Iubirea poate fi dăruită. Fiindcă omul care recunoaște că este iubire în interior, o va radia și înspre tot ceea ce îl înconjoară. Însă pentru ca iubirea să fie dăruită, este necesar ca inițial aceasta să fie recunoscută în interior. Iar un om care se iubește pe el însuși, va putea să îi iubească la modul cât mai deplin și pe ceilalți.
Foarte mulți oameni nu se iubesc pe ei astăzi, iar de aici derivă foarte multă suferință. Ego-ul întinde și el niște capcane care se formulează cam așa: „Dar dacă mă iubesc pe mine nu înseamnă că sunt egoist?” sau „A mă iubi pe mine nu înseamnă narcisism?”. Atât egoismul cât și narcisismul sunt extreme. Acest articol te îndeamnă la echilibru și la a-ți da voie să descoperi în interiorul tău iubirea autentică care a fost și este dintotdeauna acolo. Și asta pentru că atunci când te conectezi la energia iubirii, realitatea experimentată se armonizează.
În cele ce urmează vor fi oferite câteva recomandări sau linii directoare de care oricine poate ține cont pentru a-și armoniza relația cu el însuși. Hai să luăm așadar lucrurile punct cu punct. Dă-ți voie ca în timp ce citești să ai momente de introspecție și conștientizare. Aceste conștientizări pot constitui ulterior motorul care te va ajuta să arăți tot mai multă iubire față de tine:
1. Ascultă mesajele pe care trupul fizic ți le transmite
Tu nu ești trupul fizic. Tu ești Conștiința care se folosește de interfața energetică numită minte, pentru a putea experimenta materia. Însă în ciuda faptului că nu ești acest trup fizic, trupul fizic are o inteligență milenară care merită ascultată.
Trupul fizic pe care îl experimentezi știe exact de câte ore de odihnă are nevoie și care sunt acele ore, știe exact chiar acum care sunt alimentele care îi sunt necesare și în ce cantitate și știe exact cum să se vindece de orice boală atât timp cât i se permite acest lucru.
Totul este să îți dai voie să asculți mai mult aceste semnale pe care trupul le trimite și să te aliniezi cât mai mult lor. Prin asta arăți că te iubești pe tine și contribui la armonizarea realității experimentate.
Ego-ul ne învață să biciuim și pedepsim trupul fizic. Dar asta nu conduce la nimic armonios. Așa că dă puțin la o parte toate programările împrumutate din societate, toate dietele și toate celelalte reglementări și dă-ți voie să te întrebi sincer: „Dar trupul acesta ce își dorește de fapt?”. Iar de la om la om, răspunsul va fi unul diferit. Fiindcă fiecare dintre noi suntem aici să împlinim un potențial specific nouă. Unuia s-ar putea să i se potrivească 5 ore de somn, iar altuia 12. Cineva s-ar putea să se simtă excelent când mănâncă mere, iar altul când mănâncă struguri. Cuiva s-ar putea să i se potrivească alergarea, dar altuia înotul. Și tot așa. Trupul însă îți transmite de fiecare dată exact ce are nevoie. Totul este să renunți la a mai căuta soluția în exterior și să te îndrepți puțin înspre interior. În interior se află informația cu privire la ce ai tu nevoie, iar dându-ți voie să treci prin acest proces și să îl transformi într-un stil de viață, arăți că te iubești pe tine.
2. Învață să afirmi ceea ce ești, fără a contrazice, convinge sau respinge
Se poate observa ușor să persoanele care nu au o stimă de sine îndeajuns cultivată și nu se iubesc suficient, tind să renunțe de cele mai multe ori la a exprima ceea ce sunt, din frica de a nu contrazice sau a nu se simți respinși ulterior.
Ideea este că pentru a-ți da voie să te iubești mai multe pe tine, pe viitor, atunci când impulsul de a spune ceva într-un context apare, este important să spui ceea ce gândești. Însă schepsisul este să faci asta fără a-ți dori să contrazici, convingi de ceva pe cel din fața ta și fără a-ți dori nici să respingi cele afirmate de o altă persoană. Ci doar pentru că ești dator față de tine însuți să nu reprimi, ci să permiți energiei care trece prin tine să curgă liber înspre manifestare.
Așadar, pentru a te iubi mai mult, renunțând atât la atac dar și la defensivă, propune-ți să rostești non-emoțional adevărul a ceea ce simți și ești. Asta va conduce la armonizarea realității experimentate și vei arăta astfel că te iubești.
3. Nu te mai lupta cu ceea ce nu îți place acum la tine
Soluția și fundamentul pe care se clădește iubirea de sine este acceptarea situației actuale așa cum este.
Mai apoi, contraintuitiv pentru minte, atunci când un ceva căruia i te opuneai este acceptat, imediat apar și soluțiile sau variantele pentru ca acel aspect să fie armonizat.
Toate lucrurile cărora li te opui și cu care te lupți, persistă. Asta pentru că ego-ul este cel care luptă și se opune, iar ego-ul, prin însăși definiția sa, îndepărtează de iubire.
Așadar tot ce îți propune acest articol este să observi scurt care sunt ariile și aspectele în care te lupți cu tine însuți. Te lupți cu faptul că îmbătrânești? Te lupți cu greutatea corporală actuală? Te lupți cu anumite aspecte ale trupului fizic, aspecte ce ți se par „urâte”? Cu ce altceva te mai lupți în viața ta, dar în special în raport cu tine însuți?
Imediat ce un astfel de aspect al luptei este observat și conștientizat, acceptă-l. Renunță la luptă și îmbrățișează starea actuală, fiind recunoscător pentru ceea ce ești. Prin acest gest inviți practic iubirea. Iar ulterior, dacă este într-adevăr armonios pentru tine ca acel aspect să continue să facă parte din realitatea ta, așa va fi. Dacă însă era lipsit de armonie, el va dispărea pe calea cea mai ușoară și a minimei rezistențe, așa cum îi place Universului.
***
Acestea fiind spuse, articolul se încheie aici. Desigur că cele trei recomandări de mai sus nici măcar nu se apropie de a constitui o listă completă de recomandări care susțin iubirea de sine. Dar nu acesta a fost scopul. Scopul este ca tu să iei măcar o idee din acest articol, iar integrând-o în viața ta să îți dai voie să simți mai multă iubire în raport cu tine însuți, armonizându-ți realitatea.
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu