Înspre ce invită articolul de astăzi, este o armonizare a intenției din spatele oricărei acțiuni.
Există câteva mecanisme energetice ale intenției pe care dacă începem treptat să nu le mai ignorăm, foarte multe lucruri despre energii și realitatea subtilă devin mult mai clare. Evidente chiar.
Până să ajungem la recomandarea articolului vom explora câteva chestiuni cu privire la intenție. Vom povesti despre cum în spatele oricărei acțiuni se află de fiecare dată o intenție. Dar vom trece puțin în revistă și care sunt cele mai populare intenții. Urmând ca spre final să ne concentrăm pe invitația de bază a articolului, care este aceea de a alege o anumită intenție în majoritatea cazurilor și dedicat.
Prin urmare, atunci când vorbim de intenție, o putem vedea pe aceasta asemeni unui impuls energetic care susține apariția și experimentarea unei anumite acțiuni la suprafață.
Ce facem noi este că ne lăsăm adesea păcăliți de ceea ce vedem la suprafață. Învățăm la un moment dat că am fi un trup fizic. Mai apoi ne identificăm din ce în ce mai mult cu acest trup fizic. Și uităm complet, sau uneori negăm chiar, esența noastră profundă. Esență care este un singur și unitar Câmp al Conștiinței, sinonim cu Iubirea însăși.
Când încercăm să ne explicăm viața privind însă numai înspre acțiunile care au loc la suprafață, totul se prezintă de o neclaritate uluitoare. Pare că cineva și-a bătut joc de noi și ne-a amplasat într-o lume care nu are niciun sens, într-o lume care este numai și numai suferință, și într-o lume în care suntem cumva obligați să suferim doar pentru a mai supraviețui încă o zi.
O astfel de percepție este însă distorsionată și neagă realitatea subtilă, Conștiința și Divinul.
De multe ori se prezintă o nedumerire de bază care spune cam așa: „Eu am făcut bine. De ce mi se răspunde cu rău?!” sau „Ce am făcut să merit asta?! Nu are niciun sens. Viața este nebună și nedreaptă”.
O întrebare pe care dacă ne-o adresăm poate clarifica adesea astfel de nedumeriri este simplă și sună în felul următor: „Care a fost intenția reală din spatele acțiunii?”. Iar la această întrebare se cere de fiecare dată oferirea unui răspuns sincer.
Când este oferit un răspuns sincer, putem constata că în majoritatea cazurilor ni s-a răspuns conform intenției. Gestul este ceea ce vedem la suprafață. Iar intenția este ceea ce are loc în profunzime. Este acel impuls energetic.
Iar când ne îndreptăm atenția înspre intenție, în ciuda acțiunilor care au decurs cum au decurs, putem constata că intenția s-ar putea să fi fost una de mândrie, de dorință de control, de superioritate, de demonstrare de dreptate, de dorință de siguranță, o intenție care e posibil să fi plecat din frică și așa mai departe.
Ori de fapt, rezultatul unei acțiuni, reflectă natura intenției. Logic și privind numai înspre suprafață și numai înspre acțiune, poate părea că ar trebui ca lucrurile să decurgă altfel. Logica însă nu ia în calcul intenția. Iar intenția este esențială.
Dincolo de această posibilitate de a experimenta claritate în viețile noastre întrebându-ne: „Care este intenția reală din spatele acțiunii x?”, direcția în care se duce articolul capătă o nuanță ușor diferită.
Practic, înspre ce invită articolul este ca atât de des cât putem și atât de des cât ne amintim, să ne conectăm la o singură, simplă și armonioasă intenție.
Până acolo însă, hai să trecem puțin în revistă cele mai comune intenții care se află în spatele acțiunilor pe care le experimentăm:
– Intenția de a obține ceva de pe urma unei acțiuni este probabil cea mai populară dintre intenții. Adesea oamenii fac acțiunea X pentru a reuși să obțină Y. Despre nici una dintre aceste intenții nu spunem că ar fi bună sau rea, fiindcă aceasta ar fi doar o împărțire duală iluzorie. Ci, momentan, doar le trecem în revistă.
– Intenția de a controla ceva. Iar aici poate fi vorba de mersul unor acțiuni, de comportamentul cuiva sau de orice altceva.
– Intenția de a proteja din frică ceva. Iar această frică poate fi proiectată cam înspre toate fenomenele experimentate.
Mai sunt și alte intenții populare. Dar cele trei de mai sus, sunt cumva cele mai populare. Și le experimentăm în fiecare zi din viețile noastre.
Totuși, dat fiind faptul că nu suntem doar un trup fizic limitat, ci suntem o Ființă Spirituală Infinită, stă în puterea noastră să ne conectăm la vibrația unor intenții mai armonioase și care nu mai sunt atât de legate de dorințele de bază ale ego-ului precum cele trei intenții enumerate mai sus.
Iar intenția la care ne propune acest text să ne conectăm cât mai des este aceea de a face toate acțiunile, sau cât mai multe, în numele Divinului. Să le facem pur și simplu cu intenția de a ne pune în slujba Divinului.
Iar frumos este că absolut orice acțiune poate fi închinată Divinului. De la mersul la piață care poate fi făcut pentru Divin în locul fricii de ziua de mâine și până la mersul la biserică sau practica spirituală, absolut toate acțiunile pot fi închinate și cedate Divinului. Și pot fi făcute în numele lui Dumnezeu.
Când ne dăm voie ca intenția din spatele unei acțiuni să fie aceea de a experimenta acțiunea în numele lui Dumnezeu, întreaga experiență de viață se armonizează.
Dintr-o dată, vom tinde să ne îndreptăm mult mai puțin sau mai rar înspre acțiuni de o vibrație joasă. Iar toate acțiunile pe care le vom experimenta vor curge pur și simplu natural înspre manifestare, aproape lipsit de orice efort sau încrâncenare. Când ne conectăm la Iubire, orice se armonizează.
Stă în puterea studentului spiritual să experimenteze așadar această alegere. Dă-ți voie ca ceea ce faci să închini Divinului, iar întreaga experiență de viață se armonizează natural și negreșit.
Și dă-ți voie să experimentezi cu toate dimensiunile pe care acest articol le sugerează. Adică:
1. Atunci când experimentezi o neclaritate, dă-ți voie să te întrebi: „Care este sau a fost intenția din spatele acțiunii?”. Răspunsul sincer la această întrebare, lămurește lucrurile deseori.
2. Mai apoi, dă-ți voie să observi cum de multe ori când experimentăm acțiuni, ne putem da seama că în spatele acțiunii s-a aflat intenția de a controla, frica sau dorința de a obține. Amintește-ți că stă în puterea ta să alegi drept intenție Iubirea.
3. Iar mai apoi, asemeni unui exercițiu, putem să experimentăm și să ne deschidem tot mai mult înspre intenționalitatea sugerată de articol. Și anume, să facem ceea ce facem cu intenția de a servi Divinul. Asta ne umple viața și inima de Iubire. Iar din non-liniaritatea câmpului Iubirii, întreaga experiență de viață poate fi recunoscută drept armonioasă și perfectă.
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu