Pentru ca o intenție pe care o alegi să devină realitate experimentată cât mai rapid și cât mai ușor, este nevoie ca acea intenție să întrunească anumiți parametri.
Wayne Dyer a scris o carte întreagă dedicată Puterii Intenției. Fizica cuantică pune mare preț pe intenția observatorului care modifică realitatea observată, iar David R. Hawkins spune că intenția colapsează potențialul în actualitate. Și într-adevăr, acest câmp numit intenție este magic și îți poate conferi niște experiențe magice.
Privind însă în jur, am observat că unii oameni, imediat ce intenționează ceva, experiența apare în realitatea lor rapid și ușor, iar în cazul altora, materializarea se lasă așteptată foarte mult timp. Eventual e nevoie de foarte mult efort sau poate nu apare niciodată.
Așa că m-am întrebat: „Ce anume face diferența?”. „Ce fac sau au diferit oamenii care experimentează materializări rapide, comparat cu cei pentru care nu este valabil același lucru?”
Răspunsul este destul de complex fiindcă este implicat și nivelul de conștiință, cât de sus sau jos îți este energia, câte convingeri limitative cu potențial blocant sunt întreținute, și multe altele. Totuși, în același timp, s-a putut observat că dacă un om are grijă la anumiți parametri în formularea și alegerea unei intenții, aceasta are dintr-o dată șanse mult mai mari de a se materializa rapid și ușor.
Iar în continuare, vom lua punctual acești parametri pe care i-am sesizat și voi spune câteva cuvinte despre fiecare în parte:
1. Formulează Simplu Intenția
Această sugestie face referire strict la cuvintele pe care le folosești atunci când alegi o intenție. Ca să reușești să folosești cuvinte simple, gândește-te că un copil de 7 ani trebuie să înțeleagă intenția ta în cazul în care i-o comunici. Așadar nu folosi cuvinte și expresii care tind să pună mintea pe bigudiuri. Și nu te lungi foarte mult cu explicațiile a ceea ce îți dorești, ci fii cât mai scurt posibil. Alege simplitatea. Dacă de exemplu vrei o mașină, folosește cuvântul „mașină”, nu spune „vehicul pe patru roți destinat transportului de persoane pe drumurile publice”. Exemplul este puțin exagerat, dar important este să prinzi ideea. Iar ideea este acea de a folosi cuvinte cât mai simple.
2. Alege O Intenție Curată
Intenția are energia sa. De aceea e important ca respectiva energie să o păstrezi curată. Altfel, ce vei experimenta va fi o oarecare dificultate în manifestare. Te vei simți ca un alergător care pleacă în cursă având în spate un ghiozdan plin cu cărămizi. O intenție care nu este curată este cea care în aparență urmărește un anumit rezultat, dar în esență scopul este cu totul altul. Cineva poate avea intenția de a ajuta o altă persoană, iar o astfel de intenție pare curată în aparență. Dacă însă în esență persoana respectivă ajută urmărind obținerea unor alte foloase de la persoana ajutată, atunci dintr-o dată intenția nu mai este pură și dificultatea în manifestare va fi resimțită. Așa că înainte de a alege experimentarea a ceva prin puterea intenției, fii atent ca tu să fii curat în interiorul tău.
3. Urmărește Să Fii Sincer
De obicei, intențiile care devin realitate foarte greu sau deloc, nu au venit de la tine, ci au fost împrumutate de la societate. Acesta este motivul pentru care al treilea parametru de îndeplinit este sinceritatea în raport cu tine însuți. Numai tu știi dacă vrei ceva, sau de fapt acel ceva a fost sugerat de părinți, prieteni sau cunoscuți. Înainte de a-ți propune să transformi o intenție în experiență, fii așadar atent și la aspectul numit sinceritate în raport cu tine. Fiindcă altfel, sunt șanse ca prin foarte mult efort să experimentezi ceea ce ai intenționat, dar acel ceva să nu te împlinească. O intenție sinceră este cea care o dată experimentată îți aduce împlinire. Iar Sinele îți spune în permanență ce este armonios pentru tine să experimentezi. Tu doar ascultă-l.
4. Antrenează-ți Credința
Nu există nimic care să fie crezut cu adevărat și să nu fie experimentat. Iar când vorbesc de acest antrenament, mă refer la a-ți dezvolta puțin câte puțin capacitatea de a te gândi la ceea ce vrei și nu la ceea ce nu vrei. Fiindcă de foarte multe ori oamenii, după ce aleg o intenție, în loc să se gândească la cum se va manifesta ea și cum ei sunt copiii iubiți ai acestui Univers, se gândesc imediat la posibilele blocaje care pot interveni și la cum lumea în care trăim este lipsită de resurse. Antrenându-ți starea de prezență, învață să depistezi când mintea o ia pe trasee lipsite de armonie și alege conștient ca tu să te gândești și să îți imaginezi cum intenția devine realitate și nu cum ea nu devine. Și…
5. Fii Calm
Sau altfel spus, nu te entuziasma prea tare. Nu îți dori cu încrâncenare ca intenția aleasă să devină realitate și nici nu permite gândurilor de îndoială să intervină. Entuziasmul exagerat în raport cu o intenție, arată de fapt tot neîncredere și de aceea nu este recomandat să fii foarte entuziasmat în raport cu o intenție. Tot ce ai de făcut este să îți recunoști puterea și să te recunoști ca cel care ești adevărat. Recunoscându-ți puterea și fiind conștient de faptul că tu ești Sinele și nu trupul fizic sau mintea limitată, dintr-o stare de calm, tot ceea ce îți mai rămâne de făcut este să experimentezi ceea ce este deja al tău.
***
Concluzia finală ar fi aceea că pentru ca intențiile tale să devină realitate experimentată ușor și rapid, tot ce ai de făcut este ca urmărind o formulare simplă și plecând dintr-o stare de calm, să exprimi sincer, curat și cu credință, ceea ce vrei să experimentezi.
Mai apoi doar deschide-te înspre a primi. Fiindcă Universul în care trăiești este abundent din toate punctele de vedere și îți va oferi pe calea minimei rezistențe exact ceea ce ai intenționat.
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu