Fotografie de Cedward Brice
„Știi că respectivul a făcut și a dres și i s-a întâmplat etc.” Ești familiarizat cu astfel de formulări nu-i așa? Sau: „Uite-o și pe asta ce rochie scurtă și transparentă și-a pus pe ea.”, sau „Cum să poarte frate așa niște sandale, nu vede că nici nu știe să meargă cu ele?”
Cu toții am auzit, ba chiar am și formulat astfel de propoziții. Cele enumerate mai sus s-ar putea plasa în categoria „bârfă scurtă”. Se întâmplă de obicei când ești la o plimbare, când mergi la cumpărături etc. Ești în trecere, iar pentru că nu găsești nimic util de făcut îți dai cu părerea despre îmbrăcămintea sau comportamentul celor din jur.
Mai există și așa zisa „bârfă lungă”. Ea are loc atunci când se întâlnesc două prietene sau doi prieteni și încep să discute despre o a treia persoană. Și povestesc, și analizează întâmplări, comportamente etc. Astfel de dialoguri pot dura chiar și mai multe ore. Nu este exclus să fi luat și tu parte la o astfel de întâlnire.
Realitatea este că în societate, acest comportament este foarte des întâlnit. În articolul de astăzi îi voi face o analiză din punct de vedere energetic și spiritual. Voi discuta despre implicațiile bârfitului și am ales să o fac punctual printr-o listă.
3 motive să nu bârfești niciodată
1. Îți hrănești ego-ul
Dacă tipa care trece pe lângă tine și-a luat o rochie prea transparentă, iar tu gândești: „Uite-o și pe fufa asta ce rochie și-a pus pe ea”, este evident că tu ești mult mai deșteaptă și nu o să faci niciodată o asemenea greșeală. Acest gând este ca o masă copioasă din care ego-ul tău se înfruptă cu plăcere.
Fiecare părere gratuită despre altcineva, este în esență o comparație între „calitățile” tale și „defectele” lui. Fiecare comentariu este menit să te plaseze mai sus într-o ierarhie imaginară, iar această plasare „mai sus” este un deliciu pentru ego-ul tău.
Iar cu cât ai un ego mai bine conturat, cu atât ești mai departe de totalitate și de iubire.
Îmi amintesc că mă întreba un cititor odată cum să facă să scape de ego. Iată aici o soluție. Nu mai bârfi pe nimeni niciodată. Asta nu îți garantează absența ego-ului, dar măcar nu îl mai hrănești. Iar tot ce nu este hrănit moare.
2. Îți consumi inutil energia
Exiști pe acest pământ pentru a-ți exercita capacitatea de a fi creator. Dacă te uiți la copii mici, aceștia își doresc să fie pictori, cântăreți, scriitori, inventatori etc. Eu nu am auzit încă nici un copil să își dorească să stea în spatele unui birou 8 ore pe zi și să prelucreze hârtii.
Asta se întâmplă pentru că atunci când încă ești copil, te afli mai aproape de Sursă. Îți este clar că ai venit aici pentru a-i ajuta și bucura pe ceilalți. După un timp însă, societatea te învață că trebuie să te apuci și tu de o „activitate normală” cum ar fi să vinzi roșii în piață, să treci coduri de bare printr-un scanner, sau într-un caz fericit să stai cu curul pe scaun la birou timp de 8 ore pe zi.
De fiecare dată când bârfești pe cineva, o parte din energia prezentă în tine pleacă și nu se mai întoarce niciodată. Scopul pentru care Creatorul te-a conceput ca pe o baterie care se încarcă zilnic cu energie este acela de a folosi respectiva energie în așa fel încât să creezi ceva util celorlalți. Dacă nu o faci pentru că trebuie să investești energia în 8 ore de stat la birou, iar rezervele care îți rămân le irosești pe bârfă, nu te vei simți niciodată împlinit.
Vei fi exact asemenea copilului căruia i s-a dat o înghețată, iar el în loc să o folosească în scopul în care i-a fost dată, o scapă pe toată pe jos.
Cu cât mai mult bârfești, cu atât mai multă energie pierzi. Și asta se întâmplă pentru că niciodată bârfa nu este o activitate pe care o faci degajat. Ești acolo trup și suflet. Renunță la bârfă, și redirecționează surplusul de energie înspre activități creative și care să te împlinească.
3. Dai naștere unei iluzii
Senzația că bârfitul îți dă o stare plăcută, este doar o senzație. În realitate între tine și cel cu care bârfești are loc un schimb energetic pe care datorită patosului cu care bârfești îl poți în sfârșit simți.
Realitatea este că între tine și persoanele cu care porți discuții are tot timpul loc un schimb energetic, prin intermediul câmpului electromagnetic al inimii. Pentru că în discuțiile de zi cu zi nu ești la fel de implicat, nu mai resimți acest schimb.
Atunci când bârfești, implicarea ta te face să simți schimbul energetic, și chiar dacă schimbați între voi energie de vibrație joasă, ți se întâmplă să consideri experiența ca fiind unică și relativ plăcută. Astfel alegi să o repeți și să intri într-un cerc vicios.
Renunță la tentația de a bârfi pentru cel puțin 30 de zile. Refuză orice persoană care vrea să te atragă într-o astfel de discuție și întreabă-te la finalul fiecărei zile dacă nu cumva te simți mai energic și mai plin de viață. Răspunsul va fi inevitabil unul afirmativ. Asta pentru că atunci când bârfești, are loc un consum imens de energie. Iar toată această energie o vei putea folosi acum în scopuri constructive.
Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share pe rețelele sociale, iar în secțiunea de comentarii te invit să răspunzi la întrebarea: „Tu ai simțit vreodată vreo consecință a bârfitului?”
Cu drag,
Cosmin Constantin-Cîmpanu