Pentru că interacționezi des cu persoanele din jur, se poate întâmpla să mai ai parte și de unele discuții lipsite de armonie. În timpul acestor interacțiuni, sigur ți s-a întâmplat ca înspre tine să fie trimise unele gânduri sau vorbe care te-au făcut să intri într-o stare mai puțin plăcută.
În funcție de pregătirea ta anterioară, de experiențele tale trecute și de gradul de înțelegere a vieții, reacțiile tale pot fi dintre cele mai diverse. Unii oameni plâng până aproape de epuizare, alții resimt pur și simplu o stare de apăsare pe care nu o pot controla. Mai se poate și ca în urma unui astfel de contact în urma căruia s-au transferat energii de vibrație joasă, unul sau ambii protagoniști să ruleze la infinit în minte respectivul scenariu. Pierderile de energie benefică sunt foarte mari în acest caz.
Am descoperit în timp niște acțiuni pe care le poți face pentru a te proteja în fața acestor fluxuri de energie nedorite, iar în cele ce urmează am făcut o listă cu cele mai relevante astfel de idei.
Fotografie de RelaxingMusic
4 moduri prin care te protejezi de „vorbele urâte”
1. Devino conștient
Mulți oameni nu sunt niciodată conștienți de faptul că înspre ei a fost trimis un val de energie de vibrație joasă. Să devii conștient este foarte important pentru că altfel nu o să te poți sub nici o formă proteja.
Dacă tu nu cunoști deloc culorile, iar când ieși pe stradă eu îți spun să ai grijă în special la mașinile roșii pentru că sunt cele mai periculoase, o să poți? Bineînțeles că nu. La fel și în cazul protecției în fața vibrațiilor joase. Dacă tu nu ai nici o idee despre vibrație și lumea energetică în care te-ai născut, o să îți dai seama atunci când ai de a face cu aceste energii? Cel mai probabil nu.
Am observat mulți oameni care conștientizează ceea ce li se întâmplă de abia sub formă de efect. Au interacționat cu una sau mai multe persoane, iar când se întorc acasă îi doare capul, se simt obosiți, deprimați sau le este somn. Eventual iau o pastilă de durere de cap, dorm puțin, iar când se trezesc sunt „fresh”.
Faptul că ai ajuns până aici cu lectura îmi spune despre tine că ești o persoană care înțelege mai mult de atât despre lumea energetică în care s-a născut. Iar pentru a-ți veni în ajutor îți mai indic două resurse de pe acest site care să te ajute să înțelegi și mai bine acest aspect: articol, articol.
2. Menține-te într-o permanentă stare de armonie
Înainte ca mintea ta să se gândească că e greu, te rog să te gândești mai întâi la faptul că este posibil. Sunt destui oameni care au reușit asta.
Începe prin a fi recunoscător pentru ceea ce ți se întâmplă, ai sau ți se oferă de către ceilalți. Cum să practici recunoștința poți citi aici. În acel articol găsești toate informațiile de care ai nevoie pentru a începe această practică. Cum o dezvolți și cât de bine ți-o însușești ține numai de tine.
Continuă să fii recunoscător până când transformi asta într-o obișnuință. Astfel o să ai un sistem de protecție la nivel minimal, dar o să ai totuși unul care te va ajuta să faci față mult mai bine atacurilor.
3. Repetă „filmul” într-un mod benefic
Spuneam la începutul articolului că este un lucru pe care mulți obișnuiesc să îl facă atunci când au discuții în contradictoriu sau le sunt trimise vibrații joase de către oamenii din jur.
Care este acel lucru?
Repetă mental tot scenariul evenimentului în cauză, iar asta le consumă toată energia. Încearcă să câștige cumva disputa, iar în acest caz, chiar dacă respectiva persoană nu a fost rău intenționată, cel care își tot repetă mental evenimentul face o extraordinară risipă de energie.
Sugestia mea este ca dacă te observi repetând iar și iar scena trăită, să o retrăiești mental așa cum ai fi vrut tu să se întâmple. Rescrie-o. Dacă ai avut o discuție în contradictoriu și nu îți poți lua gândul de la ea, nu e nici o problemă. Gândește-te la discuție așa cum ai fi vrut să se întâmple. Imaginează-ți că îi ești recunoscător partenerului de dialog, că vă strângeți mâna amical și că fiecare aveți un zâmbet uriaș și plin de viață.
4. Fă un exercițiu de imaginație
”Ceea ce m-a ajutat cel mai mult a fost să mă gândesc la cum ar fi viața mea dacă dintr-o dată aș deveni un om al străzii. Aș putea trăi pe plajă și aș dormi sub stele în fiecare noapte. Aș putea lucra să îmi îmbunătățesc abilitățile sociale. Aș putea învăța să devin mai bun la pictură. Aș avea foarte multă libertate. Aș putea învăța limbi noi de la alți oameni ai străzii. Aș putea merge în biblioteci să citesc. Aș putea medita și alerga în fiecare zi. Aș putea scrie o carte despre experiență. M-aș putea oferi voluntar pentru a lucra să ajut oamenii. Imediat am realizat că, dacă nu aș avea nici un ban, eu tot aș putea trăi o viață destul de frumoasă. Ar fi în puterea mea să fac acest lucru.” – Steve Pavlina
Conștientizează că indiferent de ceea ce ți se întâmplă și indiferent de ceea ce ai sau nu ai, tu ești un suflet minunat care se poate oricând bucura de armonia infinită a pământului. Viața este extraordinar de frumoasă și ține numai de tine să îți permiți să conștientizezi asta.
Dacă iei o pauză și faci un exercițiu de imaginație în care să conștientizezi câte lucruri minunate se află în jur, câte persoane extraordinare așteaptă să le cunoști, și câte experiențe nu ai trăit încă, mica ceartă sau discuție contradictorie îți va părea exact cum este, adică nesemnificativă.
Energia pozitivă care te învăluie în urma practicării acestui exercițiu este atât de benefică, încât negativul pe care îl resimțeai se evaporă aproape instantaneu. Singurul lucru de care trebuie să ai grijă atunci când practici acest exercițiu este să fii perfect sincer.
Fii sincer, vizualizează-te ca ceea ce ești, acceptă energia pozitivă, iar la final vei constata cu uimire că totul a dispărut. Acum ești fericit. Să ai o zi minunată!
Ceea ce trebuie tu să faci acum este să alegi un singur punct din lista de mai sus pe care să îl pui în aplicare astăzi. Nu mâine și nici peste câteva zile. Începe cu ceea ce ți se pare cel mai simplu din tot ceea ce ai citit. Astfel vei fi mai bine pregătit să păstrezi vibrațiile joase acolo unde le este locul, adică în afara ta.
Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share pe rețelele sociale, iar pentru completări sau opinii folosește secțiunea de comentarii.
Cu drag,
Cosmin Constantin-Cîmpanu