Citind titlul acestui articol este posibil ca mintea să îți fi zburat înspre crearea de realitate. Există tehnici prin care vizualizând ceva static sau în mișcare în minte, vei ajunge să îl experimentezi în ceea ce numești realitatea fizică. Tehnicile respective chiar funcționează dacă sunt executate corect și ai încredere în Univers că din abundența sa infinită îți poate oferi orice. Cu toate acestea, articolul pe care îl citești acum nu este despre asta. Ideea pe care ți-o transmite textul pe care îl citești este cu totul alta, dar totuși poate avea un impact semnificativ asupra atitudinii și vieții tale în general.
Ești invitat pentru început să conștientizezi că în fiecare zi a vieții tale, tu ești regizorul și scenaristul unor „filme” pe care le vezi în minte. Folosindu-te de imaginația ta, vezi fie fragmente din lucruri pe care le-ai trăit deja, fie fragmente din ceea ce îți imaginezi că o să trăiești. Tendința naturală este aceea de a nu lăsa deloc mintea să se odihnească. În schimb ea tinde să conceptualizeze încontinuu cuvinte, propoziții și imagini care creează filmele tale la nivel de minte.
Acest articol nu este nici despre stoparea gândurilor și experimentarea stării de vid, tehnici care merită și ele experimentate de altfel. În schimb articolul de astăzi îți propune o idee care are potențialul să îți armonizeze viața, însă presupune să faci exact ceea ce făceai și până acum, numai că să o faci puțin diferit.
Peste tot în lume există cinematografe. Filmele bune tind să fie văzute de mai mulți oameni și tind să existe mai mulți spectatori în sală. Pe când filmele proaste nici nu intră pe marile ecrane, sau dacă intră, sunt doar foarte puțini spectatori în sală. Asta se întâmplă fiindcă nimănui nu îi place să vadă filme proaste. Cu toții vrem să vizionăm filme bune. Acesta este și motivul pentru care majoritatea filmelor care apar în cinematografe au ceea ce numim „happy end” sau final fericit.
În propria-ți minte, poți considera că ai propriul cinematograf. În fiecare zi rulează de obicei scurt-metraje, dar te poți considera stăpânul absolut a filmelor care intră pe ecrane, dar și a celor care nu ajung să ruleze niciodată.
Și acum să luăm câteva exemple din viața ta de zi cu zi, pentru a vedea cum te poate ajuta ideea articolului de astăzi la modul cât se poate de practic.
Să zicem că ai de mers la piață și vrei să cumperi roșii. Foarte mulți oameni în ciuda faptului că se îmbracă frumos pentru a ieși din casă, își iau sacoșă și bani cu ei, în mintea lor văd filmul în care la piață nu există roșii de care își doresc ei. Întrebarea este: „De ce ai face așa ceva?”. Te îmbraci frumos, iei bani cu tine, iei sacoșă, dar în minte de uiți la filmul în care nu găsești roșii pe tarabă. Nu îți place acest film și nu are „happy end”, dar totuși te uiți la el. Iar acesta este numai unul din filmele cărora le permiți rularea pe ecranul minții risipindu-ți energia în mod inutil.
Precum acesta, în programul zilei la cinematograful minții rulează multe alte scurt-metraje. Să zicem că vrei într-un week-end să te duci la un picnic la marginea orașului într-o pădurice despre care știi că este foarte frumoasă. Îți propui acest lucru încă de luni și faci câteva pregătiri. Cumperi o pătură pentru picnic fiindcă deocamdată nu ai. Miercuri te duci la magazin și cumperi o parte din alimentele pe care le vei lua cu tine la picnic. Vineri îi propui și unui prieten să te însoțească făcându-i o surpriză și anunțându-l că ai făcut tu deja toate pregătirile și ai cumpărat tot ceea ce trebuie.
Cu alte cuvinte, te pregătești pentru timpul frumos pe care urmează să îl petreci la picnic, însă în toate aceste zile, în timp ce fizic te pregăteai pentru picnic și cumpărai ce îți trebuie, în minte vedeai filmul în care fix în ziua programată pentru picnic, o să plouă afară. Iar întrebarea care intervine este din nou: „De ce ai face așa ceva?”. Tu vrei să experimentezi ceva frumos, dar în minte te uiți la filmul prost în care lucrurile se întâmplă pe dos comparat cu ce vrei tu.
Dacă te-ai regăsit în exemplele de mai sus, și ți-ai dat seama că în viața ta de zi rulezi și tu astfel de filme proaste, vreau să știi că nu ai niciun motiv să te sperii sau să crezi că dacă faci asta se întâmplă cine știe ce lucru grav. Sub nicio formă. Astfel de rulare de filme proaste este valabilă pentru majoritatea oamenilor fiindcă nu ne învață nimeni să facem altfel. Din fericire, citind prezentul articol tu ai conștientizat acest comportament, iar acum poți schimba ceva. Îți poți propune ca în mod conștient să fii regizorul și scenaristul unor filme care îți plac.
Așa cum ți-ai putut da deja seama, articolul nu vorbește deloc despre dacă aceste filme devin sau nu devin realitate. Aceasta este cu totul altă poveste. Dacă un film frumos sau urât văzut în minte devine realitate experimentată rămâne de văzut. Însă dincolo de asta, nu ai niciun motiv pentru care ai privi în minte filme de o calitate îndoielnică cu final nefericit, când poți alege să vezi niște filme frumoase și cu final fericit. Nu-i așa? Totul este să îți propui în mod conștient să faci asta. La început s-ar putea să simți că e necesar să te disciplinezi puțin în a te observa și a te concentra numai pe filme mentale armonioase, dar ulterior aceasta se va transforma în starea de fapt, iar beneficiile sunt dintre cele mai diverse.
Așa cum studiile asupra Conștiinței făcute de David R. Hawkins prin kinesiologie au arătat că afirmațiile au o legătură directă cu meridianele energetice ale trupului. Iar afirmațiile de o vibrație înaltă echilibrează aceste meridiane, un efect asemănător va fi obținut și prin aplicarea sugestiei acestui articol.
Așadar, sugestia este simplu de înțeles, iar cu puțină disciplină și foarte simplu de aplicat. Tot ce îți mai rămâne de făcut este să o aplici pentru a-ți armoniza viața.
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu