În realitatea ta sunt șanse să experimentezi niște evenimente pe care tu le etichetezi ca fiind neplăcute, însă care sunt banale prin definiție.
Astăzi o să te învăț cum să te eliberezi rapid de o eventuală vibrație joasă și să îți continui ziua experimentând o realitate care să te împlinească.
Iar ca să nu existe loc de interpretări, în continuare o să îți dau o serie de posibile exemple. Toate aceste evenimente sunt din categoria celor banale, însă am observat în timp că există două posibile atitudini.
Prima, cea mai întâlnită este aceea în care după ce experiența a avut loc, tu alegi să îți strici toată ziua și continui să porți acea vibrație neplăcută cu tine indiferent ce altceva ai mai face.
A doua, cea mai puțin întâlnită este aceea în care lași pur și simplu ca vibrația experienței respective să treacă pe lângă tine, iar concentrarea ta este pe a experimenta o realitate care să te împlinească.
Dar îți promiteam posibile exemple ca să înțelegi la ce mă refer. Iată câteva:
- mergi pe stradă pe o vreme ploioasă și o mașină trece cu viteză udându-te din cap până în picioare cu norori,
- gătești iar mâncarea ți se arde în așa fel încât trebuie să o arunci pe toată,
- scapi telefonul în apă și prin urmare se defectează iremediabil,
- mergi pe stradă și din neatenție te împiedici și cazi,
- stai la rând la supermarket iar cineva se bagă violent în fața ta bruscându-te chiar,
- speli vasele și spargi o farfurie făcând-o țăndări,
- ai nevoie urgentă de un taxi, iar la toate firmele sună ocupat,
- un meseriaș îți face o mobilă nouă pe comandă iar într-o săptămână de când ai montat-o în casă observi că s-a dezmembrat,
- vorbești cu cineva iar în timpul dialogului auzi ceva pe care îl etichetezi ca un atac la persoană și te enervezi.
Iar exemplele pot continua la infinit. Eu ți-am enumerat mai sus doar o parte din cele mai populare banalități din viețile oamenilor.
Ideea este că pe o bună parte din cele de mai sus le-am experimentat eu însumi. De restul doar am auzit însă le-am pus în listă fiindcă atunci când cream lista mi-au venit în minte.
Motivul pentru care există acest articol este unul foarte simplu. Privind în jur, eu mi-am dat seama că sunt un om care este influențat puțin spre deloc de evenimente de acest gen pe care am ales să le etichetez astăzi prin cuvântul simplu: „banalități”.
Chiar dacă așa cum spuneam și în paragrafele de mai sus, am experimentat eu însumi o foarte mare parte din cele enumerate, atitudinea mea este cea de relaxare totală la doar câteva minute distanță de eveniment.
Privind în jur mi-am dat seama că sunt o excepție. Majoritatea oamenilor chiar se enervează foarte rău atunci când au de-a face cu astfel de banalități. Iar problema nu este neapărat aceea că se enervează. Însă acea vibrație pe care aleg să o creeze în viața lor într-un astfel de moment, îi conduce încet dar sigur înspre alte experiențe de aceeași natură. Concluzia de final de zi sună de obicei cam așa: „Evenimentul X mi-a stricat toată ziua”.
Observând asta în jur, am considerat că un articol în care să explic cum să nu te mai lași afectat de banalități ar fi util pentru foarte mulți oameni. Simțind că este util, m-am apucat imediat să îl scriu.
Ideea este că nu m-am gândit niciodată să descompun pe „pași” procesul prin care eu reușesc să nu mă las afectat de banalități. Însă cu ocazia acestui articol, mi-am dat seama că într-adevăr există un proces prin care eu aleg să trec de fiecare dată pentru a mă detașa vibrațional de o anumită experiență cu potențial destabilizator.
Iar în continuare o să îți descriu punctual acest proces. Tot ce îți mai rămâne ție de făcut este să îl iei așa cum este și să îl aplici în viața ta. Îți spun cu deschidere că nu am testat cu o altă persoană înainte de a scrie articolul. Deci nu știu dacă ceea ce îți propun funcționează pentru toată lumea. Dat fiind însă faptul că sugestiile pe care urmează să ți le ofer se bazează pe principii Universale, mă aștept ca și aplicabilitatea lor să fie tot una Universală. Aș fi însă recunoscător ca după ce citești articolul și aplici să îmi comunici în secțiunea de comentarii dacă funcționează sau nu și pentru tine.
Acestea fiind spuse, hai să îți descriu „pașii”.
1.Reamintește-ți Că Tu Ai Creat Asta
Poate o să îmi spui: „Bine, bine, parcă era vorba de niște evenimente asemănătoare cu cele din lista de la începutul articolului. Vrei să îmi spui că dacă o mașină trece în viteză pe lângă mine pe o vreme ploioasă și mă murdărește din cap până în picioare, eu am creat asta?”
Răspunsul meu este acela că exact asta vreau să spun, dar nu numai asta. Ideea este că tu ești creatorul propriei tale realități în proporție de 100%. Tu poți alege să fii creatorul conștient sau inconștient al realității tale. Însă tot creator rămâi.
Și da, orice aspect pe care îl experimentezi în realitatea ta, este creația ta. Prin urmare, întrebarea corectă în astfel de situații ar putea suna în felul următor: „Ce aspect care se regăsește în mine însumi, m-a făcut să experimentez o realitate în care o mașină mă stropește cu noroi din cap până în picioare?”.
Recunoscând realitatea acestui cadru, felul în care te raportezi la energia situației va tinde deja spre a fi unul diferit.
2.Practică Recunoștința
Ideea este aceea că recunoștința are o vibrație înaltă și armonioasă. Aproape aș putea spune că este demonstrat științific că este așa folosind kinesiologia, dar nu vreau să intru în polemici.
Poate te întrebi acum de ce dacă practici constant recunoștința te va ajuta să nu te mai lași afectat de banalități.
Tu poți fi recunoscător pentru absolut orice tip de eveniment. Și asta pentru că în realitate evenimentele sunt nicicum.
Motivul pentru care practica recunoștinței îți este de folos în acest context are legătură cu aceste banalități de care tu te lași afectat și pe care le etichetezi ca fiind evenimente negative.
Dacă te obișnuiești cu vibrația recunoștinței, atunci vei reuși cu ușurință să exprimi recunoștință autentică și pentru ceva care te deranjează. Făcând asta, lipsa de armonie din situație se va evapora aproape instantaneu.
3.Întreabă-te Ce Poți Învăța De Aici
Ai de-a face cu o situație care te deranjează? Excelent! Acesta este un prilej pentru a învăța ceva nou. Ulterior, aplicând ceea ce înveți vei experimenta situații care vor tinde să te bucure din ce în ce mai mult.
Mintea ta poate o să obiecteze acum și o spună că dacă cineva te stropește mârlănește cu mașina, nu este nimic de învățat de aici.
În realitate însă din orice poți învăța câte ceva, cu condiția să vrei.
În timp mi-am dat sema că simplul gest de a extrage învățămintele dintr-o situație care te deranjează pe moment, face contextul să fie mai puțin supărător. Asta ca să nu mai vorbesc de lecția efectivă pe care o poți desprinde și care are potențialul de a te ajuta în viitor.
4.Întreabă-te Care Sunt Aspectele Din Tine Care Au Cauzat Asta
Realitatea este în proporție de 100% creația ta. Asta am detaliat și în punctul cu numărul unu.
Perspectiva pe care ți-o propun aici este un unghi ușor diferit. Adresează-ți doar întrebarea atunci când ai de-a face cu banalități deranjante și o să simți pe pielea ta efectele.
5.Practică Ho oponopono
Spune-i situației în cauză cu sinceritate: „Te iubesc, îmi pare rău, te rog iartă-mă, mulțumesc”.
După 10-20 de repetări, o să vezi că energia pe care o simți este cu totul alta.
***
Sugestiile pot părea simple, dar te asigur că articolul în ansamblul lui este extrem de puternic.
Tot ce îți mai rămâne ție de făcut este să aplici cele 5 sugestii combinat.
Am încredere că făcând aceste gesturi simple, nu te vei mai lăsa afectat de banalități și te vei bucura mai intens de frumusețea vieții.
Succes!
Iar dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share pe rețelele sociale.
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu