Este ora 8:57 pm, mai sunt trei ore până ce se încheie ziua, și chiar dacă nu am o viziune de ansamblu asupra a ceea ce urmează să scriu, am totuși o idee în minte.
Am interacționat cu foarte mulți oameni în ultimul an, iar așa cum ți-am spus și în titlu, despre concluziile acestei interacțiuni îți voi vorbi astăzi.
Înainte de a-mi veni ideea de articol, mi-a venit în minte data în care suntem astăzi.
10 ianuarie 2014.
Acum un an scriam primul articol pe www.fiimplinit.ro. M-am gândit că nu ar fi deloc o zi potrivită pentru a rata provocarea pe care am lansat-o la început de an și care poartă numele: 1 articol pe zi în ianuarie 2014, așa că m-am apucat de scris
Fotografie de flowcomm
5 lucruri pe care le-am învățat despre oameni într-un an de blogging
1. România are mulți oameni valoroși
Datorită popularității blog-ului am avut ocazia să interacționez cu o parte dintre aceștia. Le sunt recunoscător în special lui Florin Roșoga și Daniel Zărnescu. Merită să îi urmărești pe amândoi pentru lucrurile minunate pe care le fac pentru oamenii acestei țări.
Am întâlnit și mulți oameni care nu sunt deloc cunoscuți, dar care au o cunoaștere și o înțelegere a realității în fața căreia mă înclin. Un an de interacțiune intensă cu oameni din România, mi-a confirmat faptul că pe zi ce trece, întregul numit umanitate se îndreaptă spre o stare generală de armonie.
2. Oamenii sunt într-adevăr generoși și altruiști
În unele articole s-au strecurat greșeli gramaticale. Chiar și specialistului în gramatică i se poate întâmpla.
Aproape de fiecare dată însă, au existat cititori care m-au anunțat elegant că am anumite greșeli. Le-am corectat și am fost recunoscător. Acesta este doar un exemplu. Ceea ce vreau să subliniez în cadrul acestui punct, este faptul că există mulți oameni care înțeleg ce înseamnă să ajuți necondiționat.
Mi-am dat seama de asta și din discuțiile pe care le-am purtat prin e-mail, dar și prin intermediul comentariilor de pe site. Ceilalți oameni sunt frumoși și îmi dau un motiv în plus să fiu recunoscător experienței mele ca om.
3. Răspândirea armoniei este o tentație irezistibilă
Într-un an de zile am scris 5 articole care au devenit virale:
- Învață să transformi apa în medicament (2500 like)
- 33 citate și sfaturi care care îți vor schimba modul în care gândești (1100 like)
- 32 sfaturi practice pentru evoluția ta spirituală (1200 like)
- Copilul omorât de maidanezi în București a meritat asta (5000 like)
- 11 moduri prin care depistezi și elimini o convingere limitativă (1600 like)
Modul în care informația din aceste articole s-a răspândit, mi-a confirmat faptul că oamenii rezonează aproape involuntar cu vibrația armoniei. Este normal să fie așa, și sunt recunoscător pentru confirmare.
4. Oamenii se împart în două tabere
Numai pentru a confirma întregul însă.
Tu nu ești separat de restul lucrurilor. Tu ești restul lucrurilor. În cazul articolelor pe care le-am amintit la punctul precedent, s-au format de obicei două tabere.
Una care răspândea informația pentru că rezona și era de acord, și o alta care răspândea informația pentru a arăta și altora cât de prost sunt eu.
Asta mi-a confirmat faptul că fiecare om este o parte constituentă a întregului numit umanitate. Realitatea este alcătuită din întregi și nu din jumătăți.
Există întregul bine-rău, sus-jos, stânga-dreapta, iubire-ură, pace-război etc.
Oamenii alcătuiesc întregul numit Umanitate, iar singurul motiv pentru care se împart în două tabere este acela al confirmării sursei din care provin.
5. Am învățat că voi avea mereu de învățat de la ceilalți
Fiecare dintre noi are în el suficientă informație pentru a înțelege lucruri care par de nepătruns. Armonia, pacea și iubirea sunt chiar în tine, și le vei găsi dacă îți vei lua răgazul necesar.
Eu unul sunt recunoscător oamenilor alături de care înțeleg că alcătuiesc un întreg.
Tu ai cu siguranță o experiență în plus față de mine. De aceea spun că am învățat că mereu voi avea de învățat.
Închei acest articol, rostind patru cuvinte: recunoștință, pace, armonie și iubire!
Dacă ți-a plăcut articolul dă-i un share pe rețelele sociale, iar pentru orice completări sau nedumeriri te invit să folosești secțiunea de comentarii de mai jos.
Cu drag,
Cosmin Constantin-Cîmpanu