Un gând, odată întreținut în minte, tinde să caute și găsească o cale prin care să reflecte în materie vibrația sa subtilă. Viața nu este un conglomerat de evenimente aleatorii și de accidente de care trebuie să ne ferim și împotriva cărora să luptăm pentru a fi fericiți. Viața este un câmp infinit de iubire sub influența căruia fiecare acționează și reflectă ceea ce este. Tu emiți în permanență vibrația a ceea ce ești. Cât de multă iubire îți dai voie să simți și radiezi, ține de cât de multă ordine sau haos este în mintea ta.
Pentru orice om care se află în căutarea adevărului, un lucru devine evident. Este suficient să vezi mesajul pe care îl transmit sau l-au transmis marii maeștri ai umanității sau să citești cărți de calitate și o să vezi că soluția pentru ca tu să duci o viață împlinită și fericită este foarte simplă. Gândurile și cuvintele sunt dălțile cu care fiecare om sculptează materia. Rezultatul activității de a sculpta folosind gândurile și cuvintele este realitatea experimentată. Dacă vrei împlinire, fericire și bucurie în viața ta, atunci tot ce ai de făcut este să întreții gânduri de împlinire, fericire și bucurie.
Cineva poate spune: „Dar eu tocmai am trimis un gând de iubire către cineva. De ce nu se întâmplă nimic?”. Răspunsul este că atunci când sculptorul intră în atelier și are blocul pătrat de marmură, nu se așteaptă ca lovind o singură dată cu ciocanul în daltă, blocul de piatră să capete forme umane fine. Când lovește prima dată cu dalta în marmură, rezultatul este acela că a ciobit marmura. Prin multiple lovituri executate cu precizie și răbdare preț de mai multe zile, opera de artă care exista doar în mintea lui, capătă în cele din urmă forma așteptată. Exact la fel e și în viața ta de zi cu zi. Pentru a vedea că se întâmplă ceva, tu gândește-te la împlinire, fericire și bucurie astăzi, mâine, poimâine și tot așa până când vezi rezultate.
Altcineva poate spune: „Dar eu am întreținut gânduri de iubire în mod repetat, și tot nu s-a întâmplat nimic”. Pentru a oferi un răspuns aici, metafora semințelor plantate în pământ are potențialul de a clarifica nedumerirea în mod eficient. Cred că este clar pentru toată lumea că nu orice gând devine materie. Sunt toate șansele să te fi gândit la ceva preț de ani buni și totuși să nu îl fi experimentat în viața ta. Există oameni care în ciuda faptului că le-a fost frică toată viața de ceva anume și s-au tot gândit la el, totuși nu au ajuns să îl experimenteze pe durata vieții. Felul în care aceste situații se explică este acela că nu orice sămânță care este plantată în pământ încolțește și dă rod. Sunt foarte multe semințe care nu rodesc din varii motive. Gândul poate fi considerat o sămânță. Dacă terenul este fertil și uzi sămânța zilnic, cel mai probabil va rodi. Dacă sămânța se află într-un sol lipsit de fertilitate și nici nu este udată, atunci cel mai probabil nu va încolți.
Așa că ce ai tu de făcut este ca în mod consistent să alegi să întreții gânduri armonioase și să rostești cuvinte care susțin ceea ce vrei și nu cuvinte care susțin ceea ce nu vrei.
O înșiruire de cuvinte care formează un gând rostit sau întreținut doar la nivel mental, poate fi considerat asemeni unei semințe plantate în ghiveci. Dacă ai plantat sămânța, iar mai apoi nu mai faci nimic, este ca și cum te-ai gândit o dată la ceva în treacăt și asta a fost tot. Sămânța nu rodește.
Dacă însă ai plantat-o, iar mai apoi o uzi zilnic, plivești buruienile, ții ghiveciul la soare, și sămânța va încolți și se va transforma în plantă, generând un rezultat vizibil. Echivalentul în gândire este să întreții gânduri armonioase în mod consistent având încredere că principiul funcționează și că vei experimenta o realitate în perfectă rezonanță cu ceea ce ești cu ceea ce alegi să fii prin gândurile întreținute conștient.
Acum 2000 de ani, Iisus ne spunea că sămânța din pilda semănătorului(Luca 8-5:15) este cuvântul.
Există însă în această pildă patru variante pentru sămânța respectivă despre care ni se spune că simbolizează cuvântul:
1. În prima variantă ea cade lângă drum. Pentru ideea articolului pe care îl citești, asta înseamnă că cineva care aude doar un gând sau o idee pe care dacă ar întreține-o la nivel mental și-ar armoniza viața, dar nu alege nicicând să întrețină el acel gând la nivelul minții sale. Un gând auzit la cineva și atât, nu o să aibă de cele mai multe ori un impact semnificativ asupra realității tale.
2. În a doua variantă, sămânța cade pe piatră. Asta înseamnă că un gând a fost ales conștient și întreținut o vreme, dar în scurt timp omul alege să nu mai creadă în el. Asta e echivalentul unei singure lovituri de daltă în marmură. Rezultatul va fi doar marmura ciobită puțin, nimic altceva.
3. În a treia variantă, sămânța cade între spini. Asta înseamnă în contextul acestui articol că în mintea subconștientă există tot felul de programe care pot bloca în manifestare o „sămânță gând” aleasă. Dacă însă omul alege să lucreze cu tehnici specifice de reprogramare a subconștientului, programele nocive pot fi eliminate permițând sămânței să crească armonios.
4. Iar în a patra și ultima variantă sămânța cade pe pământ bun. Și spune Iisus că aceasta este varianta celor care „aud cuvântul, îl păstrează și rodesc întru răbdare”. Iar aceasta este și varianta în care vrei tu să te regăsești.
Este într-adevăr nevoie de răbdare și de muncă zilnică cu mintea ta pentru ca un gând ales să își găsească calea spre experiență concretă. Însă dacă dintr-o stare de calm și determinare vei alege zilnic să îți disciplinezi mintea în a-și îndrepta atenția spre ceea ce vrei nutrind gânduri armonioase, mai devreme sau mai târziu vei și experimenta o realitate armonioasă. Nu există altă cale!
Ce poți face acum ți-a mai fost recomandat și în alte articole, dar îți recomandă și articolul de astăzi. Alege-ți niște mantre mentale formate din cuvinte armonioase. Iar după ce le-ai ales, rulează-le la nivel mental în permanență atunci când îți permite contextul. Cu răbdare, rulează-le neîncetat și cu siguranță vei ajunge să vezi și efecte. Succes!
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu