Vreau continuarea dialogului pe e-mail!

Discuția Dintre Diavol Și Dumnezeu Al Cărei Moderator Am Fost

Pentru înțelegerea următorului transcript, prescurtările au următoarea semnificație: M(Moderator) Di(Diavol).

M: Bună ziua stimați invitați. Vă mulțumesc că sunteți astăzi alături de mine. O să trec direct la subiect și o să încep cu o întrebare care macină foarte multă lume. Unde locuiți?

Di:(către Dumnezeu) De ce i-ai dat voie ăstuia să se amestece în întâlnirea noastră de astăzi? Și pe lânga asta mai pune și întrebări incomode.

Dumnezeu: Fii calm prietene. Omenirea are nevoie de niște răspunsuri. Nu crezi că au fost suficiente miile de ani în care majoritatea oamenilor de pe pământ ne-au crezut dușmani? Nimic nu îl ține pe om mai departe de sine însuși decât necunoașterea adevărului.

Di: Păi mie asta îmi convine.

M: V-aș ruga să nu deviem de la subiect și să îmi răspundeți la întrebare.

Di:(către Dumnezeu) Bine, hai răspunde tu. Oricum eu nu sunt prea iubit printre oameni.

Dumnezeu: M-ai întrebat unde locuim. Sunt conștient de faptul că de mii de ani, voi credeți că avem case separate. Mi-ați atribuit mie cerul, raiul iar prietenului meu fundul pământului, chinul și iadul. Nu sunteți departe de adevăr. Rolurile noastre sunt într-adevăr asemănătoare cu caracteristicile pe care ni le-ați atribuit. Totuși noi locuim în fiecare atom al existenței. Suntem în fiecare dintre voi.

Di: Și ne completăm reciproc, nu suntem nicicum dușmani.

M:(către Dumnezeu) Toată această discuție va fi înregistrată, exact cum m-ați rugat. Ulterior o voi pune într-un articol și o voi da oamenilor. Ați putea fi mai explicit?

Dumnezeu: Cu siguranță. Și te rog să ne ceri asta ori de câte ori simți nevoia. Noi suntem plusul și minusul. Energia pozitivă și energia negativă a fiecărui atom. Atomii sunt alcătuiți din protoni(pozitivul) și electroni(negativul). Stăm împreună dintotdeauna și vom sta împreună veșnic.

M: Așadar, spuneți că existați în toți atomii din jurul nostru?

Di: Dacă o să insiști să repeți fiecare răspuns pentru a te covinge că l-ai înțeles s-ar putea să mă plictisesc și să plec. Existăm nu numai în toții atomii din jurul tău, ci și în atomii care te alcătuiesc, ca să fim mai preciși.

M: Mulțumesc pentru confirmare, nu am vrut să vă supăr, mai ales ținând cont de faptul că interviul este de abia la început.

Di: Ești singurul pământean care a avut curajul să ne convoace pe amândoi la o întâlnire, așa că nu îți irosi șansa.

M: Acesta este un mod prin care mă lingușești sperând să conduci discuția în direcția pe care ți-o dorești?

Dumnezeu: Sunt convins că există multe alte întrebări care de abia așteaptă să ne fie adresate. Ce ai zice să continui cu acestea?

M: Cu siguranță, fără alte divagații, una dintre întrebările care îi macină pe majoritatea oamenilor este ce se întâmplă după ce murim?

Dumnezeu: Moartea nu există. Vă aflați într-o viață veșnică. Și nu puteți scăpa de aici nici chiar dacă v-ați dori.

Diavolul: Răspunsul este evident. Te-aș întreba însă dragă interviatorule, de ce faci acest interviu? Nu cumva pentru a-ți aduce faimă și bani?

M:(adresându-se lui Dumnzeu) Mulțumesc pentru răspuns. Acum să trecem la următoarea întrebare. Pe pământ există destul de mulți atei. Ei nu cred că există Dumnezeu și cu atât mai puțin Diavol. Ce părere aveți despre aceștia?

Di: Nu i-aș contrazice niciodată.(spuse Diavolul cu zâmbetul pe buze) Îmi place să îmi fac treaba în liniște.

Dumnezeu: Îi înțeleg. Însă aceștia sunt oameni care nu au căutat niciodată în ei înșiși. Așa cum îți spuneam adineaori, Eu exist în fiecare atom. Atomii din care sunt alcătuiți oamenii nu fac excepție. Dacă ar fi căutat în ei înșiși m-ar fi găsit. În veșnicia în care s-au născut, nu va fi însă niciodată prea târziu pentru asta.

M: Deci nu vor fi pedepsiți pentru asta după moarte?

Dumnezeu: Nimeni nu este pedepsit după moarte. Ceea ce voi numiți moarte pe pământ nu este altceva decât o continuare a vieții. Iar nici Eu și nici prietenul meu de alături nu pedepsim pe nimeni.

Diavolul:(foarte amuzat) Ha, ha, ha!

M: (către diavol) Nu înțeleg motivul acestui râset, ești cumva de altă părere?

Di: Nu, nu… nici vorbă. Îmi imaginam doar fețele mirate ale celor care vor citi transcriptul acestui interviu. Probabil se vor supăra pe tine și nu te vor crede. Le vei spune că o credință veche de mii de ani este falsă. Oamenii știu că iadul și raiul există așa că eu îți recomand prietenește să ștergi partea de mai sus a transcriptului. Așa îți vei face mai mulți prieteni. Ha, ha, ha…

M: Fiecare cuvânt va fi transcris ca atare, fără nicio modificare. Aceasta a fost înțelegerea de la început și o voi respecta, dar să continuăm. O altă întrebare ar fi de ce permiteți oamenilor să trăiască în minciună? Tocmai mi-ați spus amândoi pe un ton foarte senin că iadul și raiul nu există. Atunci de ce nu le spuneți asta tuturor milioanelor de oameni care cred că aceste 2 spații există.

Dumnezeu: Nu a fost nimeni care să mă întrebe și să nu i-o spun.

Diavolul: Iar eu de ce aș face-o?

Dumnezeu: Iar pe lângă asta, oamenii sunt liberi să creadă absolut orice vor. Nu o să intervin niciodată asupra credinței lor. Dacă sunt întrebat, voi spune negreșit adevărul. Iar dacă nu sunt întrebat voi păstra tăcerea. Așa am făcut dintotdeauna. Fiecare om este liber și îmi place să nu intervin asupra acestui aspect.

Diavolul: Ha, hi, ha ha…

M: Râdeți din nou, pot să întreb de ce?

Diavolul: Pur și simplu nu mă pot abține.

M: Să continuăm. Aș vrea să vă întreb care este adevărul despre celebrul concept de păcat.

Diavolul: Vreau să răspund eu.

M: Vă rog.

Diavolul: Păcatul este o noțiune inventată de oameni prin care aceștia își dovedesc neputința. Prietenul meu aflat aici de față(cu referire la Dumnezeu) le-a tot explicat pământenilor de câte ori i-au cerut care sunt legile după care funcționează Universul.

M: Faci referire la cele 10 porunci?

Diavolul: Și la acelea, dar nu neapărat. Numărul pământenilor cărora li s-a explicat felul în care funcționează Universul este destul de mare. Ei au ales să numească păcat o încălcare a acestor legi și au impresia că pot fi absolviți de consecințe. Nimic mai fals. Pentru că orice acțiune are o anumită reacțiune. Așadar ca să nu o mai lungesc, transmite-le prietenilor tăi pământeni că păcatul nu există. Tot ceea ce există este un set de legi Universale cu care poți fi sau nu în rezonanță.

M: Și cine a făcut aceste legi?

Di: Aceste legi nu sunt făcute. Ele există și au existat dintotdeauna prin existența plusului și minusului fiecărui atom.

M: (către Dumnezeu): Aveți ceva de adăugat?

Dumnezeu: Prietenul meu a explicat destul de clar. Totuși aș vrea să amintesc că atât Eu cât și El ne aflăm în fiecare atom al existenței. Noi suntem fiecare atom al existenței. Meditează asupra acestui aspect și lucrurile îți vor deveni mai clare.

M: Mulțumesc.

Dumnezeu: Hai să trecem la întrebarea următoare.

M:(puțin pus pe gânduri) Sigur, sigur…imediat. Foarte multă lume este curioasă de ce se nasc atâția copii cu dizabilități și de ce sunt atât de mulți copii care mor la vârste fragede. Mi-ați putea da o explicație?

Dumnezeu: Desigur, explicația este că…

Vreau continuarea dialogului pe e-mail!

Citesc gratuit următoarele 2 părți

Acest program este pentru tine dacă:

  • Ai întrebări existențiale fără răspuns
  • Dacă ești fan Neale Donald Walsh sau Wayne Dyer îți va plăcea și acest program
  • Îți citești e-mailurile - fiindcă tot programul se va desfășura pe e-mail
  • Te întrebi des: „De ce mi se întâmplă mie asta?” și nu ai găsit încă un răspuns
  • Dacă ești o persoană deschisă care înțelege importanța educării continue și ești dispus să îți iei acele lucruri valoroase pentru tine din dialog

Acest program NU este pentru tine dacă:

  • Totul îți este 100% clar ca lumina zilei
  • Știi cine ești, de unde vii și încotro te îndrepți
  • Nu îți citești e-mailurile - fiindcă tot programul se va desfășura doar pe e-mail
  • Nu ai nicio întrebare care să te macine și al cărei răspuns nu l-ai găsit încă
  • Dacă ești o persoană închisă, iar în loc să îți iei valoare din discuție, te vei întreba din 5 în 5 minute dacă discuția dintre mine, Dumnezeu și diavol este una autentică

Cum se desfășoară acest program?

Durează exact 1 an din momentul în care te înscrii.

În fiecare săptămână vei primi un e-mail cu următoarea parte din discuție.

În total sunt 54 de părți care vor ajunge în inbox-ul tău pe durata a 54 de săptămâni.

Mă înscriu ACUM!

Întrebări frecvente:

1.Pot plăti prin transfer bancar? Răspunsul este DA, dar cu o singură condiție. Dacă vrei să plătești prin transfer bancar trebuie să achiți integral tot programul. Din rațiuni care ar ocupa prea mult spațiu să le explic aici, poți plăti abonament lunar doar dacă te înscrii plătind cu cardul. Dacă preferi plata prin transfer bancar scrie-mi un e-mail la cosmin@fiimplinit.ro în care ceri asta.

2. Locuiesc în străinătate. Cum pot avea acces la acest program? Dat fiind faptul că programul se desfășoară strict on-line, poți avea acces la dialog de oriunde din lume. Tot ce îți trebuie este o adresă de e-mail și acces la internet.

3. De unde știu că a citi acest dialog mă va ajuta în vreun fel? Tocmai pentru a veni în întâmpinarea ta ți-am pus la dispoziție gratuit primele trei părți din discuție. Pe lângă asta, dacă cele trei părți nu te-au ajutat să te decizi, te poți înscrie acum în program cu doar 3 lei în prima lună. Practic ai încă 30 de zile timp să îți dai seama dacă este pentru tine sau nu.

4. Plățile cu cardul sunt securizate? Da. Plățile cu cardul sunt efectuate cu ajutorul MobilPay. MobilPay facilitează plata cu cardul pentru nume mari precum Orange sau Vodafone. Așa că nu trebuie să îți faci nicio grijă din acest punct de vedere.

5. Dacă totuși intru în program, dar nu o să fiu mulțumit? Îmi scrii un e-mail la cosmin@fiimplinit.ro în care îmi spui că vrei să ieși din program. Dacă faci asta în termen de 30 de zile de la înscriere, tot ceea ce ai investit a fost 3 lei. Dincolo de asta, dacă apuci să plătești abonament de 39 lei o lună sau mai multe luni și totuși nu ești mulțumit, îmi scrii la aceeași adresă de e-mail și îți dau toți banii înapoi fără nicio problemă.

6. Nu înțeleg de ce nu pot primi toată discuția dintr-o dată? De ce fragmente împrăștiate pe durata unui an?

Motivul este foarte simplu. Fiindcă vreau ca această discuție să te ajute și nu doar să îți placă. În dialog apar multe principii greu de integrat. Dacă ai citi tot dialogul într-o singură zi(să zicem), ai rămâne cu impresia că ai citit ceva frumos, dar nu ai integra mai nimic. Primind un fragment săptămânal, ai timp să digeri și să integrezi ideile.

7. Este discuția o revelație ca în cazul lui Neale Donald Walsh sau este o metaforă?

Este o discuție din care poți învăța foarte mult. Depinde de tine dacă o să alegi sau nu asta. Te las pe tine să crezi ce vrei despre discuție. Nu o să confirm și nu o să infirm nimic. Îți spun doar că discuția există și te poate ajuta dacă îi dai voie.