Gândul Este Energie Invizibilă
Însă această energie invizibilă poate deveni vizibilă și chiar o face. Privind în jurul tău, o să vezi o sumedenie de obiecte sau construcții de tot felul, care toate au plecat de la un gând. Un scaun a fost un gând în mintea cuiva. Același lucru putem spune și despre o masă, un bloc, o autostradă și orice altceva putem observa în planul formei a fost inițial un gând.
Noi ne folosim de creier pentru a relaționa cu mintea. Iar aceasta din urmă este alcătuită doar din gânduri. Gânduri de tot felul de vibrații și nuanțe. Gânduri care rulează fie în subconștient fie rulează în așa fel încât putem fi conștienți de ele.
Este drept că în funcție de natura gândului, un efect imediat este resimțit la nivelul trupului fizic. Acest lucru a fost explicat pe larg în articolul precedent pe care te invit să îl citești la acest link. Urmând însă linia emoțiilor, hai să mergem înspre a discuta ce este o emoție.
Emoția Este Cumul De Gânduri
Fiindcă emoția este o componentă atât de prezentă în viețile oamenilor, atât geniile care operează în planul liniar și îi regăsim în știință, cât și geniile care operează în nonliniar și îi numim maeștri spirituali au studiat fenomenul numit emoție.
Felul în care poți relaționa tu cu ideea de emoții, în așa fel încât să îți fie de folos în ideea acestui articol, este reprezentat de această înșiruire a 5 cuvinte simple: „Emoția este cumul de gânduri”.
Iar în continuare va fi făcută o paralelă pentru a aprofunda înțelegerea faptului că emoția e cumul de gânduri.
Imaginează-ți un gând asemeni unui val de energie care are vibrația și unduirea lui caracteristică. Când mai multe astfel de vibrații gând se alătură ele tind să dea naștere unei emoții.
Paralela se poate face în raport cu curgerea unui râu. Există malul drept, malul stâng, iar prin mijloc curge apa. Există un flux firesc al apei, iar toată lumea este fericită. Numai că la un moment dat intervine o ploaie torențială, iar fluxul apei stă să rupă malul. Curgerea mai puternică a apei poate produce și viituri, suprasolicitarea barajelor și multe altele.
Ei bine, la nivel mental, atunci când intervine o aglomerare de gânduri de o vibrație și oscilație asemănătoare, noi ajungem să experimentăm ceea ce numim emoție.
Dacă acel cumul de gânduri avea o vibrație peste un anumit prag, tindem să numim emoția ca fiind pozitivă. Dacă acel cumul de gânduri are o vibrație sub același prag, tindem să numim emoția ca fiind negativă.
Observă Emoțiile Și Permite-le Să Curgă Spre Evaporare
Tu ești Sinele. Adică ești esență de dumnezeire care animă forma spre a avea o experiență în acest plan. Ancorându-te în prezent și alegând postura de observator poți vedea cum gândurile se formează, sunt experimentate și trec, iar tu rămâi.
La fel, prin stare de prezență, poți observa cum Sinele rămâne imperturbabil în fața oricărei emoții care este într-adevăr o formă de energie, are și un impact biochimic asupra trupului fizic, dar nu ești tu.
Așadar, ce ai tu de făcut la modul practic, este ca:
1. În primul rând să devii conștient de o emoție pe care o experimentezi la un moment dat. Dacă nu devii conștient de ea, vei resimți o influență atât din punct de vedere fizic cât și energetic. Și există riscul de a ajunge să te consideri emoția în mod inconștient. Adică să te identifici inconștient cu starea pe care o experimentezi.
2. După ce ai observat, amintește-ți: „Stai puțin! Eu simt acum o emoție, dar am învățat dintr-un articol că emoția nu e ceea ce eu sunt și că pot alege să observ această emoție”.
3. Mai apoi, exact așa cum poți observa curgerea unui râu, observă și curgerea energiei din care este alcătuită emoția. Nu suprima, reprima sau exprima această curgere. Cu toate că în absența observării curgerii, cea mai bună variantă dintre suprimare, reprimare și exprimare este totuși exprimarea prin verbalizarea a ceea ce simți. Și…
4. Observă evaporarea energiei emoției și reîntoarcerea la starea de observator conștient prin identificarea cu Sinele. Adică prin identificarea cu ceea ce ești de fapt.
Articolul a detaliat așadar ce este un gând și cum îl experimentezi. Ai învățat că emoția este cumul de gânduri. Și ai învățat ce poți face pentru ca să nu te mai consideri emoția identificându-te cu Sinele(ceea ce ești de fapt). Tot ce îți mai rămâne de făcut este să aplici și să simți rezultatele armonioase pe pielea ta. Succes!
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu