Există niște lucruri pe care studentul spiritual merită să le știe, indiferent de punctul în care se află pe cale. Și în ciuda esențialității lor, aceste lucruri apar doar sporadic în literatura de spiritualitate. Și doar foarte puțini maeștri spirituali le pomenesc.
Ideea este că, cel mai probabil, dacă studentul spiritual este sincer în intenție va experimenta salturi pe scara nivelurilor de Conștiință. Iar atunci când este momentul potrivit, un nivel de conștiință 500+ va fi experimentat. Nivelul 500 fiind prima treaptă de Iubire și reflectând deschidere înspre non-liniaritate. Asta până când Iubirea se cristalizează ca fiind necondiționată la 540.
Ideea este că intervin anumite provocări pentru care studenții spirituali sunt total neechipați în acest moment. De aceea, articolul de astăzi intenționează o minimă pregătire și atenționare în această direcție.
Și nu este vorba despre a ne fi frică de ceva. Nu despre asta e vorba. Ci este vorba despre a ști cum să reacționăm atunci când și dacă anumite fenomene vor fi experimentate.
Din cauză că nu știau și nu au fost pregătiți la rândul lor de către mentorii pe care i-au avut, o serie de maeștri spirituali cu renume mondial au plecat ca nivel de Conștiință din zona 540+, iar ulterior au decăzut până sub 200, care este nivelul minimei integrități.
Noi tindem să credem că este imposibil ca odată ce este experimentat un anumit nivel de Conștiință, să mai poată interveni o decădere. De fapt, căderea este chiar probabilă, mai degrabă.
Iar doar pentru claritate, experimentarea unui nivel de Conștiință tot mai înalt poate fi asemuită cu urcarea unui munte. Să zicem că un anumit alpinist este pregătit de un cățărător foarte experimentat pentru misiunea de a urca până pe vârful muntelui. Numai că felul în care urci muntele la altitudinea de 100-200 de metri, este puțin diferit de felul în care urci muntele pe la 4000-5000 de metri, acolo unde temperatura se modifică, sunt vânturi mai puternice, presiunea atmosferică diferă, și așa mai departe. Aparent, are loc tot urcarea muntelui, dar de fapt condițiile specifice merită știute în prealabil și merită ca alpinistul să aibă o anumită pregătire și pentru aceste condiții atmosferice, chiar dacă nu le-a văzut și experimentat niciodată până acum.
Ei bine, dacă pregătirea aceasta nu există în prealabil, sunt șanse foarte mari ca alpinistul care încearcă să ajungă în vârf să cadă. Ceea ce, știm foarte bine că, se și întâmplă de destul de multe ori.
Ei bine, doar de dragul înțelegerii ideii din spatele acestui material, suntem invitați să ne imaginăm evoluția spirituală asemeni urcării unui munte. Nu este cea mai potrivită metaforă. Dar ca alegorie care susține înțelegerea mesajului prezentului articol, este potrivită așa cum este.
Prin urmare, din varii motive, majoritatea maeștrilor spirituali autentici uită să își pregătească discipolii pentru cum este „să urci muntele la altitudini mai mari”. Lucrurile de știut nu sunt foarte multe și nici greu de înțeles. Dar sunt totuși omise. Și de aceea, putem observa că acest fenomen al decăderii pe scara nivelurilor de Conștiință, intervine destul de des. Și intervine pentru maeștri respectabili, cunoscuți în întreaga lume, și a căror nivel de Conștiință inițial, chiar era unul foarte înalt.
De aceea, ce își propune materialul de astăzi este să enumere și detalieze pe scurt câteva din recomandările pe care orice student spiritual merită să le aibă în vedere. În așa fel încât atunci când și dacă va fi experimentat un nivel de Conștiință 500+ omul să știe care sunt alegerile corect a fi făcute. Și toate aceste recomandări au fost puse într-o listă după cum urmează:
1. Mândria conform căreia „eu am făcut”
Odată cu experimentarea unui nivel de Conștiință din zona non-liniarității(500+) este aproape imposibil să nu apară măcar unele experiențe care nu pot fi justificate sau argumentate liniar sau logic. Și sunt șanse destul de mari ca cititorul acestor rânduri să fi experimentat deja unele astfel de lucruri.
De exemplu, se poate să observăm cum, un gând experimentat acum se materializează spontan în secunda următoare. Este foarte posibil să experimentăm tot felul de sincronicități. Și se poate chiar ca oamenii din jur să experimenteze vindecări în prezența unui astfel de Câmp de Putere.
Eroarea propusă de către ego și minte este aceea de a crede că materializarea spontană a gândului sau eventuala vindecare este făcută de către „eu” drept acționator al acțiunii. Asta în loc să recunoaștem că eventuala vindecare nu am făcut-o noi, și eventuala materializare a gândului nu am făcut-o noi, ci este Puterea Câmpului care le-a facilitat. Noi suntem cel mult observatorii fenomenului, dar nu acționatorii acestuia.
Și există două direcții din care suntem invitați să privim înspre recomandare. Una este aceea în care noi ne aflăm în punctul în care experimentăm astfel de fenomene și apare tentația de a ne asuma meritele ca indivizi pentru ceea ce se petrece. Să știm că a face astfel ar fi o eroare. Și mai apoi, să fim atenți la comportamentul maeștrilor spirituali pe care îi urmăm. Dacă își asumă meritele pentru astfel de fenomene și dacă se consideră acționatorii din spatele acestor acțiuni, înseamnă că eroarea este deja făcută.
2. Tentația de a-i exploata pe ceilalți pentru beneficii personale
Și aici este vorba atât de studenți spirituali care experimentează un nivel de Conștiință 500+, cât și despre acei oameni care experimentează în vreun fel sau altul funcția de maestru.
Ideea este că odată cu intrarea în Câmpul Iubirii(500+) ceilalți tind să se simtă, inexplicabil logic, atrași de Puterea Câmpului. Fiindcă nu există suficient context, această atracție față de Câmpul însuși este confundată cu atracția față de persoană sau individ.
Acesta este punctul în care ceilalți se prezintă ca foarte ușor de manipulat. Iar maestrul sau studentul spiritual avansat tinde să nu poată rezista tentației de a-i manipula pe ceilalți pentru niște beneficii personale.
Iar această exploatare intervine de obicei în termeni de bani, servicii sexuale și altele.
Aceasta este așadar a doua tentație și eroare pe care o putem face pe drumul acesta al evoluției spirituale, despre care merită să știm în avans și să o evităm. A accepta tentația echivalează cu a călca pe piatra greșită atunci când ne aflăm la 4000 de metri pe vârful muntelui. Ce urmează după pasul greșit, știm cu toții, căderea.
3. Puterea de dragul puterii
În cele din urmă, când nici nu te aștepți, poate să se prezinte următoarea tentație: „Acum că ești dincolo de orice karmă personală, și conștientizezi că ego-ul este o iluzie, pretinde toată această Putere. Este a ta. Fă ce vrei cu ea”.
Dacă această tentație apare, suntem invitați să conștientizăm că a accepta tentația ar fi o alegere total lipsită de Iubire. Iar de fapt, atunci când alegem altceva decât Iubirea și Adevărul, acesta este un alt pas greșit pe care îl putem face pe cale. Suntem invitați așadar să refuzăm Puterea de dragul puterii.
***
Cam acestea sunt cele 3 tentații majore care se prezintă pe calea studentului spiritual și care au făcut ca mulți maeștri să decadă de pe nivelul foarte înalt de Conștiință la care se aflau.
Putem să îi fim recunoscători lui David R. Hawkins fiindcă a subliniat și descris foarte clar aceste posibile tentații. Pentru că acest material cu totul are drept inspirație scrierile sale.
Iar dincolo de asta, suntem invitați să le reținem doar. Fiindcă prin continuarea drumului pe acest traseu al spiritualității, fiecare dintre tentații se va prezenta inevitabil. Atunci vom ști să facem alegerea corectă fiindcă am învățat-o în prealabil. Și astfel vom evita decăderea.
Dincolo de aceste trei recomandări, să ne dăm voie să fim, pe cât posibil, aliniați Iubirii și binelui cel mai înalt.
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu