Vreau continuarea dialogului pe e-mail!

Discuția Dintre Diavol Și Dumnezeu Al Cărei Moderator Am Fost - PARTEA 3

SPRE PARTEA 1
SPRE PARTEA 2

Dumnezeu: Răspunsul este mai simplu decât pare. Oamenii nu trebuie să înțeleagă decât că împlinirea o pot găsi numai prin ei înșiși. Persoanele din jur indiferent de sexul lor îi pot într-adevăr ajuta. Nicio altă persoană nu te poate însă trimite pe tine în interiorul tău.

M: Cam abstract, puteți fi mai clar?

Dumnezeu: Da. Trăirea pe care voi ați ales să o etichetați prin cuvântul iubire este o stare în care te afli sau nu. O dobândești prin acceptare. Pentru că ești în permanență înconjurat de energia ei caracteristică. Iar pentru ca tu să trăiești în iubire nu este nevoie decât de acceptul tău. Pentru a trăi în iubire nu ai nevoie sub nicio formă de o persoană de sex opus. În iubire ești sau nu ești.

M: Acum este mai clar, dar parcă tot nu înțeleg.

Dumnezeu: Nicio problemă, este important să clarificăm acest aspect. Așa că hai să îți dau un exemplu. Pe tine te văd că ai două mâini.

M: Sunt recunoscător pentru că le am.

Dumnezeu: Dar pe pământ sunt sute de mii de oameni care au o singură mână sau niciuna.

M: De acord. Mi-ați putea spune de ce acești oameni nu au una sau ambele mâini?

Dumnezeu: Motivele concrete sunt dintre cele mai diverse, dar ca un răspuns general valabil aș putea spune că sunt lipsiți de una sau chiar de ambele mâini pentru că au ales asta. Dar să revenim la subiectul despre care discutam. Dacă un om are o singură mână, nicio altă persoană cu care va stabili o relație nu va putea să îl facă să îi crească mâna înapoi. Va putea să îi pună acolo o mână, dar aceasta va fi de plastic sau metal și nu va fi decât o copie infidelă a originalei.

M: Încep să înțeleg…

Dumnezeu: Așa cum mâna nu poate crește înapoi de pe urma unei relații cu o persoană de sex opus, la fel iubirea nu poate fi găsită în urma unei relații cu o persoană de sex opus. Mâna ori o ai ori nu o ai, iar asta ține de tine și de alegerile tale. La fel este și cu iubirea. Ori o conștientizezi, ori nu o conștientizezi, iar asta ține numai de tine și de alegerile tale.

M: Și atunci ce folos o relație cu o persoană de sex opus?

Dumnezeu: Fii atent și nu mă înțelege greșit așa cum au făcut majoritatea celor care au vorbit cu Mine înaintea ta. Relația cu o persoană de sex opus vă ajută pe fiecare dintre voi să manifestați iubirea în infinitatea sa de nuanțe. Atât doar că iubirea trebuie să fie prezentă deja înlăuntrul vostru. O relație te ajută să vezi infinitatea de nuanțe ale iubirii, dar dacă în tine nu există deja iubirea, o relație nu te ajută să vezi nimic.

M: Cred că am înțeles acum. Pentru ca o relație să nască împlinire este nevoie ca cel puțin unul dintre parteneri să aibă „mâinile” iubirii. Este nevoie ca iubirea să fie deja prezentă în unul dintre ei, iar atunci relația va fi minunată pentru ambii.

Dumnezeu: Se vede că ai o intuiție de calitate. Așa este. Imaginează-ți că „mâinile” iubirii dau senzația de împlinire atunci când oferă îmbrățisări. Și acum imaginează-ți doi oameni de sex opus care nu au mâini, dar vor cu tot dinadinsul să își ofere unul altuia o îmbrățișare. Tot ceea ce vor obține va fi o durere fizică în piept și frustrare pentru că nu s-au putut îmbrățișa. Pe de altă parte, dacă cel puțin unul dintre parteneri are „mâinile” iubirii(adică a acceptat iubirea în viața lui) atunci îi va putea oferi o îmbrățișare celuilalt, chiar dacă cel de-al doilea nu a acceptat iubirea în viața lui.

Di:(privind înspre mine și scoțând pe nări fum de țigară) Se pare că a gândit intens exemplul ăsta. Mă așteptam să îți dea aceleași exemple prin care i-a lămurit și pe alții cum e cu relațiile, dar văd că nu se dezice. Mereu originial.

M: Acum pentru mine este clar. Iubirea fie este prezentă în tine fie nu este. O relație cu o persoană de sex opus nu te ajută să găsești iubirea ci să o manifești în infinitatea sa de nuanțe. Asta numai în cazul în care este prezentă. Fiindcă dacă iubirea nu este prezentă în niciunul dintre parteneri, tot ce vor crea împreună va fi frustrare. Asemenea ceor care le lipsesc mâinile, dar vor să își ofere îmbrățișări.

Dumnezeu: Corect.

M: Atunci să trecem la întrebarea următoare.

Di: Aș mai avea eu ceva de adăugat.

M: Vă rog.

Di: Dar nu, nu…m-am răzgândit.

M: Atunci o să adresez o nouă întrebare. Mulți oameni se întreabă astăzi care este motivul pentru care s-au născut. Există un răspuns general la această întrebare, sau fiecare om se naște cu un scop specific personal. Sau pur și simplu nu există un astfel de scop?

Dumnezeu: Da, există…

Di: Stai puțin, vreau să ofer eu un răspuns aici.

Dumnezeu: Des…

Vreau continuarea dialogului pe e-mail!

Acest program este pentru tine dacă:

  • Ai întrebări existențiale fără răspuns
  • Dacă ești fan Neale Donald Walsh sau Wayne Dyer îți va plăcea și acest program
  • Îți citești e-mailurile - fiindcă tot programul se va desfășura pe e-mail
  • Te întrebi des: „De ce mi se întâmplă mie asta?” și nu ai găsit încă un răspuns
  • Dacă ești o persoană deschisă care înțelege importanța educării continue și ești dispus să îți iei acele lucruri valoroase pentru tine din dialog

Acest program NU este pentru tine dacă:

  • Totul îți este 100% clar ca lumina zilei
  • Știi cine ești, de unde vii și încotro te îndrepți
  • Nu îți citești e-mailurile - fiindcă tot programul se va desfășura doar pe e-mail
  • Nu ai nicio întrebare care să te macine și al cărei răspuns nu l-ai găsit încă
  • Dacă ești o persoană închisă, iar în loc să îți iei valoare din discuție, te vei întreba din 5 în 5 minute dacă discuția dintre mine, Dumnezeu și diavol este una autentică

Cum se desfășoară acest program?

Durează exact 1 an din momentul în care te înscrii.

În fiecare săptămână vei primi un e-mail cu următoarea parte din discuție.

În total sunt 54 de părți care vor ajunge în inbox-ul tău pe durata a 54 de săptămâni.

Mă înscriu ACUM!

Întrebări frecvente:

1.Pot plăti prin transfer bancar? Răspunsul este DA, dar cu o singură condiție. Dacă vrei să plătești prin transfer bancar trebuie să achiți integral tot programul. Din rațiuni care ar ocupa prea mult spațiu să le explic aici, poți plăti abonament lunar doar dacă te înscrii plătind cu cardul. Dacă preferi plata prin transfer bancar scrie-mi un e-mail la cosmin@fiimplinit.ro în care ceri asta.

2. Locuiesc în străinătate. Cum pot avea acces la acest program? Dat fiind faptul că programul se desfășoară strict on-line, poți avea acces la dialog de oriunde din lume. Tot ce îți trebuie este o adresă de e-mail și acces la internet.

3. De unde știu că a citi acest dialog mă va ajuta în vreun fel? Tocmai pentru a veni în întâmpinarea ta ți-am pus la dispoziție gratuit primele trei părți din discuție. Pe lângă asta, dacă cele trei părți nu te-au ajutat să te decizi, te poți înscrie acum în program cu doar 3 lei în prima lună. Practic ai încă 30 de zile timp să îți dai seama dacă este pentru tine sau nu.

4. Plățile cu cardul sunt securizate? Da. Plățile cu cardul sunt efectuate cu ajutorul MobilPay. MobilPay facilitează plata cu cardul pentru nume mari precum Orange sau Vodafone. Așa că nu trebuie să îți faci nicio grijă din acest punct de vedere.

5. Dacă totuși intru în program, dar nu o să fiu mulțumit? Îmi scrii un e-mail la cosmin@fiimplinit.ro în care îmi spui că vrei să ieși din program. Dacă faci asta în termen de 30 de zile de la înscriere, tot ceea ce ai investit a fost 3 lei. Dincolo de asta, dacă apuci să plătești abonament de 39 lei o lună sau mai multe luni și totuși nu ești mulțumit, îmi scrii la aceeași adresă de e-mail și îți dau toți banii înapoi fără nicio problemă.

6. Nu înțeleg de ce nu pot primi toată discuția dintr-o dată? De ce fragmente împrăștiate pe durata unui an? Motivul este foarte simplu. Fiindcă vreau ca această discuție să te ajute și nu doar să îți placă. În dialog apar multe principii greu de integrat. Dacă ai citi tot dialogul într-o singură zi(să zicem), ai rămâne cu impresia că ai citit ceva frumos, dar nu ai integra mai nimic. Primind un fragment săptămânal, ai timp să digeri și să integrezi ideile.

7. Este discuția o revelație ca în cazul lui Neale Donald Walsh sau este o metaforă? Este o discuție din care poți învăța foarte mult. Depinde de tine dacă o să alegi sau nu asta. Te las pe tine să crezi ce vrei despre discuție. Nu o să confirm și nu o să infirm nimic. Îți spun doar că discuția există și te poate ajuta dacă îi dai voie.