Fotografie de Mr Toot
Te anunț de la început că articolul nu este unul despre cum să îți găsești partenerul perfect. Pentru asta există o sumedenie de oameni care te așteaptă afară. Trebuie doar să ieși din casă.
O să mă concentrez în special spre a aduce armonie în relațiile deja existente. Într-o relație „de iubire” între doi parteneri există armonie numai dacă în interiorul a cel puțin unuia dintre parteneri există armonie. Altfel, orice relație este un foc de artificii scăpat de sub control.
Primesc pe e-mail de la cititori întrebări de genul: „Aș vrea să fie totul ca înainte. Ce să fac?” sau „După x ani în care totul a fost frumos, acum mă simt incomod în prezența omului pe care cândva îl iubeam. Ce sugestie îmi dai?”. Este dificil să dau un răspuns acestor întrebări, atât timp cât cel care primește răspunsul nu înțelege niște lucruri elementare.
Acesta este motivul pentru care m-am hotărât să scriu acest articol. Am făcut mai jos o listă cu câteva lucruri esențiale pe care orice om aflat într-o relație ar trebui să le știe.
3 sugestii care te ajută în relația ta de iubire
1. Iubește-te pe tine însuți
Dacă nu te iubești pe tine, nu vei putea niciodată iubi pe altcineva. Poți iubi numai dacă în tine există iubire. Te iubești pe tine atunci când în interiorul tău este armonie.
Îți poți da foarte ușor seama de cât de mult te iubești pe tine însuți. Nu trebuie decât să te întrebi cum te simți atunci când ești în prezența ta. Atunci când s-ar putea spune despre tine că ești singur, tu ești defapt împreună cu tine. Care sunt acțiunile pe care le faci în acel moment?
Dacă te simți împlinit fără să faci nimic, ci doar contemplând, înseamnă că te iubești cu adevărat pe tine însuți.
Dacă însă atunci când ești singur dai un telefon sau pornești televizorul sau pur și simplu te simți incomod, înseamnă că nu te iubești pe tine însuți. Dacă te regăsești în propoziția de mai sus, află că tu nu ai iubit pe nimeni niciodată.
Știu că poate suna dur sau șocant, dar acesta este adevărul. Dacă atunci când ești singur cu tine nu îți ești suficient, înseamnă că nu te iubești cu adevărat pe tine însuți. Iar dacă nu te iubești pe tine, nu ai cum să iubești vreodată pe altcineva.
Așadar, învață să te iubești pe tine însuți pentru o relație armonioasă cu partenerul tău.
2. Dorul nu este ce crezi tu ca este
Partenerii își spun la telefon unul altuia: „Mi-e dor de tine…”. Soția își întreabă soțul atunci când se întoarce acasă după o călătorie de afaceri: „Și?… ți-a fost dor de mine?”. Situații ca cele două enumerate mai sus sunt multe și probabil te regăsești.
Acum să îți spun cum se traduce corect: „Îmi e dor de tine”.
„Îmi e dor de tine” înseamnă: „Sunt dependent de felul în care mă simt în prezența ta.”
Dorul înseamnă dependență nu iubire.
Dacă iubești pe cineva nu îți este dor. Dacă iubești, oferi din prea plinul tău. Dacă iubești, oferi binecuvântarea împlinirii tale.
Atunci când iubești, cel de lângă tine nu este decât recipientul în care se revarsă iubirea ta. Prezența lui nu conferă decât posibilitatea ca iubirea existentă în tine să curgă. Atunci când el nu mai este lângă tine, iubirea continuă să fie cu tine, ea nu se transformă în dor, ci continuă să fie iubire.
3. Să îți iubești partenerul nu înseamnă să te sacrifici
Dacă te-aș întreba ce înseamnă pentru tine să iubești, ai răspunde printre altele și că iubirea înseamnă sacrificiu? Află că te înșeli. Iubirea nu înseamnă niciodată sacrificiu.
Mulți oameni spun: „M-am sacrificat pentru el, iar acum uite ce îmi face!”. Cum mi se poate întâmpla așa ceva când eu m-am sacrificat pentru el? „Am luat mâncarea de la gura mea” și i-am dat lui ca să îi fie bine, iar acum el se arată lipsit de iubire față de mine.
Explicația este simplă. Atunci când „te sacrifici” îți cobori vibrația, astfel încât să poți rezona cumva cu cel de lângă tine. Ei bine, află că tot ceea ce obții coborându-ți vibrația la nivelul celuilalt este rezonanță. Te-ai sacrificat, și, într-adevăr, acum rezonezi cu partenerul tău. Numai că nu rezonați pe vibrația iubirii, ci pe cea a lipsei sau a sacrificiului.
Imaginează-ți că partenerul tău începe să se drogheze cu heroină. Face asta timp de câteva săptămâni moment în care tu te hotărăști să „te sacrifici” pentru „a salva” relația. Te duci la un dealer de heroină, cumperi o doză, ți-o injectezi, iar acum rezonezi cu partenerul tău. Amândoi sunteți pe aceeași lungime de undă. Acum aveți aceeași vibrație, deci clar vă înțelegeți, dar nu cumva tu îți doreai să obții altceva?
Acum să îți spun cum se traduce corect: „Mă sacrific pentru celălalt”.
„Mă sacrific pentru celălalt” se spune corect: „Îmi doresc să rezonez cu cel de lângă mine cu orice preț și aleg soluția cea mai ușoară”.
Să te sacrifici este ca și cum partenerul tău ar rămâne fără mâini în urma unui accident și ar începe să îți reproșeze tot felul de lucruri. Așa că pentru a nu mai fi neînțelegeri între voi, tu te duci, iei un topor și rogi pe cineva să îți taie ambele mâini. Ai rezolvat problema nu? Acum sunteți pe aceeași lungime de undă.
Exemplele sunt bineînțeles exagerate, dar asta se întâmplă la un nivel mai mic, de fiecare dată când „te sacrifici” pentru cel de lângă tine crezând că gestul tău este o dovadă de iubire. Află că nu este. Iubirea este oferirea necondiționată a purității și armoniei tale.
Ar mai fi multe lucruri de spus și nuanțe de observat. Știu însă din proprie experiență că pentru a conștientiza deplin anumite lucruri ai nevoie de timp. Important pentru tine este să pui în practică măcar o idee din acest articol și să îți armonizezi astfel relația.
Iar dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share pe rețelele sociale. Astfel vei contribui și tu la răspândirea armoniei în jur.
Cu drag,
Cosmin Constantin-Cîmpanu