Propunerea cu care vine acest articol este alegerea unui alt tipar energetic înainte, în timpul și după orice reușită sau succes. A alege să fii recunoscător pentru ceea ce experimentezi implică un cu totul alt câmp de putere comparat cu alegerea de a fi mândru pentru o realizare sau succes.
A fi recunoscător implică recunoașterea unei Energii Universale care îți dăruiește tot felul de experiențe pe durata șederii tale în trup. Pe când a fi mândru implică întărirea ego-ului, a iluziei separării și a credinței că ar exista un „eu” individual care face și drege.
Mândria derivă din: „Eu am făcut!”, iar recunoștința derivă din: „Mulțumesc Doamne pentru că mi-ai dăruit!”.
La nivel social s-a încetățenit în timp ideea conform căreia mândria ar fi un sentiment sau o poziție care susține viața și este benefică. Poți vedea peste tot părinți care se mândresc cu copiii lor, sportivi care se mândresc pentru rezultatele obținute, oameni de afaceri care se mândresc cu imperiul pe care l-au construit și tot așa. Sunt șanse foarte mari să auzi periodic, în diverse contexte fraza: „Sunt mândru de tine!”. Nu neapărat adresată ție în mod direct, dar folosită cu diverse ocazii și în diverse contexte.
Folosirea acestei fraze nu este neapărat un lucru nerecomandat. De multe ori, se poate observa că energia din spatele frazei este una de apreciere. Intenționalitatea este armonioasă. Totuși dacă cineva își dorește, înțelege și acceptă faptul că recunoștința este energia recomandată, poate să fie puțin mai atent și la frazare pe viitor. De exemplu, un: „Te apreciez pentru ceea ce ești!” ar putea funcționa mai bine decât: „Sunt mândru de tine!”. Ba chiar și un: „Te felicit!” funcționează mai bine decât : „Sunt mândru de tine!”. Măcar nu se mai face referire în mod direct la mândrie.
Scopul a ceva este să fie ceea ce este. De aceea o apreciere adresată Existenței însăși sau o apreciere adresată existenței cuiva reflectă intrarea într-un câmp energetic mai armonios decât cel al mândriei.
Motivul pentru carea mândria nu este recomandată poate fi observat foarte ușor atunci când se măsoară energia din spate. Mândria calibrează la 175, deci este sub 200, prin urmare nu susține viața. Cu toate acestea merită remarcat faptul că mândria este tiparul care susține cel mai mult viața dintre tiparele care nu susțin viața 🙂 Este câmpul care odată transcens se accede spre curaj care este primul câmp energetic care susține viața în toate formele sale.
De aceea foarte multă lume se lasă păcălită de mândrie. Fiindcă este cel mai armonios câmp dintre câmpurile lipsite de armonie.
Acest articol nu există însă pentru ca tu să afli că mândria nu este armonioasă și să te învinovățești pentru toate situațiile în care te-ai simțit sau declarat mândru. Ce a fost a fost. Ceea ce ai făcut cândva, ai considerat ca fiind bun, necesar și frumos. Fiecare om face ceea ce consideră el că este cel mai bine să facă la un moment dat. Conform informațiilor pe care le aveai cândva sau pe care le aveai până să citești acest articol, este posibil să fi considerat și văzut mândria ca pe ceva armonios. Dacă aceasta este situația, e perfect în regulă.
Rolul acestui articol este acela ca, pentru cine vrea și simte ca armonioasă această schimbare, pe viitor să se acceseze energia recunoștinței de fiecare dată când tentația de a fi mândru apare. Iar în continuare vor fi oferite câteva sugestii punctuale care susțin o orientare spre recunoștință.
1. Amintește-ți de ce faci ceea ce faci
Când tentația de a fi mândru apare, amintește-ți că mândria întreține iluzia separării. Când cineva este mândru, se acordă credit unei individualități distincte. Ori, experiența subiectivă și mesajul tuturor maeștrilor spirituali ai omenirii a fost acela că nu există niciun „eu” individual. „Eu” și „Tu” sunt iluzii ale acestui plan. În realitate cu toții suntem una. Prin urmare recunoștința merită aleasă în detrimentul mândriei pentru că această alegere susține viața și este aliniată adevărului.
2. Amintește-ți că viața în ansamblul său este un dar din partea Divinului
Tot ceea ce este experimentat este primit în dar prin prisma unei congruențe și a unei perfecte alinieri energetice din partea Universului. Fiecare fir de păr este numărat și fiecare fir de praf se află la locul său în Univers. Divinul îți dăruiește viața și toate experiențele armonioase. Pentru asta merită să fii recunoscător, amintindu-ți și recunoscându-te drept observatorul sau martorul desfășurării de evenimente numit Viață.
3. Corectarea intenționalității este suficientă
Este firesc ca odată ajuns cu lectura până aici, cineva să se întrebe în mod onest și sincer: „Bun, și eu cum fac să fiu recunoscător și să scap de mândrie?”. În primul rând se simte precizat și reamintit că mândria nu este ceva cu care să te lupți. Dacă apare această emoție, ea se cere observată spre evaporare. Cu privire la ce să facă cineva pentru a fi recunoscător, pot fi oferite o sumedenie de sugestii de la a ține un jurnal al recunoștinței, a scrie în fiecare dimineață pe o hârtie 3 lucruri pentru care este recunoscător și până la exerciții concrete de meditație a recunoștinței. Totuși, așa cum știe mai toată lumea deja, dacă e vorba de un exercițiu precum acesta, mai toată lumea are tendința să îl practice o perioadă, după care să uite de el. Orice vine suprapus pe stilul tău actual de viață și îl modifică în vreun fel, va tinde să fie eliminat pentru a se reveni la starea inițială.
De aceea, prezentul articol recomandă alegerea intenționalității de a fi recunoscător. Gesturile, frazele, cuvintele și toate formele de manifestare ale recunoștinței își vor face loc în viața ta, dacă îți dai voie să alegi în mod sincer intenția de a exprima tot mai multă recunoștință și tot mai puțină mândrie. Odată aleasă intenția, realitatea fizică se corectează și aliniază intenției reflectând-o întocmai.
4. Spune „mulțumesc” cât mai des
Îl poți repeta mental concentrând mintea în această direcție. Îl poți folosi asemeni unei mantre. Îl poți spune cât mai des oamenilor cu care interacționezi. Și poți căuta tot timpul modalități și contexte originale în care să rostești „mulțumesc”. Cu cât mai mult îți vei antrena atenția spre a observa momente în care poți folosi acest cuvânt, cu atât mai mult tiparul și contextul energetic experimentat vor reflecta câmpul recunoștinței, iar mândria va deveni ceva de domeniul trecutului.
Fii așadar recunoscător, nu mândru și bucură-te de viață!
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu
Mulțumesc pentru articol!
Multumesc frumos!
E de apreciat acest articol, ca multe altele!
mulțumesc,mulțumesc!! Cosmin, te apreciez si-ti doresc tot binele din lume!
Mulțumesc. Mulțumesc. Mulțumesc.
Multumesc cu recunostinta!
Recunoștință și mulțumesc !☺️😌
Multumesc!
Mulțumesc!
Multumim frumos si felicitari pentru acest frumos articol!!!
Si eu iti Multumesc si apreciezi ceea ce faci…. o lume mai buna…!!
Foarte tare.. Problema mare este cum sa ne schimbam mindset-ul.. Daca de anii de zile a mers ceea ce am facut cam greu sa ne obisnuim cu ceva nou.. Mersi pentru articol
Multumesc foarte frumos!!!
Mulțumesc cu recunoștință !
Minunat articol ! 😘
Multumesc cu recunostinta!
*eu*,cel ce face si drege,oboseste,recunoscatorul infloreste.Multumesc.
Frumos scris articolul multumesc cu recunoștință 😊
Multumesc cu recunostinta 🙏❤️🙏🙏🙏
Mulțumesc, Cosmine cu deosebită Recunoștință! De când am început să primesc e-mail-uri de la tine am început să fiu mai atent în exprimare și chiar am început să formulez frazele, incluzând și Recunoștința și Mulțumitea Către SURSA CREAȚIEI, CARE m-A ales, când nu știam de EI, IAR ACUM CÂND PRIMESC ACESTE E-mail-URI de la tine, MULȚUMESC CU RECUNOȘTINȚĂ SURSEI CREAȚIE INSPIRAȚIA CREATORILOR UNIVERSURILOR ÎNTREPĂTRUNSTE, A CREAȚIILOR ȘI A CREATURILOR, CĂ AI MAI FOST ȘI TU ALES DE EI, CĂCI LE-am Recunoscut Formulările î e-mail-urile tale! O ZI MINUNATĂ ȘI BINECUVÂNTATA ÎN CONTINUARE VĂ DORIM! DOAMNE AJUTĂ ȘI PĂZEȘTE! PACE ȘI IUBIRE VOUĂ! DRUM BUN! SUFLETUL NOSTRU SALUTĂ SUFLETUL VOSTRU! SĂRBĂTORI FERICITE ȘI AN NOU 2019 CU IUBIRE ȘI SĂNĂTATE ȘI ÎNDEPLINIREA TUTUROR DORINȚELOR BENEFICE ÎN CONTINUARE VĂ DORIM VEȘNIC, TUTUROR, ORIUNDE SUNTEȚI!
Te iubesc, te apreciez , te accept si te respect pentru tot ce faci . Sunt recunoscatoare ca ma inscriu ca destinatar al informatiilor tale.O saptamana fabuloasa iti doresc sa ai.
Multumesc.:)
Multumesc pentru articol!
Mulțumesc!!!!!!! Mulțumesc!!!!!
Multumesc,esti minunat!☺
Multumesc!