Scriu acest articol inspirat fiind de un curs la care am participat ieri, curs facilitat de Niculina Gheorghiță.
Ideea pe care o transmite articolul nu este nici ceva nou, nici ceva inovator. Este în schimb ceva simplu și util pe care tindem să îl tot uităm și ajungem să avem experiența de a ne intra pe o ureche și de a ne ieși pe cealaltă.
Prin urmare, acest articol poate fi văzut și drept o reamintire de a te conecta conștient la recomandarea: „Dăruiește ce vrei să primești și fă ce vrei să ți se facă”.
Există mulți oameni care se întreabă: „Care e domnle’ rostul cursurilor astea? Există acum cursuri de toate felurile. Informația este însă disponibilă și în cărți. De ce m-aș duce la un curs?”.
Răspunsul simplu este că în cadrul cursurilor unde facilitatorul știe ce face, poți învăța accelerat și poți integra și experimenta conexiuni care altfel poate nu s-ar fi produs niciodată sau s-ar fi produs mai târziu.
Așa am pățit și eu ieri când într-o fracțiune de secundă toate informațiile din lista de mai jos s-au conectat între ele într-un mod armonios:
1. Mi-am adus aminte că tocmai în 2014, scriam acest articol: Cere și ți se va da, dar cere corect.
2. Mi-am reamintit de un proces despre care am aflat acum mai mulți ani și care se numește „meditația cafelei” și e creat de Geshe Michael. Procesul în sine funcționează pe verificate, iar mii de oameni din întreaga lume îl aplică. Iar pasul doi din acest proces spune să găsești pe altcineva care își dorește același lucru pe care ți-l dorești și tu, iar mai apoi să ajuți necondiționat această persoană să obțină lucrul respectiv. Prin asta pui în mișcare niște mecanisme și legi Universale interesante.
3. Mi-au venit în minte secvențe din conferințele lui David R. Hawkins în care explica cum totul se reduce la substratul fundamental al Conștiinței care este ecranul sau Contexul energetic ce permite vieții însăși să fie.
4. Și mi-am amintit și de Ramana Maharshi(nivel de calibrare: 720) care întrebat fiind dacă ar trebui să îi ajutăm pe ceilalți, a răspuns: „Care ceilalți?”. Făcând prin asta referire la faptul că toți suntem de fapt UNA, că separarea este o iluzie, și că dacă facem un bine celorlalți, de fapt ne facem un bine nouă înșine, indiferent dacă suntem conștienți de asta sau nu.
Și toate astea au fulgerat în creier într-o fracțiune de secundă.
Așadar, în cele ce urmează, ți se va sugera un proces punctual în așa fel încât să te poți alinia și tu dacă simți să faci asta și ți se pare o idee bună la recomandarea de bază a articolului care spune: „Dăruiește ce vrei să primești și fă ce vrei să ți se facă”.
1. Primul pas ar fi să alegi intenția într-un mod hotărât calm și determinat ca în fiecare secundă a existenței tale și în fiecare context specific de viață să te concentrezi pe a fi tu cel care dăruiește ce vrea să primească. Și să intenționezi să fii tu cel care îi tratează mai întâi pe ceilalți cu bunătate, iubire și blândețe, iar abia mai apoi să te aștepți ca și ceilalți să îți ofere toate acestea.
2. În al doilea punct, mintea limitată și ego-ul care se vor simți atacate de alegerea unei astfel de intenționalități armonioase s-ar putea să vină cu argumentul logic: „Păi eu dacă vreau ceva, înseamnă că nu am. Și cum aș putea eu dărui ce vreau să primesc, fiindcă tocmai de aceea mi-l doresc, fiindcă nu îl am!”.
Schepsisul este că dacă îți dorești ceva, înseamnă că acel ceva există deja(fiindcă altfel nu te-ai putea gândi la el), iar fiindcă ți-l dorești, înseamnă că și este deja al tău. Tot ce ai de făcut este să elimini blocajele și limitările care te țin departe de experiență. O dorință, dacă este întreținută, înseamnă că împlinirea ei este deja conținută pe un anumit nivel subtil energetic.
Mintea vine cu acest argument al imposibilității de a oferi ceea ce îți dorești fiindcă este prea ancorată în material. Ea va argumenta că nu poți oferi bani dacă nu ai, nu poți oferi o mașină dacă nu o ai, și nu poți oferi un scaun cuiva pentru a se odihni, dacă nu ai niciun scaun. Argument logic pe care nu îl combatem.
Ceea ce spune articolul este că dacă îți dai voie să privești puțin dincolo de materie, o să vezi că în mod fundamental cu toții ne dorim de fapt să fim fericiți și împliniți. Iar fericire și împlinire avem cu toții de oferit fiindcă aceste calități reprezintă însăși esența noastră. Faptul că unii nu trăiesc aceste calități conștient, este că fiindcă ele sunt adânc îngropate. Existând însă, ele pot fi dăruite.
Dacă îți dorești iubirea și aprecierea partenerului, poți fi primul care le oferă. Dacă îți dorești înțelegere și bunătate, poți fi primul care le oferă. Și tot așa.
Asta răspunde-i minții când va încerca să te detracteze de la proces.
3. Bucură-te de felul în care se reconfigurează realitatea experimentată în momentul în care îți propui și alegi conștient să dăruiești ce vrei să primești și începi să te comporți cu ceilalți așa cum ai vrea ca ceilalți să se comporte cu tine.
Alegerea acestei intenționalități și atitudini armonizează, fiindcă face un apel direct la compasiune. A dărui ce vrei să primești și a face ce vrei să ți se facă reprezintă cumva o unealtă cu ajutorul căreia ceața iluziei și a separării poate fi tăiată, iar prin spațiul creat se poate face loc trăirii depline a iubirii și adevărului.
Ia-ți așadar iubirea drept aliat, alege să arăți compasiune și iubire celorlalți și dăruiește ce vrei să primești și fă ce vrei să ți se facă. Mai apoi fii deschis spre a primi recompensele pe care un Univers infinit iubitor ți le va oferi pentru intenția armonioasă pe care ai ales-o.
Fii iubire și răspândește iubire!
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu