Am oscilat preț de 15 minute pentru a alege titlul acestui articol. Cealaltă variantă era: „Nu fă ce ți se face, fă ceea ce este corect”.
Te atenționez încă de la început că nu urmează o dezbatere biblică. Nu mi-am propus să adaug o nouă părere listei infinite de păreri cu privire la celebrul citat.
E drept că atât Luca cât și Matei au fost destul de impresionați de îndemnul întoarcerii și celuilalt obraz. Dovada:
Matei 5-38: „Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt”
Luca 6-29: „Celui ce te lovește peste obraz, întoarce-i și pe celălalt”
Ce mi-am propus eu prin acest articol este să mă leg nu foarte insistent de aceste citate, pentru a-ți explica niște mecanisme energetice care își fac simțită prezența în fiecare zi a vieții tale.
Te afli pe blog-ul Fii Împlinit, iar misiunea mea este aceea de a te ajuta pe tine să duci o viață cu adevărat împlinită. Majoritatea oamenilor experimentează neîmplinirea pentru că nu înțeleg mecanismele de bază ale lumii în care trăiesc.
Îndrăznesc să spun că doar citind ceea ce urmează, gradul tău de împlinire se poate îmbunătăți semnificativ. Și asta pentru că în continuare eu o să ofer o explicație cât se poate de palpabilă, simplă și clară cu privire la niște mecanisme energetice foarte comune.
Aceste mecanisme sunt prezente cu siguranță în viața ta de zi cu zi. Ele sunt prezente și în viața mea și în viața fiecăruia dintre noi. Majoritatea oamenilor se simt neîmpliniți fiindcă pur și simplu nu sunt conștienți sau nu înțeleg de ce și cum funcționează aceste mecanisme.
În cele ce urmează o să îți explic simplu și clar principiile de funcționare a lumii în care trăiești. Cunoscându-le și înțelegându-le viața ta va arăta cu totul altfel.
Mulți oameni sunt neîmpliniți fiindcă viața nu vine cu un manual de folosire. Să înțelegi cum funcționează și de ce funcționează principiile de mai jos ar putea fi însă tot ce ai nevoie pentru a duce o viață cu adevărat împlinită. Este de datoria ta să fii împlinit. Așa că hai să-i dăm drumul…
1. Fă ce ai vrea să ți se facă
Sau, cum zice proverbul românesc: „Ce ție nu-ți place altuia nu-i face”. De ce? Foarte simplu. Fiindcă tu ar trebui să faci lumii exact ceea ce te aștepți ca lumea să îți facă.
Cu alte cuvinte, să presupunem că ai primit o palmă peste obrazul drept. Ne aflăm acum exact în punctul de după ce ți-ai luat palma. S-ar putea ca instinctul să îți spună să dai și tu o palmă înapoi.
Înainte de a da curs impulsului de a da și tu o palmă, te invit să te întrebi dacă acțiunea ta rezonează sau nu cu principiile universale. Și întrebarea ar suna: „Vreau să mi se facă ceea ce intenționez să fac?” În cazul acesta să dai o palmă.
Dacă nu ești masochist, ție nu îți face plăcere să primești palme. Așadar respectând principiul „fă ce ai vrea să ți se facă” nu răspunzi cu o palmă.
Deci nu uita. Fă lumii, numai ceea ce ai vrea ca lumea să îți facă ție. Întotdeauna și indiferent de situație.
Faptul că ești bătut, ai primit o palmă, ești nefericit sau trist nu modifică principiul și nici mecanismele. Tu fă ce este corect. Fă celorlalți oameni ceea ce ai vrea ca ceilalți oameni să îți facă ție.
Mi-ai putea spune: „Bine, bine Cosmin, dar în exemplul acesta cu palma, un alt om mi-a oferit deja ceva ce mie nu-mi place. Deci eu am primit deja de la ceilalți ce nu vreau să mi se facă. Cu reciproca cum rămâne?”
Răspunsul meu este că ai primit palma fiindcă o meritai. Și asta ne conduce spre principiul următor…
2. Primești exact ceea ce meriți
Cu alte cuvinte, dacă ți-ai luat o palmă este fiindcă o meritai. Și într-adevăr, ar fi o idee să întorci celălalt obraz. Fiindcă dacă ai meritat o palmă sunt șanse să meriți mai multe și întorcând obrazul le poți încasa în mod echilibrat.
Niciodată în viața ta nu ai experimentat, nu experimentezi acum și nu vei experimenta în viitor situații pe care nu le meriți. Toate experiențele tale sunt meritate 100%.
Cum vine asta? Foarte simplu. Tu ești creatorul tuturor experiențelor tale. Tu ești întreg Universul, iar întreg Universul este tu. Trăiești într-un Univers holografic. Nu există un loc în care trupul tău să înceapă și un loc în care acesta să se termine. Tu ești chiar Întregul, chiar Totalitatea.
Nu poți avea alte experiențe decât cele pe care tu însuți le alegi în mod conștient sau inconștient.
Gregg Braden spunea că „Într-un ceva holografic, fiecare bucățică din acel ceva oglindește întregul care înseamnă acel ceva.” Cu alte cuvinte, tu ești o oglindire a întregului Univers. Mai interesant este că într-un ceva holografic, dacă o parte foarte mică se schimbă, întreg sistemul holografic se schimbă, reflectând acea schimbare de la nivel micro.
Tu ești întreaga lume, dragul meu. Tu ești însăși Universul din care faci parte, iar toate experiențele tale sunt cele pe care le alegi și cele pe care le meriți. Acum hai să mergem mai departe…
3. Dacă ești furat, nu ești îndreptățit să furi
Așa cum dacă primești o palmă, asta nu te îndreptățește să dai o palmă înapoi. Purtam o discuție cu cineva zilele trecute, iar persoana respectivă mi-a spus: „Cosmin, tu vrei să fii corect cu hoții!?”
Răspunsul meu este că pe mine nu mă interesează cu cine sunt corect. Eu sunt corect și atât. Că uneori se întâmplă să fiu corect cu un hoț și alte ori cu un om cinstit, asta mi se pare irelevant. Important este ca tu să fii corect în permanență.
Furtul este calificat ca un act incorect. Atât de religie. Una din cele zece porunci spune: „Să nu furi”. Dar și de societate. Avem legi care reglementează furtul, iar oamenii care fură sunt băgați la pușcărie.
A fura înseamnă din punctul de vedere al Universului, a-ți însuși energie care nu îți aparține. Această însușire a unor vibrații care nu îți aparțin este etichetată de către Univers ca lipsită de armonie, iar consecințele sunt dintre cele mai diverse.
Atunci când cineva fură de la tine, se creează un dezechilibru la nivel energetic. Universului îi place echilibrul și armonia, așa că va tinde să pună din nou lucrurile în echilibru.
Dacă tu te apuci să furi la rândul tău de la cel care te-a furat, asta nu va face altceva decât să producă un alt dezechilibru pe care Universul va tinde și de această dată să îl armonizeze. Numai că de această dată tu vei fi cel care v-a suporta consecințele poate nu tocmai plăcute ale restabilirii echilibrului.
Așadar, tu fă în permanență ce e corect! Nu răspunde cu aceeași monedă. Nu da și tu, la rândul tău, o palmă, ci fă ÎNTOTDEAUNA ceea ce este corect. Aceasta este cheia spre viața împlinită pe care ți-o dorești.
***
În concluzie, astăzi am vorbit despre 3 principii Universale care au legătură cu metafora „întorsului celuilalt obraz”. Pentru fiecare în parte, ți-am oferit cea mai clară explicație de care sunt capabil. Am făcut asta din credința sinceră că orice om care înțelege și aplică aceste principii în viața sa, poate duce o viață cu adevărat împlinită.
Dacă ți-a plăcut acest articol, te invit să îi dai un share pe rețelele sociale. Astfel poți fi unul dintre cei care participă în mod activ la creșterea gradului de împlinire printre semenii tăi.
Cu recunoștință,
Cosmin Constantin-Cîmpanu