Astăzi, spre deosebire de ieri, am reușit să mănânc exact așa cum mi-am planificat. Dimineața mi-am început-o cu un suc dintr-o legătură de spanac, 2 mere, o jumătate de sfeclă roșie și 2 morcovi mici. Am adăugat apa alcalină ca de obicei.
Aceasta nu a fost o variantă de suc făcut după rețetă, însă m-am lăsat oarecum ghidat înspre ce să pun în blender.
Mai apoi am experimentat cea mai ciudată senzație din toate zilele de veganism de până acum. Am simțit emoții lipsite de armonie și nu știu nici până în clipa aceasta de ce și cum.
Am încercat să fac asocieri. M-am străduit să văd ce îmi transmite emoția, dar parcă vibrația emoției în sine mă bloca. În momentul în care scriu acest articol mă simt armonios.
Sunt convins că în timp o să deslușesc niște mecanisme care să mă ajute să îmi dau seama mai ușor asocierea dintre semnalele energetice pe care le primesc și gândurile și acțiunile mele din momentul prezent.
Și vreau să știi că imediat ce descopăr lucruri noi, le împărtășesc cu tine imediat.
La amiază am mâncat vreo 7 sarmale vegane. Iar ultima masă a fost o salată din conopidă, varză, ceapă, ridichi, roșii și o legătură de păntrujel. Totul crud tăiat mărunt. Și am adăugat desigur sare, ulei și zeamă de lămâie.
Am trecut repede peste ce am mâncat efectiv fiindcă am un subiect interesant de clarificat.
De când m-am hotărât să fac pasul spre veganism, a fost o singură idee care a fost trimisă foarte des de către ceilalți înspre mine. Mi se pare interesant că tocmai ciudățenia aceasta este cea mai des întâlnită, dar aceasta este realitatea pe care o experimentez.
Și nu de alta, dar măcar de ar avea vreun sens.
Știu că poate acum ești și tu curios ce mi s-a spus. Ei bine, uite care este raționamentul pe care îl aud cel mai des: „Cosmin, toate fructele și legumele sunt acum tratate cu fungicide, pesticide și radiații. Așa că un regim vegan este nesănătos”.
Iar când aud asta, îmi vine în minte gluma spirituală care spune: „Dacă nu aș ști că ești Dumnezeu, așa ce ți-aș trânti o palmă!”. :))
Cu alte cuvinte, subit și dintr-o dată, când aude omul de veganism devine interesat de calitatea hranei.
Păi dacă e să purtăm această discuție, hai să o luăm pe rând.
Dacă ești mâncător de carne, de unde mănânci pește? Te duci tu să îl pescuiești din izvor curat de munte? Mai greu. De obicei mănânci pește pescuit de alții din oceane. Fiind pescuit din oceane, este foarte toxic din cauza poluării oceanelor.
Dacă mănânci carne de porc, vită etc. de unde o procuri? Crești tu propriile animale și le hrănești sănătos? Poate că da. Dar în marea majoritate a cazurilor, nu se întâmplă asta. De obicei mănânci carne din magazin care provine de la abatoare. Iar la abatoare ajung de multe ori animale bolnave sau crescute în condiții mizere.
Deci ce-am făcut?
Desigur că raționamentul poate fi extins și când vorbești de mere sau castraveți. Am eu care sunt vegan copacii mei pe care să îi îngrijesc personal și să știu 100% că merele pe care le mănânc sunt bio? N-am.
Știu eu despre castraveți că 100% nu au fost stropiți? Habar nu am.
Ce vreau să subliniez este că discuția despre calitatea mâncării nu are nicio legătură strictă cu veganismul. Este sănătos să îți propui să mănânci alimente cât mai curate, indiferent de natura alimentelor. Subiectul acesta nu are legătură cu veganismul, ci cu alimentația în general.
Motivul Pentru Care Faci Ceea Ce Faci: Frică Sau Iubire?
După ce am explicat pe cale logică cum e cu pesticidile și fungicidile din fructe și legume, acum o să ating un pic partea spirituală.
Și o să vezi că o aceeași acțiune, în funcție de dacă este făcută din iubire sau din frică, poate conduce la rezultate diferite. Și este foarte important să fii conștient de asta, indiferent de acțiunile pe care le faci. Nu numai în cazul alegerilor tale alimentare.
Imaginează-ți de exemplu două persoane făcând sport. Să zicem că ambele aleargă pe pista aceluiași stadion. Singurul lucru care diferă este motivul pentru care aleargă.
Prima persoană este supraponderală, iar medicul i-a spus că dacă nu face sport, o să înceapă să aibă probleme grave de sănătate. Cu alte cuvinte, motivația primei persoane este frica de boală.
A doua persoană este perfect sănătoasă, dar face sport de plăcere. Iubește pur și simplu senzația de a se afla în mișcare. Iar pe lângă asta, se așteaptă la o stare de sănătate prelungită.
Ambii oameni aleargă, dar unul o face din frică de boală, iar celălalt din bucurie. Crezi că vor obține același rezultat? Sub nicio formă.
Și asta pentru că prin gânduri îți creezi realitatea. Frica pune în mișcare legea atracției, iar în viața ta vei avea mai multă frică. Bucuria pune și ea în mișcare legea atracției, numai că de această dată vei primi mai multă bucurie.
Permite Acțiunilor Tale Să Plece Din Iubire
Iar pe lângă a le permite să plece din iubire, te invit să le permiți să plece din aliniere cu Sursa.
Pe undeva iubirea și alinierea cu Sursa reprezintă același lucru spus în moduri diferite. Dar fiindcă noțiunea de iubire este greșit înțeleasă de majoritatea oamenilor, conceptul de „aliniere cu Sursa” pare mai sugestiv și mai clar.
Închei acest articol, invitându-te pentru încă o dată să fii atent la emoțiile tale.
Atunci când alegi să mănânci ceva, alege din iubire. Atunci când alegi să spui ceva, alege tot din iubire.
Permite iubirii să îți pătrundă viața. Dă voie acțiunilor și gândurilor tale să aibă drept sursă iubirea, iar atunci viața te va surprinde cu magia ei.
Adoptând o astfel de atitudine, o să observi puțin câte puțin cum Universul pare că face un complot pentru ca tu să experimentezi exact ce îți dorești. Iar pe lângă asta, viața ta și interacțiunea cu ceilați vor evolua spre un cu totul alt nivel.
Ne auzim și în zilele următoare!
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu