Fotografie de Adam Evans
De când există acest blog, am discutat despre foarte multe aspecte esențiale ale vieții tale. Am vorbit despre iubire, sănătate, bine și rău, noroc și ghinion despre cum să obții ceea ce îți dorești etc.
M-am tot gândit cum ar fi să aleg 3 aspecte pe care le consider cele mai importante în procesul de conștientizare și să le plasez într-un același articol. Astfel a luat naștere articolul de astăzi. Așa cum în Univers există legea gravitației, mai există și tot soiul de alte legi care contribuie la armonia din jur. Eu am ales 3 dintre acestea(despre care consider eu că sunt profund transformatoare) și le-am detaliat în articolul de astăzi.
3 legi esențiale ale Universului
1. Nimic nu este nedrept
În acest Univers, nimic, niciodată nu este nedrept. Ai exact salariul pe care îl meriți, casa pe care o meriți, sănătatea pe care o meriți și tot așa. Gândește-te rapid care este primul lucru nedrept care ți se întâmplă și care îți vine acum în minte. Dacă l-ai găsit, felicitări! te anunț că nu este nedrept. Dacă nu l-ai găsit, felicitări! nici nu aveai ce să găsești.
Fiecare situație pe care tu o experimentezi are o cauză. Iar această cauză este extrem de precisă. Hazardul nu-și are locul aici. Lumea în care trăiești este perfectă. Este suficient să observi atent natura pentru a conștientiza asta.
Echilibrul și armonia naturii sunt impresionante. Sădești sămânța și iese leguma, plantezi vlăstarul și un brad armonios se înalță. Cum se poate întâmpla asta? Datorită legilor deplin armonioase care există în natură. Iar dacă ceea ce există în jurul tău se află într-o perfectă armonie, de ce ai crede că tu nu ești la fel de armonios?
Tu poți alege unele experiențe pe care ulterior le poți caracteriza ca neplăcute. De exemplu poți alege să te doară spatele. Nu faci asta spunând: „Vreau să mă doară spatele.”, iar de mâine acesta începe să te doară. Alegi să te doară spatele stând 8-10-12h pe zi pe scaun.
De multe ori ți se întâmplă să alegi cauza și să afirmi despre efect că este nedrept. Dar dacă alegi să faci cauza, efectul va veni imediat. Iar tu vei simți o durere de spate. Asta nu se întâmpla însă pentru că Universul în care trăiești este nedrept, ci fiindcă este perfect armonios.
Înainte de a încheia cu acest punct, să ma luăm un exemplu.
Să presupunem că iei o cană plină cu apă rece și ți-o torni în cap. O să simți un disconfort și o să te uzi. Să spui despre ceea ce experimentezi în viața de zi cu zi că este nedrept, este ca și cum ai afirma că este nedrept că te-ai udat, după ce ți-ai turnat apă în cap.
Oamenii încep chiar să explice cu lux de amănunte. Cum și-a permis legea gravitației să funcționeze exact când ei au întors cana cu gura în jos? Este nedrept. Apa i-a udat. Să funcționeze legea gravitației mai înțeleg, dar chiar și apa să mă ude!? Toată această situație este nedreaptă concluzionează ei. Și legea gravitației și legea care spune că apa este udă, au funcționat. Iar eu am simțit un disconfort fizic. Cât de nedreaptă e lumea.
În realitate apa este udă și legea gravitației atrage lucrurile înspre sol. Nu este nimic corect sau incorect aici. Așa stau lucrurile.
Dacă răstorni cana deasupra capului, apa o să îți cadă în cap. Nu s-a întâmplat nimic nedrept. Alegerea ta a avut un efect. Asta te invit să reții după acest punct: Alegerile tale au efecte. Efectele nu sunt însă niciodată nedrepte.
2. Nimic nu este întâmplător
Faptul că citești acest articol are o cauză și este o cauză în același timp. Are o cauză pentru că ceva te-a făcut să îl deschizi. Este o cauză pentru că citindu-l te educi și vei lua altfel de decizii.
În acest univers, nimic nu este întâmplător. Totul are o cauză foarte clară. Faptul că uneori ți se întâmplă să nu cunoști cauza, nu transformă respectiva situație în una întâmplătoare. Ea este doar o situație căreia nu îi cunoști cauza.
Nici faptul că ai pierdut bani nici cel că ai găsit bani nu este întâmplător. Dacă ai găsit bani înseamnă că vibrația ta a fost pe frecvența banilor. Dacă ai pierdut bani, ai vibrat pe frecvența „banii nu sunt necesari”.
Devino conștient și renunță la toată această idee conform căreia unele situații din viața ta sunt întâmplătoare. Nu te-ai întâlnit întâmplător cu vecinul la piață și nu întâmplător ai văzut un bărbat chipeș pe stradă. Tot ceea ce experimentezi are o cauză. Dacă anumite situații te impresionează mai mult, nu le pune sub semnul hazardului. Folosește în schimb o întrebare simplă: „de ce?”. În majoritatea cazurilor vei fi surprins ca „misterul” să fie elucidat.
3. Universul nu uită nimic niciodată
Fiecare bit de informație este reținut în „memoria Universului” și nu dispare niciodată de acolo. Fiecare ciripit de pasăre, foșnet de frunze, zumzet de albină, totul fără excepție.
Revenind la tine, cel care citești acest articol, fiecare gând, faptă, trăire îți este „înregistrat”. Iar asta nu este menit să te înspăimânte. Nu are nici un rost să te imaginezi într-un soi de „Big Brother”. Această informație are chiar rolul de a te calma și relaxa. Să îți explic de ce.
Dacă totul este înregistrat, iar Universul aplică fără excepție principiul cauzei și al efectului, înseamnă că ție nu are cum să ți se întâmple vreodată ceva nedrept. Mai mult decât atât, nimănui, niciodată nu i se întâmplă ceva nedrept.
Imaginează-ți ce explozie de pace aduce această conștientizare.
Memoria universului este infinită și înregistrează totul. Experiența ta de acum, faptul că citești acest articol acum este și rezultatul alegerilor tale trecute. Nimic din tot trecutul tău nu a fost uitat. Nu îți poți șterge trecutul, îl poți doar accepta.
Imaginează-ți un super-calculator în care în fiecare secundă se introduc miliarde de biți de informație și tot în aceeași secundă toată informația este procesată și afișată pe ecran.
Acest calculator este universul. Particularitatea lui este aceea că prelucrează informația după legile universale ale armoniei și echilibrului. Tot ce trebuie tu să faci este să rezonezi cu legile universale, iar atunci te vei simți împlinit.
Eu am ales să abordez 3 subiecte pe care le consider de mare importanță. Pentru alte sugestii și orice fel de completări te invit să folosești secțiunea de comentarii. Iar dacă ești de părere că articolul poate fi util și altora, dă-i un share pe rețelele sociale.
Cu drag,
Cosmin Constantin-Cîmpanu