Atunci când iei o decizie, se poate întâmpla uneori să apară îndoiala că nu ai ales ceea ce era cel mai armonios pentru tine. Acest articol își propune să îți prezinte un proces pe care îl poți aplica de fiecare dată când faci alegeri, în așa fel încât acestea să fie cele mai armonioase pentru tine.
De-a lungul timpului am primit mesaje de la oameni care îmi spuneau: „Cum să fac să găsesc o activitate care să îmi aducă bani și să îmi și placă?” „Cosmin, tu ce ai face dacă partenera ta de cuplu ar face cutare și cutare?” „Să renunț la actualul loc de muncă și să îmi urmez pasiunea?” „Să plec de la locul de muncă actual și să mă angajez în altă parte?”.
Este normal ca oamenii să fie puși în fața unor alegeri pe parcursul zilelor din viața lor. Și asta pentru că realitatea experimentată a cuiva nu este nimic altceva decât cumulul alegerilor sale. Experiența realității tale subiective este ceea ce tu ai ales într-o formă sau alta.
Pentru ca să te obișnuiești să iei decizii armonioase singur, există mai multe sugestii pe care le poți lua în considerare. Ceea ce urmează să citești sunt o parte din lucrurile cu care eu am experimentat și au dat roade.
1. Împrietenește-te Cu Busola Interioară
Fiecare dintre noi avem capacitatea de a simți în mai puțin de o secundă dacă ceva este armonios pentru noi sau nu. Sinele poate scana rapid potențialele cuantice pe care o anumită alegere de-a ta le-ar dezvălui, și mai apoi îți poate transmite rapid dacă o intenție pe care o ai este armonioasă sau nu.
Atât la mine cât și la alți oameni cu care am mai discutat, această busolă interioară este localizată undeva în zona pieptului.
Acum mai mulți ani când scriind un articol m-am întrebat ce ar putea face oamenii pentru a-și dezvolta simțul de observație în raport cu „busola”, mi-a venit în minte un posibil exercițiu.
El presupune să te relaxezi și să îți imaginezi o bilă luminoasă de mărimea unei nuci, în interiorul tău, în zona inimii. După ce o vezi pe aceasta, îți imaginezi cum se mărește și devine de mărimea unei portocale. Mai apoi crește de mărimea unui pepene verde, iar în cele din urmă crește până într-acolo încât te cuprinde cu totul, tu fiind practic în interiorul ei. Acela este momentul în care exercițiul se termină. Dându-ți voie să exersezi cu această vizualizare, îți poți spori capacitatea de a asculta busola interioară. Iar după ce semnalele pe care aceasta ți le transmite sunt clare, nu îți mai rămâne decât să o asculți.
2. Obișnuiește-te Să Întârzii Puțin Răspunsul
După ce îți reamintești capacitatea pe care ai avut-o dintotdeauna de a-ți asculta busola interioară, aceasta îți va transmite în permanență mesaje binare: „Plăcut vs. Neplăcut”.
Recomandarea pe care simt să ți-o ofer este aceea ca atunci când altcineva te întreabă: „Nu ai vrea să mergi cu mine la conferința X?” sau „Nu ai vrea să citești și tu cartea Y?” tu să fii pe fază la ce îți transmite Sinele prin acest mecanism de „Plăcut vs. Neplăcut” pe care îl poți simți în zona chakrei inimii.
Iar dacă de abia ți-ai redescoperit această capacitate înnăscută, întârzie puțin răspunsul. Poți să spui: „Mulțumesc pentru propunere. O să mă mai gândesc și revin cât de curând cu un răspuns”. Tu de fapt nu te vei cântări matematic opțiunile, ci vei fi atent la ce îți transmite inima și recomandat ar fi să și mergi în direcția pe care ți-o indică inima.
3. Notează Pe O Foaie De Hârtie Posibilitatea Și Ține Foaia în Zona Chakrei Inimii
Acesta este un alt lucru pe care l-am auzit undeva la un moment dat și pe care aplicându-l mi-a fost mai ușor să iau unele decizii. Asta se întâmpla înainte să descopăr kinesiologia, și înainte chiar de a scrie articole pe acest blog.
Să zicem că ai de ales între două locuri de muncă. Ai fost la interviu și ai fost acceptat în ambele locuri, iar tu vrei să iei decizia cea mai armonioasă pentru tine și habar nu ai ce sa faci.
Notează pe o foiță mică de hârtie: „Sunt angajat în firma X”, iar pe cealaltă foaie: „Sunt angajat în firma Y”. Mai apoi adoptă o poziție comodă și ține una dintre foi în zona pieptului. De preferat ar fi să nici nu știi pe care dintre cele două foi le ții la piept. Te vei uita ulterior. Iar în timp ce ții foaia cu degetele acolo(fă asta maxim 5 minute) fii atent la cum te simți.
Mai apoi schimbă foaia și fii din nou atent la cum te simți cu noua foaie. Informația cu care Sinele tău rezonează îți va produce o stare plăcută, iar hârtia pe care este scrisă informația cu care Sinele tău nu rezonează îți va produce disconfort. La final nu îți mai rămâne decât să alegi acea variantă care te-a făcut să te simți armonios.
Cele mai clare rezultate sunt obținute și în testarea musculară atunci când de exemplu vrei să măsori vibrația unei cărți. Ținând-o în zona inimii este mai ușor de simțit răspunsul mușchiului. Pentru ceea ce ți-am sugerat în acest punct, nu e nevoie și de o testare musculară, ci doar să fii atent la ce îți transmite „busola interioară”.
***
Acestea fiind spuse, eu consider articolul încheiat. Cumva m-am străduit să disec pe pași ceea ce aplic de mult timp intuitiv și sper că mi-a ieșit. În cele din urmă totul se reduce la a trăi conștient. Dacă ești suficient de conștient, simți instant dacă ceva este armonios sau nu pentru tine.
Știu însă că sunt oameni care spun că lor nu le este ușor să simtă dacă un anumit context le este prielnic sau nu. Așa că în articol m-am concentrat puțin și pe cum să faci să îți dezvolți capacitatea de a te simți plăcut sau neplăcut în raport cu ceva.
Aplică și mai mult ca sigur vor veni și rezultatele.
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu