Drumul evoluției tale poate fi un drum în care tragi la țintă cu arcul în timp ce ești legat la ochi. Sau, mai există și varianta în care te folosești de anumite repere în așa fel încât să evoluezi accelerat. Nu spune nimeni că tu ar trebui neapărat să evoluezi accelerat sau să o faci lent. Important este să te asculți pe tine însuți, să îți ascuți Sinele Divin, fiindcă acesta este cel care îți va spune de fiecare dată ce este cel mai armonios pentru tine din punct de vedere Universal.
Dacă citești de mai mult timp acest blog, ai auzit poate de David R. Hawkins și a sa scară a nivelelor de conștiință.
Folosind această scară, Hawkins a reușit metaforic vorbind să pună Infinitul într-o cutie și mai apoi să îl prezinte lumii.
O altă metaforă care reflectă ce a făcut Hawkins prin scrierile sale este aceea a unei drumeții în pădure. Iar drept introducere a prezentului articol simt să detaliem puțin această metaforă.
Nu știu dacă ai mers vreodată pe un traseu montan prin România, dar dacă ai mers, știi și tu că traseul este marcat. Din când în când pe copaci există marcaje care îți indică pe unde să o iei ca să nu te pierzi.
Dar Hai Să Ne Imaginăm O Drumeție Concretă…
Gândește-te că este o frumoasă dimineață de vară. Soarele a răsărit. Iar cerul este de un albastru plăcut. Păsărelele cântă. Iar tu te trezești odihnit și plin de energie. Ai dormit într-o cabană la poalele unui munte. Iar în această dimineață vei urca pe respectivul munte cu plăcere și bucurie.
Îți faci bagajul. Îți iei cu tine apă și toate cele necesare. Pui rucsacul în spate. Și pleci la drum.
După câteva minute de mers, ajungi la baza muntelui. Acesta fiind și locul de unde traseul montan începe. Și deja vezi primul marcaj pe un copac, marcaj ce îți indică pe unde trebuie să o iei.
Mergi câteva sute de metri urmând marcajele, iar la un moment dat vezi din depărtare o cușcă de câine. Te întrebi ce o fi căutând cușca respectivă acolo, dar nu termini să te dumirești că vezi undeva în dreapta ta un panou pe care scrie: „Vă recomandăm ca în continuare să vă abateți puțin de la traseul clasic. Pentru asta urmați marcajul verde din dreapta. Astfel veți evita posibile pericole existente pe fostul traseu”
Faci ceea ce ți se recomandă. Privind în urmă, îți dai seama că ai trecut de locul care ți se părea și ție dubios de la distanță, și mergi mai departe.
Continui să urci, iar după alte câteva sute de metri vezi, în stânga de această dată, un panou pe care scrie: „Dată fiind altitudinea la care vă aflați acum este posibil să experimentați disconfort la nivelul urechilor. Mestecarea unei gume vă poate ușura acest disconfort minor”.
Dat fiind faptul că ai citit ceea ce scrie pe marcaj, îți aduci aminte că ai niște gume la tine. Și cum tu nu vrei să experimentezi disconfort, iei o gumă în gură după care îți continui drumul.
După alte câteva sute de metri, terenul începe să devină din ce în ce mai abrupt și începi să simți cum îți alunecă picioarele puțin câte puțin. Dar, ce să vezi! Un panou se află undeva în dreapta traseului, iar pe el scrie: „Vă rugăm folosiți scara din dreapta pentru a evita porțiunea din vechiul traseu care este moment dezafectată”.
Era cât pe ce să nu vezi panoul, dar acum că l-ai văzut, faci întocmai și urci mai sus.
Continuându-ți drumul și urmând alte câteva recomandări pe care le primești prin panouri, ajungi în cele din urmă în vârf, teafăr și nevătămat. Odată ajuns acolo, te bucuri de peisajul superb care se dezvăluie în fața ochilor tăi.
Ei bine, evoluția ta personală, poate fi asemănată metaforic vorbind cu urcarea unui munte. Când ești la o anumită altitudine, unul dintre simptome este înfundarea urechilor. Când ai nivelul de conștiință 540, unul dintre „simptome” este iubirea necondiționată.
Oamenii care au trecut prin diverse locuri pe scara nivelelor de conștiință, au descris într-un anumit fel experiențele respective. Ce a făcut Hawkins este că a mers și el pe drumul său în evoluția lui personală, dar prin ceea ce a împărtășit lumii a descris cam cum se simte fiecare nivel în parte, în așa fel încât tu să știi la ce să te aștepți. Pe lângă asta, și zonele pe care să le ocolești pot fi depistate foarte ușor folosind kinesiologia. În așa fel încât ascensiunea ta să fie cât mai rapidă. Fără kinesiologie, suntem mai mult sau mai puțin legați la ochi în dezvoltare personală și spiritualitate. Se poate însă ca ascultându-ți Sinele Divin să nu ai nevoie de kinesiologie și în același timp să mergi pe drumul tău. Acum depinde de fiecare cum îi place. Personal, simt că a asculta mesajele care vin prin Inspirație, combinat cu unele verificări prin kinesiologie conlucrează perfect în așa fel încât tu să mergi armonios pe drumul tău.
Ce urmează să citești în continuare sunt noțiuni de care sunt șanse foarte mari să mai fi auzit. Vreau să știi că fiecare dintre conceptele care urmează, calibrează ca adevărate. Iar pe lângă numirea lor, am simțit să mai adaug câteva cuvinte pentru fiecare.
Ele funcționează asemeni unor repere la care dacă te raportezi în evoluția ta, vei putea înțelege mult mai repede și mai ușor felul în care funcționează Universul.
Hai așadar să începem.
1. Reîncarnarea
Reîncarnarea calibrează ca adevărată. Asta nu înseamnă că tu ai mai avut neapărat o altă viață în trup înainte de aceasta. Există suflete care vin cu o anumită misiune pe care și-o duc la bun sfârșit pe durata unei încarnări, după care își văd de treabă în alte planuri ale existenței.
Acesta a fost de exemplu cazul lui Iisus. Iisus a avut o singură încarnare(această afirmație calibrează ca adevărată). Acest lucru explică și de ce Iisus nu vorbește despre reîncarnare. Nu avea despre ce vorbi, fiindcă nu a avut alte vieți. Fiindcă altfel, Hawkins ne spune că atunci când trecem de 600, amintiri din viețile precedente devin disponibile.
Dându-ți voie să te raportezi la Univers înțelegând că ideea de reîncarnare este un adevăr, te va ajuta destul de mult pe drumul evoluției tale. Este un reper important despre care merită să știi că e adevărat.
2. Karma
În continuare o să îmi iau răgazul să spun câteva cuvinte despre acest concept. A te raporta la karmă din punct de vedere liniar îți poate fi de un oarecare folos, dar percepția non-liniară reflectă într-o mai mare măsură adevărul.
Ca să mă fac înțeles, o să mă folosesc din nou de o metaforă pentru a construi o imagine în mintea ta.
Gândește-te că pe un perete al casei tale există foarte multe fotografii. Practic ai un perete plin de fotografii care se află una lângă alta.
În același timp, tu ai și o pereche de ochelari specială. Când pui acei ochelari pe ochi, și privești înspre peretele plin de fotografii o să vezi că unele fotografii devin invizibile. Pur și simplu nu le mai vezi acolo. O altă serie de fotografii ies în evidență în mod strident. Pe unele fotografii o să vezi că apar niște texte de genul: „Nu mă privi” sau „Privește-mă cu atenție”. Când dai ochelarii jos, absolut toate fotografiile se văd din nou normal.
Fotografiile sunt o metaforă pentru cadrele realității experimentate prin care Sinele tău trece în fiecare clipă. În această viață te poți considera protagonistul unui film a cărui scenariu și decoruri le alegi chiar tu prin gândurile tale.
Karma, funcționează asemeni perechii de ochelari. Venind în prezenta existență, tu ai ales să porți niște ochelari care îți dau anumite indicii despre experiențele pe care ai și le vei avea. Asta nu înseamnă însă că tu nu poți experimenta absolut orice vrei în această viață. Poți! Însă ideea de karmă privită ca matrice prin care privești înspre cadrele realității, sau privită ca Plan Divin, reprezintă un reper important pe drumul evoluției tale.
În ziua de astăzi se vorbește foarte mult despre karmă în termeni de pedeapsă, sau în termeni de cauză și efect. Oamenii obișnuiesc să spună: „Ai făcut cutare lucru în viața precedentă, deci în prezenta existență experimentezi cutare și cutare”. O astfel de perspectivă nu este lipsită de adevăr, însă este destul de limitată și pleacă din paradigma Newtoniană. Umanitatea face însă astăzi ușor tranziția înspre paradigma cuantică, paradigmă ce reflectă într-o mai mare măsură adevărul. Iar în lumea cuantică vorbim de câmpuri, potențialități, iar pe acestea, dacă suprapunem ideea de karmă, o vom înțelege la nivel mai profund.
Adevărul este că nu există un ceva făcut într-o altă viață care să cauzeze un altceva în prezenta ta existență în trup. Și asta pentru că timpul nu există așa cum îl percepi tu. Timpul este static, nu liniar. Iar tot ceea ce există este Existența în totalitatea ei dezvăluindu-și potențialul și învățând. Ceea ce ești tu cu adevărat e continuitate și nu poate fi cu adevărat încadrat pe un șablon liniar al timpului.
Să te gândești la karmă înțelegând că ea funcționează asemeni ochelarilor atunci când privești înspre fotografiile de pe perete, îți va fi de un real folos, comparat cu situația în care te gândești la karmă ca la o pedeapsă cosmică trecând asta prin filtrul vibrațiilor joase ale vinei.
Închei spunându-ți că lumea ca expresie karmică calibrează la 575, iar lumea ca oportunitate karmică la 600. 570 fiind nivelul iubirii necondiționate, iar 600 nivelul transcenderii dualității și prima fază a iluminării.
3. Trinitatea
Pe lângă reîncarnare și karmă, conceptul de Trinitate este un reper important în evoluția ta. Creștinismul ne vorbește de Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Tu ești Suflet(Sine), trup și minte. Și în acest fel ești după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.
Totul este energie în Univers. Numai că această energie se găsește în diverse forme. Avem energia materială formată din ceea ce știința numește atomi. Avem energia a ceea ce ești tu cu adevărat(Sine/Suflet), iar aceasta este energie invizibilă. Și avem energia gândurilor care este tot o formă de energie invizibilă.
Paragraful de mai sus se dorește a fi o detaliere minimală a ideii de Trinitate.
Conceptul în sine însă, atunci când îl măsori calibrează la 945. Adică se află pe un înalt nivel de adevăr.
***
Concluzionând, eu simt să îți spun următoarele.
Tu mergi pe drumul tău. Fii atent la ce îți spune intuiția și deschide-te Inspirației Divine. Aliniază-te în raport cu Sinele tău Divin și experimentează exact viața pe care vrei sau ți-ai propus să experimentezi.
De reperele din acest articol poți ține sau nu cont. Ele au potențialul de a funcționa asemeni unor marcaje pe care le găsești pe un traseu montan. Însă nu a spus nimeni că marcajele de pe un traseu montan trebuie respectate. Există oameni care merg special pe munte urmând trasee necirculate. Într-un final, tot pe vârful muntelui ajungi. Faptul că există deja un traseu și că mai este și marcat cu repere, nu te obligă să îl și urmezi. Tu poți să faci ce vrei.
Pe una dintre variantele de evoluție care îți stau la dispoziție, există însă cele trei repere pe care le-ai putut citi în articol. Vezi cu ce rezonezi, și ia cele care îți sunt de trebuință.
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu