Și asta pentru că tu ești creatorul propriei tale realități în proporție de 100%.
Există momente în viața noastră în care lucrurile nu decurg conform planului. Atunci când planul dinainte stabilit nu este respectat, oamenii tind să aibă tot felul de reacții. Unii se enervează, alții aleg să își ruineze ziua în ansamblul ei, iar alții se mustră extrem de sever pe ei înșiși.
Mesajul acestui articol este că niciuna din atitudinile enumerate mai sus nu este cu adevărat necesară. Sunt alte lucruri pe care le-ai putea face și care ți-ar aduce infinit mai multe satisfacții decât să adopți o atitudine a nervilor și a vinii.
Ca să fie foarte clar la ce tip de situații mă refer, o să îți enumăr câteva exemple în cele ce urmează.
Să zicem că ai o întâlnire importantă a doua zi dimineață. Îți pui ceasul să sune la o oră potrivită și îl așezi pe noptieră. Când vine momentul, ceasul sună iar tu nu îl auzi sau îl închizi dintr-o stare de semiconștiență și te culci la loc. Te trezești la câteva ore după momentul în care întâlnirea trebuia să înceapă. Tu ce faci într-o astfel de situație? Majoritatea oamenilor încep să înjure, să se agite și să se învinovățească. Totuși nu aceasta este atitudinea corectă.
Haide să mai luăm un exemplu. Să zicem că ești într-o excursie și ți-ai rezervat cazare la o anumită pensiune. Când ajungi acolo seara să te cazezi, proprietarul îți spune că a dat locurile tale. Iar tu acum te vezi nevoit să îți cauți cazare în altă parte chiar dacă afară este aproape întuneric. La fel, majoritatea oamenilor se enervează, se ceartă cu proprietarul, apelează la autorități, trimit review-uri proaste. Totuși din nou, aceasta nu este atitudinea corectă.
Și ca să iau un ultim exemplu să zicem că vrei să ajungi din București în Ploiești, iar pe drum mașina cu care mergeai face pană. Nu mai ajungi la timp în Ploiești , ba chiar ajungi cu o întârziere de 6 ore. În mod normal ai spune că tu îți doreai să ajungi într-adevăr la Ploiești la ora stabilită. Dat fiind însă faptul că tu ai experimentat în realitatea ta cum mașina face pană, este o dovadă suficientă că nu îți doreai de fapt să ajungi la Ploiești la acea oră, ci îți doreai să ajungi la ora la care ai ajuns de fapt. Și din nou, când oamenii au de-a face cu o situație de acest gen se enervează, se agită, etc. etc.
Ce mă strădui eu să îți transmit este că tu ești creatorul realității tale în proporție de 100%. Deci dacă experimentezi o întârziere la o întâlnire importantă, tu ai creat-o și deci nu ți-ai dorit să fii de fapt acolo. Dacă locurile pe care le-ai rezervat la pensiune nu mai sunt disponibile, tot tu ai creat și asta și de fapt nu ai vrut să stai acolo, iar dacă mașina a făcut pană, tu ai creat chiar și respectiva pană. Ești responsabil 100%, iar în momentul în care înțelegi și accepți asta, viața ta se schimbă la 180 de grade.
Scopul principal al acestui articol este acela ca dincolo de înțelegerea pe care ai putut-o deja deduce din paragrafele de până aici, să înveți o nouă atitudine și o nouă abordare în astfel de situații. Și asta pentru că situațiile de acest gen au apărut, apar și vor apărea în realitatea ta în mod constant. De aceea este important să acționezi în mod armonios.
Și știi care este motivul pentru care aceste situații vor continua să apară? E foarte simplu. Vei continua să experimentezi lucruri care în aparență sunt opusul a ceea ce îți dorești tu să faci fiindcă…
Totul Se Întâmplă Spre Armonia Ta Și A Întregului
În permanență, indiferent de ce experimentezi, tu ești creatorul realității tale și ceea ce experimentezi este spre armonia ta și a Întregului. Așa că dacă a fost spre armonia ta și a Întregului să faci pană, ai făcut pană.
Nu există niciun moment din viața ta în care tu să nu experimentezi exact ceea ce îți dorești. Numai că această dorință experimentată a ta este un cumul a vectorilor din suconștient împreună cu vectorii din conștient. Rezultatul acestor două planuri te plasează pe o anumită traiectorie. Dacă alegi însă ceva în mod inconștient, tot tu ai fost cel care a făcut alegerea. Iar alegerea continuă să fie responsabilitatea ta.
Fii Vigilent
Ajuns în acest punct al articolului te-ai putea întreba pe bună dreptate: „Ok, și ce să fac? Dacă eu am făcut rezervare la o anumită pensiune și proprietarul nu mi-a păstrat rezervarea ar trebui să îi mulțumesc? Ar trebui eventual să îi dau și o bere și să îl felicit pentru că eu nu mai am unde mă caza?”.
Răspunsul meu cât se poate de sincer este că într-adevăr ai putea să îi mulțumești, iar asta ar fi într-adevăr o atitudine corectă din partea ta.
Dacă ai mai sta puțin să te gândești, creierul tău ar putea face un raționament care ar suna cam așa: „Păi dacă eu nu îi spun nimic și nu semnalez prin review-uri această eroare, ba pe de asupra îi mulțumesc, atunci este foarte probabil să se comporte fix la fel și cu alți turiști. Nu înțeleg cum a sta cu mână în sân poate fi o atitudine corectă?”
Răspunsul este că există o diferență enormă între a sta cu mâna în sân și a-ți asuma responsabilitatea.
Tu nu trebuie să te îngrijorezi pentru alți turiști. Fiindcă alți turiști își creează la rândul lor realitatea pentru care sunt responsabili. Înțelegi?
Totuși există un aspect foarte important, pe care te invit ca tu să îl ai în vedere de acum încolo când experimentezi o situație pe care în primă fază ai tinde să o caracterizezi ca neplăcută.
Iar acest aspect este vigilența.
Te invit să fii vigilent la ce încearcă Universul să îți transmită prin blocajul aparent. Fiindcă numai fiind vigilent poți înțelege despre ce este vorba.
Așa cum ți-am mai spus și în cadrul altor articole, odată ce te-ai aliniat Intenției Universale, tu nu simți decât cum porțile ți se deschid larg în drumul tău. Faptul că experimentezi un aparent blocaj este o dovadă de lipsă de aliniere, însă asta nu înseamnă că nu tot tu ți-ai creat realitatea.
Un alt aspect important este să fii atent dacă direcția în care te îndreptai era un țel comun sau erai singur în alegerea direcției tale. Fiindcă dacă era un țel comun este mai greu de urmărit și înțeles fenomenul energetic. Și asta pentru că prin acceptarea unui țel comun, ai ales un punct de interesecție între planul realității tale și planul realității altcuiva.
În încheierea articolul îți mai spun doar că sunt conștient de faptul că s-ar putea să nu poți integra chiar tot ceea ce ai citit aici. Însă dacă ceea ce ai citit aici te va face să ai o atitudine doar cu puțin mai armoniosă și aliniată în fața momentelor de aparent blocaj, eu consider că articolul și-a îndeplinit scopul.
Îți doresc deci succes în a aplica și a te umple de energie armonioasă!
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu