Rugămintea mea este ca înainte de a citi acest articol să citești articolul Cum să obții orice. Chiar dacă ai făcut-o deja, este important măcar să îl redeschizi pentru a te familiariza cu schemele și ideile de acolo.
Din articolul de astăzi vei înțelege cum uneori, chiar dacă aplici regula de bază prin care poți obține orice(regulă despre care am vorbit în articolul cu pricina), tu îți refuzi totuși dreptul de a avea. Te predispui, dar nu accepți să primești. Așa că este foarte important ca după ce devii familiar cu principiul care te predispune la a primi, să începi să accepți efectiv și complet deschis lucrurile pe care ți le dorești.
Mai jos în articol ți-am pregătit și niște scheme care să facă informația mai ușor de asimilat. Am introdus și câteva exemple pentru a înțelege ce faci de fapt atunci când nu accepți să primești. La final, îți prezint o posibilă soluție pe care o poți încerca sau nu. Scopul este ca după ce termini de citit informațiile de aici, să le poți îmbina cu cele din articolul Cum să obții orice, iar astfel să devii o forță de nestăvilit în îndeplinirea obiectivelor și dorințelor tale.
Fotografie de Amadika
Exemple de situații în care nu îți dai voie să primești
1. Vreau putere mai mare de procesare
În era tehnologiei suntem cu toții cât de cât familiarizați cu această noțiune. Și tu folosești un calculator. Știi că pe el îți încape o anumită cantitate de informații. Atunci când l-ai cumpărat știai măcar în mare cam de ce este în stare. Dacă tu nu ești foarte priceput, ai cerut ajutorul unei persoane cu mai multă experiență, și astfel ai ajuns să ai calculatorul cu ajutorul căruia tocmai citești acest text.
Dar ce relevanță are asta, și unde vreau să ajung? Ei bine, în funcție de componentele fizice interne ale calculatorului, acesta poate duce la bun sfârșit un anumit tip de sarcini. Respectivele sarcini pot fi îndeplinite într-un timp mai scurt sau mai lung, tot datorită caracteristicilor componentelor interne.
Să presupunem că tu ai vrea ca timpul în care calculatorul tău execută o anumită sarcină să fie cu mult mai rapid. Ai vrea să nu se mai blocheze niciodată sau foarte rar. Ai vrea să aibă o viteză de reacție mai bună, un timp de răspuns superior. Să nu intrăm totuși în detalii pentru că nu vreau să te plictisesc câtuși de puțin. Exemplul mi s-a părut însă unul foarte bun, așa că am considerat că merită să îl dau.
Să spunem deci că tu vrei să ai putere de procesare comparabilă cu cea din fotografia de mai jos.
Fotografie de Steve Price
Dar nu ești dispus nici în ruptul capului să renunți la calculatorul tău care arată așa
Fotografie de Adam Jenkis
Dacă îi spui asta unui inginer IT îți va spune foarte clar că așa ceva este imposibil. Dacă vrei putere de procesare comparabilă cu cea din prima fotografie, trebuie neapărat să nu ai aceste așteptări de la calculatorul tău actual.
Nu poți ca în același timp să ai ceea ce îți dorești, dar să lucrezi la același calculator pe care îl ai acum. De aceea va trebui ca mai întâi să renunți la calculatorul tău actual, și să îți cumperi unul nou care are puterea de procesare pe care ți-o dorești. Nu le poți avea pe ambele pentru că este imposibil din punct de vedere fizic.
Exemplul este bineînțeles exagerat, dar numai pentru ca ideea de bază să iasă mai bine în evidență. În continuare hai să îți vorbesc despre o situație cu care este posibil să fii mai familiar.
2. Vreau mai mulți bani
Dar neapărat de la job-ul actual! Făcând asta închizi practic toate căile prin care banii ar putea ajunge la tine, și lași numai una deschisă. Faci asta poate pentru că îți este frică, poate pentru că nu îți place necunoscutul, sau pentru că îți place să resimți o stare de siguranță pe care ne-o dorim majoritatea dintre noi. Am pentru tine o întrebare:
„Dar dacă pentru a câștiga mai mulți bani trebuie să renunți la job-ul actual?”. Dacă răspunsul tău este: „Nu aș face asta nici în ruptul capului.”, atunci acesta este un exemplu perfect prin care tu nu îți dai voie să primești. Aici este vorba de bani, dar astfel de situații există la fiecare pas în viața ta.
3. Vreau să am discuții de calitate cu prietenii mei
Dar neapărat cu cei pe care îi am acum. Nu zice nimeni că trebuie să renunți la prietenii tăi actuali. Însă pentru a dezvolta discuții interesante poate trebuie să cunoști niște oameni noi. Dorința ta de a purta discuții de calitate cu persoanele apropiate, interferă cu dorința de a nu cunoaște oameni noi. Făcând asta te autosabotezi ajungând în final să constați că dorința nu ți-a fost îndeplinită. Astfel vei fi neîmplinit. Iar asta pentru că tu nu ai acceptat cu adevărat să primești. Nu ai acceptat oameni noi în viața ta.
Niște desene sugestive
Îți promiteam mai la începutul articolului niște desene care să te ajute să asimilezi mai bine informația. Le-am făcut cât mai simple, pentru că tot ceea ce contează este înțelegi ideea.
Ce trebuie tu să înțelegi este că linia roșie nu va ajunge niciodată la tine atât timp cât ea este blocată de linia galbenă. Atunci când numai o linie galbenă blochează una roșie este o situație fericită peste care majoritatea dintre noi trecem ușor. Realitatea arată însă de multe ori așa.
Nu îți spun însă asta pentru a te speria, ci pentru a fi conștient că de multe ori te sabotezi în mai multe moduri de la a obține ceea ce îți dorești. În continuare o să îți vorbesc despre două posibile soluții care te vor ajuta să nu îți mai blochezi dorințele.
1. Acceptă cu adevărat să primești
Acestă soluție poate suna puțin contraintuitiv așa că o să o detaliez puțin. Sub îndemnul primului impuls mi-ai putea spune: „dar eu chiar vreau să obțin ceea ce îmi doresc”. Sigur că vrei, sunt convins de asta, dar s-ar putea ca această dorință a ta să interfere cu alte lucruri pe care ți le dorești sau pe care nu ți le dorești. Exemplele de mai sus sunt suficient de sugestive în acest sens.
Atunci când îți dorești ceva fii receptiv, fii deschis tuturor posibilităților. Atunci când îți dorești ceva, cuvântul „nu” ar trebui să dispară din vocabularul tău. Tot ceea ce negi conștient sau inconștient poate interfera cu dorința ta, așa că spune „da” cât mai des și în cât mai multe situații.
Deschide-te, și păstrează-te doar conștient de faptul că este posibil să ai anumite gânduri blocante. Tu nu poți depista imediat care gând al tău, sau care altă dorința a ta o blochează pe cea curentă. Este suficient însă să te păstrezi într-o stare în care să fii conștient că așa ceva este posibil să aibă loc. Făcând asta slăbești rezistența dungii galbene cu 50%.
Un alt lucru care te ajută, este pui la loc de cinste în sertărașele minții tale, ideea conform căreia dacă nu ai un lucru pe care ți-l dorești, asta se întâmplă cel mai probabil pentru că, într-un mod sau altul tu îl blochezi să vină înspre tine.
Dacă uiți sugestiile de mai sus, ține minte o simplă întrebare pe care să ți-o adresezi atunci când nu obții ceea ce îți dorești. Ea sună în felul următor: „Care sunt posibilele dorințe sau gânduri ale mele prin care mă blochez de la a avea ceea ce îmi doresc?”
2. Legea vidului
În cartea Te-ai născut bogat, Bob Proctor a dedicat un întreg capitol aceste legi. Explicațiile sale sunt dintre cele mai diverse. Ideea de bază este aceea că natura nu iubește vidul. Universul încearcă de fiecare dată să umple golurile.
Să presupunem că îți dorești un calculator nou. Ceea ce ar trebui să faci dacă vrei să te folosești de puterea legii vidului, este să renunți de tot la cel pe care îl ai în momentul de față. Astfel vei avea un birou gol care așteaptă să fie din nou ocupat. Astfel accelerezi procesul de obținere a lucrului dorit.
Dacă îți dorești haine noi, iar dulapul tău este plin de haine, nu te prea poți folosi de legea vidului. Ceea ce trebuie să faci este să renunți la o parte din haine, astfel vei avea în dulapul tău un raft gol. Legea vidului va putea acționa acum, iar dulapul tău va deveni în scurt timp plin. Numai că de data aceasta în el vor sta hainele noi pe care ți le doreai de foarte mult timp.
***
Sugestiile mele nu sunt decât două din mulțimea posibilităților infinite. Dacă simți că rezonezi cu vreouna dintre ele simte-te liber să o pui în aplicare. Dacă simți că sunt niște idei cu care nu ești de acord elimină-le și caută ceea ce simți că ar funcționa pentru tine.
Ideea de bază cu care trebuie să rămâi în urma citirii acestui articol este aceea că: „Dacă nu ai ceea ce îți dorești, asta se întâmplă cel mai probabil pentru că într-un mod sau altul tu blochezi apariția lui în viața ta.”
Cu drag,
Cosmin Constantin-Cîmpanu