Copilul omorât de maidanezi în București a meritat asta (perspectiva spirituală)

Așa cum probabil deja știi dacă ai televizor în casă, un copil de 4 ani a fost ucis în București de către câinii maidanezi.

Pentru că nu am televizor, informația a ajuns puțin mai greu la mine, însă iată că a ajuns și m-am și hotărât să scriu un articol cu speranța că odată cu valul creat în mass-media, cât mai mulți oameni vor înțelege adevărul despre realitatea care îi înconjoară.

Adevărul este simplu, clar, și am vorbit despre el în nenumărate rânduri pe acest site. Te afli pe un blog de spiritualitate, iar tema morții și în special a morții premature este una care dă bătăi de cap multor oameni.

Știu asta pentru că o pot observa zilnic.

Știu asta pentru că doi ani din viață am fost obsedat de ideea morților premature și de toate lucrurile care mi se păreau nedrepte. După această perioadă, în mintea mea s-a produs un declic. Am reușit să stopez vocea minții pentru o anumită perioadă de timp, iar atunci, inima mi-a oferit multe dintre răspunsurile pe care mintea nu este capabilă să le deducă.

caini maidanezi

Sursa foto: stirileprotv.ro

Fiecare are exact ceea ce merită ( inclusiv copilul omorât de maidanezi )

Îmi dau seama cât de greu îți este să fii împăcat cu această idee. Pe bună dreptate te întrebi poate: „Ce păcate avea bietul băiat pentru a plăti pentru ele?” sau „Când a avut timp să greșească pentru a merita asta?”. Acestea și multe altele sunt întebări legitime. Te înțeleg perfect când îți pui aceste întrebări pentru că așa cum îți spuneam mai sus, și eu mi le-am pus. Diferența dintre mine și tine este aceea că eu nu am renunțat la a-mi mai pune întrebări atunci când răspunsul părea imposibil de aflat.

Înainte de a-ți explica cum vine treaba asta cu meritatul, vreau să îți aduc la cunoștință două aspecte foarte importante pentru ceea ce urmează:

1. Pentru a înțelege raționamentul pe care urmează să îl fac trebuie să crezi în Dumnezeu

Nu contează cărei religii aparții sau în ce mod crezi în Dumnezeu. Trebuie doar să crezi că există un Dumnezeu. Spun asta pentru că am mai întânit persoane atee care au citit unele din articolele mele și, bineînțeles că nu au fost de acord și nu au înțeles ceea ce vroiam să transmit.

Tu ești liber să crezi sau să nu crezi în Dumnezeu. Pentru ca raționamentul meu să aibă logică pentru tine, trebuie însă să îndeplinești această condiție. Ținând cont de credințele majorității oamenilor, cel mai probabil și tu crezi în Dumnezeu. Am vrut însă să mă asigur, și să nu îți irosesc timp inutil.

Dacă ești ateu nu are rost să citești continuarea pentru că nu o să aibă sens pentru tine.

Cel de-al doilea aspect important este:

2. Raționamentul meu nu o să aibă nici o semnificație pentru tine dacă nu o să te strădui să îl deduci de unul singur

Asta este și problema esențială a tuturor religiilor. Toate au fost înființate de către niște indivizi care și-au dedicat ani din viață pentru înțelegerea și deducerea anumitor principii. Odată ce au înțeles principiile, respectivii au început să le împartă cu oamenii, iar acele idei sunt astăzi fundamentul fiecăreia dintre religii.

În teorie totul este minunat și funcțional. Problema apare atunci când un adept aude doar principiul și încearcă să îl implementeze în viața sa. Imediat acesta își dă seamă că lucrurile nu funcționează pentru el așa cum s-ar fi așteptat. De ce? Pentru că îi lipsește trăirea acelui principiu.

Ținând cont de asta, îți atrag atenția că atunci când o să citești cele scrise de mine poate o să fii de acord sau poate nu. Dacă vei fi de acord, nu vei obține totuși nici un beneficiu decât în măsura în care ești dispus să te strădui să deduci de unul singur cele spuse de mine. Dacă le vei lua de-a gata, rar se va întâmpla să te ajute în situațiile concrete din viață.

De aceea îndemnul meu este să recreezi trăirea în interiorul tău. Să îți dorești cu adevărat să afli răspunsul. Eu doar îți ușurez munca comunicându-ți care este rezultatul la care trebuie să te aștepți.

E ca la matematică.

De câte ori, atunci când erai la școală nu ai văzut demonstrația unei teoreme făcută la tablă de câtre un profesor?

Lucrurile păreau logice, raționamentul se lega foarte bine, iar la final demonstrația era gata. Dacă profesorul avea talent, te putea face ușor să înțelegi veridicitatea teoremei. Asta nu înseamna însă că tu o puteai aplica imediat în problemele care îți erau date spre rezolvare.

De obicei, dacă erai scos la tablă și erai pus să refaci demonstrația, ți se întâmpla să nu poți fără ajutor, chiar dacă atunci când a făcut-o profesorul ai înțeles-o perfect.

Refăcând însă demonstrația îți era mult mai ușor să aplici teorema în rezolvarea problemelor din culegere.

Acesta este și îndemnul meu. Nu accepta doar raționamentul meu, ci încearcă să îl deduci. Încearcă să înțelegi și să primești răspunsuri folosindu-te de propriul tău creier, și (mai ales) de propria ta inimă. Numai așa raționamentul devine asimilat și îți va îmbunătăți semnificativ calitatea vieții.

Acum că am lămurit aceste două aspecte o să îți ofer explicația pentru care

Copilul omorât de maidanezi în București a meritat asta

De ce a meritat copilul asta? Pentru că Dumnezeu este întotdeauna bun, drept și iubitor. În infinita Sa iubire, El nu ar permite niciodată ca unui om să i se întâmple ceva nemeritat. Dacă lucruri nemeritate s-ar întâmpla în această lume, atunci, de departe, Dumnezeu ar fi un sadic. Dacă lucruri nemeritate ar avea loc în această lume atunci Dumnezeu ar fi cu siguranță cel mai mare dictator și torționar al tuturor timpurilor.

Totuși Dumnezeu este iubire. Dumnezeu este motivul pentru care tu exiști pe acest pământ, iar tu ești la rândul tău iubire.

Dacă îndeplinești prima condiție din cele două pe care le-am explicat mai sus, atunci și tu crezi în Dumnezeu. Modul în care îl vezi pe Dumnezeu este unic și îți aparține. Te rog însă să îți răspunzi la o întrebare: „Dumnezeu, așa cum îl vezi tu, este crunt, nedrept, egoist și sadic?”.

De ce te rog să îți răspunzi la această întrebare? Pentru că acest copil despre care se vorbește pe toate posturile de știri este pe lângă copilul lui mami și lui tati, și copilul lui Dumnezeu. Același lucru se poate spune și despre tine cel care tocmai citești acest articol. Chiar dacă ești născut din niște părinți biologici, și tu ești la rândul tău un copil a lui Dumnezeu așa cum suntem toți de altfel.

Dacă lucruri nemeritate și nedrepte ar avea loc, ar însemna că Dumnezeu este cel puțin barbar. Modul în care tu îl percepi însă pe Dumnezeu este asemenea unui izvor de iubire, de dreptate, de dărnicie și toate celelalte caracteristici pe care le asociezi cu Acesta.

Prin urmare, din iubire nu izvorăște niciodată nedreptate ci numai și numai bucuria. Iar pentru că Dumnezeul în care tu crezi este iubitor, El nu ar permite niciodată existența lucrurilor nedrepte pe acest pământ. De aceea, lucrurile nedrepte nu există. Cel mult există lucruri în fața cărora tu te dovedești incapabil de a le percepe bunătatea, iubirea și dreptate care le caracterizează.

Totul este drept și totul este iubire pentru că Dumnezeul în care tu crezi este iubire. Cum ar putea fi altfel?

Cu drag,

Cosmin Constantin-Cîmpanu

SANYO DIGITAL CAMERA
final_articol_carte

Dacă ți-a plăcut ceea ce ai citit, abonează-te pentru a primi restul articolelor pe email

Lasă un comentariu

147 comentarii la “Copilul omorât de maidanezi în București a meritat asta (perspectiva spirituală)

 1. intelegem ca drumul vetii unei fiinte,este predestinat…ca este stabilit un drum pt. fiecare,inainte de a veni aici.Ce trebuie sa ni se intimple,se ,,intimpla,,…eu asa inteleg,si atunci nimeni nu e vinovat de nimic!

   • Cum poti sa te contrazici in halul asta, Cosmin? Mai intai spui ca Dumnezeu face dreptate si el trimite nenorociri, mai precis ca El stabileste cine moare, cine traieste….iar mai apoi spui ca nu e nimic predestinat. Cred ca ai niste probleme serioase. Cat despre Dumnezeu, El nu trimite nenorociri niciodata. Toate acestea vin din partea celui rau si cateodata din alegerile noastre gresite care aduc anumite consecinte.

    • Pentru asa de multi destepti e clar viata sau Dumnezeu nu exista.Ei nu mai au ce invata si sa se gindeasca serios la asta.

   • BUNA COSMIN!EU NU VREAU SA TE CONTRAZIC PREA DUR!ASTA E PUNCTUL TAU DE VEDERE SI-L RESPECT!ACUM 2 ANI MI-AM PIERDUT BAIATUL LA NUMAI 28 ANI!A FOST INGROZITOR PT MINE TRATAMENT PSIHIA8TRIE DEPRESIE SEVERA ETC.IN TOT ACEST TIMP M-AM INTREBAT CONTINUU,CU CE AM GRESIT DOAMNE’?EU NU A8M FACUT RAU LA NIMENI BA MAI MULT CIND MI-A MURIT COPILUL ERAM IN BISERICA MA RUGAM PT CEI 2 BAIETI AI MEI!CINEVAL MI-A SIPUSI CA TRAIG PACATELE INAINTASILOR MEI(RUDE)DE ZECI DE ANI!DLAR CE SPUI TU MA INSPAIMINTA CUMVA!O SEARA BUNA!

 2. Draga Cosmin,

  NU am sa fiu nici pro nici contra. Considera acest comment un sfat plin de dragoste. Din nefericire natura umana nu permite multora dintre noi sa intelegem ce este armonia , legea universala sau legea atractiei. Daca insa ai inteles si simti asta, pastreaz-o numai pentru tine. Fiecare are momentul propriu de gasire a sinelui. Cu asemenea afirmatii nu faci decat sa tulburi si sa indepartezi sansele celorlalti de intelegere si acceptare a legilor divine.
  “Keep quiet!” Mooji
  urmareste asta> http://www.youtube.com/watch?v=rIi4ijet_FE

  • Laura e posibil să ai dreptate. Însă conform legii atracției pe care înțeleg că o stăpânești, informația pe care eu am expus-o aici nu va ajunge decât la cei care o vor atrage în viața lor. Prin urmare va ajunge la cei cărora le este de folos.

   • Un alt fel de a spune ca tot numai un dobitoc o sa fie de acord cu un alt dobitoc.

    Sarmanul copil nu a meritat asta. Neavand copii banuiesc ca nu stii ce inseamna de fapt iubirea. Poti sa te inscrii in MISA, gasesti multi pe acolo cu care sa iti impartasesti “ideile alternative”.

    Si cei de la Auschwitz si-au meritat soarta – pe acelasi fir logic.

    Esti de fapt un taliban medieval.

    • Gogule, e blogul omului si poate sa scrie ce vrea pe el! Tie ti-ar placea sa-ti vina cineva strain acasa si sa iti zica sa muti mobila prin casa?
     Ne cred ca e cazul sa ne jugnim. Sa ne rugam pentru rudele si prietenii baietelului si mai ales pentru fratele lui, sa le dea Dumnezeu putere sa treaca cu bine prin aceasta experienta. Nimanui nu-i place sa sufere, doar ca, uite, unora dintre noi le este dat asta, din milioane de motive, pe care uneori le intelegem, alteori nu.

    • Nu trebuie sa se inscrie in MISA ca sa inteleeaga asta. E suficient ca este crestin ortodox, caci ideilea acestea apartin crestinatatii… Hai sa nu ne facem ca nu stim…

   • Cosmin, informatia pe care ai postat-o a ajuns nu doar la oameni care inteleg de unde vii, dar si la oameni care nu concep ca ar exista adevar in spusele tale. Blogul tau este un magazin, in spatiul public, unde tu ai ales sa afisez pe geamul de la intrare, cu litere mari si ascutite, cu cuvinte NEPOTRIVITE, un adevar dureros pentru unii. Sfatul meu este sa fii mai soft, in general, si sa-i accepti si pe cei care nu pot, nu vor, nu stiu, nu cred.
    Fiecare comment venit la ceea ce publici este menit sa te invete ceva. Sa nu crezi vreo secunda ca nu mai ai nimic de invatat, chiar si de la oameni care aparent nu pot, nu vor, nu stiu, nu cred.

   • Cosmin, Laura are dreptate. Asta voiam sa-ti spun si eu. Ideea cu aruncatul margaritarelor in troaca nu stiu cui – din Biblie – inseamna a da FLEOSC moaca multimii infierbantate la egou lucruri pe care nu le poate digera. Mergi inainte, ai mult de practica, la nivelul nostru abia am inceput sa pricepem, pana la realizare e mult. :)

    Am cunoscut un mare sfant (Parintele Sofian Boghiu) si am remarcat cu cata grija spunea el lucruri, de la caz la caz. Intelepciune, dreapta socoteala sa ne dea Dumnezeu! :)

 3. …Buna,Cosmin!Ai dreptate,in tot ceea ce ai scris…si de asta m-am convins citind cartile lui Lazarev!Dar,asa cum spunea,mai sus,Laura Nitu ,lumea nu este pregatita sa auda asemenea lucruri!Daca ma crezi,eu la serviciu …sau in cercul de prieteni nici nu deschid gura despre asemenea lucruri!Doar sotul meu ma intelege si ma asculta!Fii binecuvantata,Cosmin!…

  • Bună Cristina,

   Citește răspunsul pe care i l-am dat Laurei. Întotdeauna o să existe oameni pregătiți să audă „asemenea lucruri”. Avem o datorie morală să spunem aceste lucruri lumii, cu nuanța subtilă de care trebuie avut grijă, și anume să nu încercăm să impunem cu forța nimic din ceea ce noi am înțeles.

  • cristinn 68, cum sa fie putini cei care inteleg? 85% din romani s-au declarat crestini-ortodocs. Toti acestia inteleg bine ce scrie Cosmni, caci ideile acestea sunt si ale Bisericii Crestin Ortodoxe, ca de altfel si ale celorlalte biserici crestine…

 4. Buna Cosmin,
  Interesant si profund adevarat ceea ce ai scris, mai ales pt cei care au intelepciunea sa inteleaga in esenta ceea ce traiesc. Personal cred ca in univers exista mereu un echilibru in tot si in toate. Poate in alta viata acel copil a fost un criminal in serie si cainele a fost una din victimele lui, iar acum s-a facut dreptate, pt ca nimic niciodata nu ramane nepedepsit iar forma intr-adevar se schimba dar energia e aceeasi. Pace si iubire

  • Atât timp cât crezi în reîncarnare nu mai există nici un dubiu și nimic de discutat.

   Din punctul de vedere a unuia ca mine care nu știe încă dacă există sau nu reîncarnare, lucrurile stau așa cum le-am prezentat.

   • Cred in dreptate si adevar. Cred in iubire si cred ca reincarnarea poate fi o justificare a ceea ce s-a intamplat cu copilul…de un lucru sunt sigura insa, sufletul lui a ales sa se intample asta

     • Si eu cred in aceleasi principii si indiferent cum ii spunem Dumnezeu,Lege Universala,Spirit,Univers,Legea Atractiei ne alegem viata si moartea din 2 mari motive:
      1) alegem pt ca avem ceva de invatat si in momentul in care ne stingem lasam ceva in urma noastra.
      2) chiar daca sunt multi copii de mor de mici si ei lasa ceva pt cei din jur,ceva ce au de invatat sau ce le poate schimba radical viata. Putem sa-i spunem sacrificiu sau nu, dar toti suntem conectati intre noi spiritual. Nu sunt de acord sa ne cenzuram ideile doar pt ca altii nu inteleg cum am citit intr-unul din comentarii, din contra cine nu intelege poate candva vreodata isi va aminti niste franturi de cuvinte care ii vor prinde bine … sau asta poate reprezenta pt mine personal un filtru, in care ii aleg pe cei ce sunt pe aceeasi lungime de unda cu mine, oameni mai destepti mai invatati de la care si eu am ce invata. Sunt de acord, cuvantul “meritat” este greu de digerat pt multi fiindca in acceptiunea lor a merita este o reactiune la o actiune, de aceea multi nu pot trece de acest cuvant si sunt foarte revoltati. Ma intristeaza sa vad atacurile astea bazate pe injurii cand este foarte usor sa vorbesti civilizat chiar daca parerea ta este total diferita…dar eu am o vorba: atata poti,atata faci! Din pacate romanul cand este la anaghie stie sa zica in gand “Doamne ajuta” iar apoi uita sa zica “Multumescu-ti Tie Doamne”. Daca imi este permis si cu draga inima fac sugestie: haideti sa uitam de favoruri si invatam sa daruim si sa fim recunoscatori nu numai fata de acea Entite de Sus ci si fata de semenii nostrii. Haideti ca atunci cand primim un ajutor sa luam 3 prieteni/cunostinte/vecini/colegi ce au nevoie si sa le oferim ajtorul nostru,iar acei 3 sa dea la alti 3 mai departe si uite asa vom crea o retea, un ciclu de fapte bune. Haideti sa ne bucuram si sa fim recunoscatori nu numai cand primim ci si cand dam, sa fim fericiti ca am putut ajuta, ca am fost acolo. Sa ne dorim sa fim acolo pt cei ce au nevoie. Romanii au o vorba: “e usor sa faci rau”…NU fratilor! Necesita aceeasi cantitate de efort pt a face un bine sau un rau…poate chiar e mai usor sa intinzi o mana decat sa arunci o piatra.

  • Nimeni nu a trait vreodata o alta viata.Fiecare se naste,traieste o viata si moare o singura data, cel putin pana cand Dumnezeu o sa faca diferenta intre cei ce vor mosteni Noul pamant si cei ce or sa fie uitati pt. todeauna.
   Reincarnarea nu exista.

   • Eu te pot crede pe cuvânt dacă îmi spui că ți-ai dorit foarte mult să știi dacă există sau nu reîncarnare și ai găsit niște răspunsuri în interiorul tău. Dacă însă nu e așa, sunt curios cum ți-ai dat seama că nu există reîncarnare.

    • Nici nu mi-am dorit sa incerc sa cred pt ca stiu ca nu exista.Ma bazez pe cuvantul scris al lui Dumnezeu in care nu se vorbeste despre asa ceva.

     • Valeria să știi că în ultima vreme am purtat niște discuții cu o persoană care a studiat biblia amănunțit. Rezultatul studiului acesteia conduce la ideea că până și în biblie s-ar vorbi despre reîncarnare. Asta în ce a mai rămas, că din ce s-a șters apare și mai des ideea. Dacă te interesază îți spun pasajele.

     • In sfarsit Valeria, l-ai dat in vileag! Incepusem sa cred ca ce a scris chiar se bazeaza pe Cuvantul lui Dumnezeu, pana a ajuns la reincarnare. Fii binecuvantata. Iar lui Cosmin ii doresc din toata inima sa devina un real copil al lui Dumnezeu. Acum s-ar parea ca e, din pacate, taaaare departe de acest statut.
      Sa vorbesti cu atata fervoare despre calitatile lui Dumnezeu fara sa-I cunosti aceste calitati din chiar Cuvantul Sau(Biblia), e si asta o arta…dar, din nefericire, doar atat.

     • @VALERIA === Ba se vorbeste despre reincarnare in Biblie. Citeste cu atentie si ai sa vezi in multe locuri aluzii clare la “reincarnare”.
      Ti-aduci aminte ca Isus l-a intrebat pe Petru: “Cine zic oamenii ca sunt eu?” Iar Petru, foarte clar I-a raspuns: “Unii zic ca esti Ilie.”
      Proorocul Ilie murise cu mult timp in urma. Dece atunci ar “zice” oamenii ca Isus ar fi …Ilie…:) Nu ti se pare ca aici este o aluzie clara la reincarnare? Hmmm?

   • Valeria incearca sa vezi lucrurile dintr-o perspectiva mai ampla si raspunde-mi la urmatoarea intrebare: daca tu te recunosti ca fiind parte din D-zeu si deci D-zeu e si parte din tine, ce logica ar avea ca D-zeu sa vrea sa se autopedepseasca pt totdeauna, sa-si renege o parte din el, (sufletele uitate, dupa cum spui, sunt tot parte din D-zeu) neoferind posibilitatea indreptarii lucrurilor, mai devreme sau mai tarziu, in viata asta sau in alta viata? Consider ca fiecare venim pe pamant pt propria noastra evolutie, pentru a repara greselile trecutului nostru sau pt a-i ajuta pe ceilalti sa evolueze, sacrificandu-ne. E exemplul lui Iisus daca vrei, sau al copilului, care si-au sacrificat vietile din iubire pentru oameni/animale si exemplul lor de iubire ar trebui sa ne zguduie si sa ne faca sa ne iubim mai mult intre noi, sa iubim mai mult animalele. Eu cred ca asta e mesajul pe care D-zeul din acel copil a vrut sa ni-l transmita. Nu obtii pacea prin razboi, nu vei fi salvat daca se vor eutanasia cainii, dar daca ii vei iubi mai mult, atunci cu siguranta nu vei mai fi in pericol. Nimic in viata nu e intamplator, asa cum intamplator nu e nici faptul ca acum, citesti acest mesaj. Cu iubire, Corina

    • Cosmine, cred ca trebuie sa vorbim.

     Treci pe la parohie sa iti dau un reset. Sper sa nu trebuiasca sa iti reinstalez windowsul.

     PS: asa patesti daca umbli pe site-uri deocheate, prinzi virusi si iti da cu virgula.

    • Buna Corina,eu in primul rand nu am discutat nimic despre baietelul care a avut un sfarsit dupa cum il stim cu toti.Sunt mama si nu vreau sa ma gandesc ce reactie as avea intr-un asemenea moment.
     Am abordat doar subiesctul cu reincarnarea care pt. cei ce citesc Biblia nu este unul autentic.
     Eu sunt copil al Lui Dumnezeu [bun sau rau] pt ca El m-a creeat ,insa nu pot spune ca sunt parte din Dumnezeu,asta ar insemna sa ma ridic undeva pe un piedestal unde cineva o data a mai incercat si nu i-a reusit.
     Isus ca noi toti ceilalti a trait o viata pamanteasca [nu pt ca avea nevoie],ca sa ne mantuiasca si sa ne dea un exemplu de urmat .Nu a fost nevoie sa se reincarneze ca sa termine de rezolvat ce nu reusise in prima viata.
     In ce priveste intelegerea intre oameni am fost cu totii indemnati sa traim in pace cu toti oamenii dar in lumina adevaratei credinte.

 5. “De ce a meritat copilul asta? Pentru că Dumnezeu este întotdeauna bun, drept și iubitor. În infinita Sa iubire, El nu ar permite niciodată ca unui om să i se întâmple ceva nemeritat. Dacă lucruri nemeritate s-ar întâmpla în această lume, atunci, de departe, Dumnezeu ar fi un sadic. Dacă lucruri nemeritate ar avea loc în această lume atunci Dumnezeu ar fi cu siguranță cel mai mare dictator și torționar al tuturor timpurilor.”

  Adica saracul copil a fost omorat cu salbaticie de caini, si tu spui ca Dumnezeu e plin de iubire si dragoste? Pai ce pacate a avut acel copil, ma intreb? Ai inteles totul fix pe invers, dragul meu filosof erudit :-)

 6. Cu alte cuvinte, nu vezi padurea din cauza copacilor. Crezi tu asta mult si bine, pana cand (doamne fereste!) propriul tau copil va fi mancat cu bestialitate de caini; sa vezi atunci cat o sa mai crezi in ideea asta fabuloasa a ta.

  • Acesta și comentariul de mai sus au rămas, pe celelalte le-am șters datorită limbajului injurios sau atacurilor la persoană. Este minunat să îți exprimi opinia, pentru că prin asta îți exprimi unicitatea. Dacă vrei să îți exprimi opinia aici trebuie însă să nu faci atacuri la persoană și să nu înjuri.

 7. Subscriu cuiva de mai sus…Intradevar merita premiul pentru cel mai cretin articol al anului… Oare când vom înțelege că tot conceptul despre Dumnezeu este inventat tot de către oameni?… Că Dumnezeu este continuu recreat după chipul și asemănarea celui care îl aduce în discuție… Regret că mi-am pierdut cinci minute din viață citind asta. (scuze că am fost mai dur în exprimare dar sunt tată a doi copii minunați și nu pot gândi altfel…)

 8. Mai sus s-a spus ca oamenii inca nu sunt pregatiti sa auda lucruri atat de profunde si mai mult s-a dat vina iarasi pe conducatori…
  Daca copilul a meritat sau nu sa moara nu cred ca e treaba noastra insa daca judeci putin la rece, articolul vorbeste purul adevar si e la general.

  Baietii de mai sus cu comentariile de pe facebook, exact in momentul acesta voi primiti ce meritati – o conducere proasta.
  Voi nu meritati mai mult pentru ca mereu asteptati ca altul sa traga greul in locul vostru. Asa popor asa conducatori!

  Bravo Cosmin pentru curajul de a aborda un subiect de acest gen! Esti unul din oamenii care merita timp! (imi cer scuze ca nu prea am cuvintele la mine :D )

  • Crissti, ai perfecta dreptate, si Cosmin la fel. Toti suntem datori cu o moarte, mai mult sau mai putin frumoasa. Accidente, inclusiv sa fi mancat de o fiara, se intampla in fiecare minut. Nimeni nu e mai presus de moarte.
   Singura problema este ca NU TREBUIE SA NE FIE FRICA. La asta se refera Cosmin. Mii de oameni au urcat sus pe ghilotina zambind si cantand. Dela ei putem sa luam un exemplu.
   Rusine sa ne fie daca ne vom lasa terorizati la gandul anihilarii noastre!
   Curaj, Cosmine!

   • @COSMIN === APROBARE??? Dela cine? Opinia mea nu conteaza? Am 84 de ani de experienta a vietii si ma faci sa astept o “aprobare”. Dela …Comitetul de Partid?

    • Îmi cer scuze Nick. Am fost nevoit să reintroduc aprobarea datorită numărului mare de oameni care au ales să scrie comentarii cu limbaj indecent.

 9. Trecand peste dezbaterea daca oamenii sunt sau nu sunt pregatiti pentru astfel de discutii, eu cred ca formularea din articol
  “”Copilul omorât de maidanezi în București a meritat asta. ”
  E nepotrivita in contextu asta, folosita asa, da un alt sens ideii care cred ca vrei sa o evidentiezi, e ca si cum ai zice (folosind un exemplu de mai sus) am dat drumul leilor si te-au omorat pe tine, si meriti sa mori ca erai in gradina zoologica . cuvantul “merita ” fiind nepotrivit, MERITÁ vb. I. tr. A i se cuveni, a fi vrednic de ceva. ♦ A avea calități, merite care îndreptățesc stima, prețuirea cuiva. [P.i. mérit, 3,6 -tă. / < fr. mériter, it., lat. meritare]. ""

  Ceea ce nu reflecta deloc "rationamentul" care vrei sa il expui, orice actiune are o consecinta , A + B = C , si noi alegem acel A si B deci suntem responsabili, pentru C pentru ca noi am ALES .

  • Sunt de acord cu nuanța pe care o expui. Dacă acel merită te neliniștește, poți înlocui titlul cu „Copilul omorât de maidanezi în București a ales asta”. Am însă o întrebare pentru tine: Dacă ceea ce meriți înseamnă ceea ce ți se cuvine, atunci când alegi ceva și îl obții nu înseamnă că l-ai meritat?

 10. Cosmin de acord, mie mi-a placut articolul, profunzimea mesajulul si mi-am dat silinta sa inteleg semnificatia atat cu mintea cat si cu inima…spor cu credinta…;)

 11. Pentru ca suntem pe un blog de spiritualitate, imi permit sa sugerez inca o perspectiva: TOT ceea ce se intampla in exterior este atras DOAR de TINE (cel sau cea care citesti acest articol), pentru binele tau suprem (NU cel de moment), ca sa iti ofere INCA o oportunitate de evoluare spirituala.

  Asadar, TU, cel sau cea care ai intrat in contact cu acest eveniment, prin simplul fapt ca ai auzit sau citit despre el, ai atras infaptuire acestuia pentru binele tau superior.

  Acest eveniment a avut loc ca TU sa intelegi ceva de el!

  Ce ai inteles din acest eveniment? Ce ai inteles pe plan rational? Ce ai inteles pe plan spiritual?

  Ti-ai invatat lectia?

  Daca nu… nici o problema, un eveniment similar va reaparea in viata ta ca sa iti ofere inca o data oportunitatea sa iti inveti lectia si sa evoluezi.

 12. Cred ca asa a fost voia lui Dumnezeu pentru ca noi am tratat cu superficialitate problema cainilor. Daca noi acordam mai multa atentie acestui aspect am fi fost pe un alt drum. Macar de acum incolo sa facem ceva, astfel incat sa ne dam sansa ca iubirea lui Dumnezeu sa se manifeste in alt fel. Avem liberul arbitru.

 13. Cosmin, perspectiva ta reflecta una dintre fatetele realitatii la care astazi putini sunt dispusi sa priveasca. Eu unul sunt curios cum ar suna comentariile la acest articol peste … sa zicem 10 ani.

  Te felicit pentru autenticitate.

  • Mulțumesc Dan.

   Rămâne de văzut care vor fi reacțiile peste 10 ani. Aș putea să readuc subiectul în discuție atunci să vedem reacțiile. Totuși mi-e frică să nu uit :)

   • Voi faceti parte din aceeasi tagma cu fundamentalistii islamici care isi leaga dinamita in jurul braului si se arunca in aer in numele unei fiinte superioare imaginare, fara sa tina cont pe cine mai iau cu ei. Mentalitate de needucati si de habotnici fara cea mai mica urma de bun simt. Sa va dea Dumnezeul vostru sanatate si tot ce va doriti.

 14. Cosmin,

  Imi permit sa comentez baznadu-ma pe urmatoarele:

  1. Dzeu este iubire, insa asta nu inseamna ca tot ce se intampla pe pamanat e just, corect si din iubire. Dzeu PERMITE (desi i-ar placea sa nu fie asa) lucruriel ca sa vada unde conduce pacatul pe care alegem sa il traim.

  Dzeu nu doreste lacrimi, durere, cruzime. Asta nu e iubire. El ne arata ce insemna iubire si ne indeamna sa alegem o astfel de cale, isna sa ajungem sa spunem ca toate nelegiurile pe care le permite pentru ca sunt alegerea noastra e iubire e prea mult si e o denaturare a conceptului divin al iubirii.

  2. copilul a meritat – copilul nu a fost supravegheat. parintii si bunica au meritat ceva comform logicii noastre. Dzeu doar a permis sa intre in actiune legea cauza-efect: adica: nesupraveghere – mancat de caine. Sa nu putem in carca lui Dumnzeu consecintele propriilor noastre fapte.

  • Sim, ce spui tu e perfect adevărat. Validitatea rationamentului atât în cazul punctului 1, cât și în cazul punctul 2. stau în picioare atunci când îl vedem(așa cum am fost învățați) pe Dumnezeu ca pe o entitate exterioară nouă.

   Dacă ambele puncte suferă ajustarea referitoare la modul în care îl percepem pe Dumnezeu, despre care am vorbit aici: http://fiimplinit.ro/afla-acum-cum-arata-dumnezeu/, rezultă exact ceea ce am expus în articol. ;)

   Oricum îmi era dor să te revăd cu un comentariu pe http://www.fiimplinit.ro. Te invit să o faci mai des pentru că aduci valoare.

  • Experimentezi muscatura unui caine ca sa apreciezi mai mult caldura si iubirea pe care e in stare sa ti le ofere cainele, experimentezi plansul ca sa vezi cat de bine te simti atunci cand razi. Asta e logica rationamentului cauza-efect. Din iubire pt oameni, pentru ca noi sa experimentam la cel mai inalt nivel iubirea, binele…D-zeu a creat ura, raul si toate acestea din marea lui iubire pentru noi.

  • Copilul n-a meritat nimic rau, Sim, pentru ca este COPIL!!! Un copil merita numai IUBIRE! Problema pe care n-o stie nimeni de aici este faptul ca DUMNEZEU n-a fost niciodata COPIL!!! Acesta este PACATUL LUI!!! Luati si reflectati, tema de filosofie divina.

   • O singura chestiune ar trebui sa intelegi. In ochii divinitatii, ai lui Dumnezeu, nu exista ideea: copilul mai important ca adultul. Ca esti adult sau copil nu are nicio relevanta. Si adulti, ca si copiii vin in experienta asta nu mita viata pe pamant pentru a cunoaste calea, adevarul si viata. Viata nu este ceea ce noi avem tendinta de a crede ca este viata, ci este ceea ce urmeaza dupa viata asta, ceea ce nu se gaseste decat in imparatia despre care vorbeste si Isus, cea care nu este de pe lumea aceasta. Cu cat intelegem mai repede cu atat mai bine. In acelasi timp Dumnezeu nu ne cronometreaza si nici nu ne contabilizeaza vietile sau incercarile ratate, El se multumeste numai cu rezultatul; rezultat ce va veni pentru fiecare cand va fi pregatit.

 15. In Biblie sunt multe subiecte controversate care f. putini le inteleg si mai nimeni nu le cerceteaza ,insa stiu ca in Dumnezeu nu este nici schimbare nici umbra de mutare,asa ca se pot gasi pt. cine vrea sa creada si aceste idei insa nu sunt inspirate de Duhul Lui Dumnezeu.
  Chiar Biblia spune ca cei care cred cum vor ei vor ajunge sa creada erezi.

 16. punand impreuna adevarurile eterne cu lipsa de cunoastere poti sa extragi cele mai odioase concluzii. Citeste te rog Luca 13. Imi e teama sa raspund intrebarilor unor oameni care, pentru ca stiu ca sunt credincioasa, vor sa stie daca sunt de acord cu rationamentul tau- nestiutor, mandru, neiubitor de oameni si neintelept.

 17. Vai,, dar esti atat de dobitoc si spalat pe creier…. Dai dovada de lipsa completa de ratiune, si e si mai trist ca sunt persoane cu un iq atat de scazut incat sa te aprobe. Pe bune, fa un bine universului, si dispari dupa planeta asta. Conceptul de dumnezeu e creat de om pentru a manipula alti oameni. Se pare ca la tine si-a facut cel mai bine efectul…

 18. măi oameni buni…. voi chiar nu vedeți ironia din articolul ăsta?!? e scrisă mare și clar, *dacă* exista dumnezeu, e plin de iubire și compasiune, și milioanele de copii mor pentru ca merită!
  e bun articolul, păcat ca nu te citesc și oameni mai descuiati la minte….
  (spoiler pentru cei care încă nu s-au prins…. autorul nu crede într-un dumnezeu iubitor și iertător, de fapt nu crede în niciun dumnezeu ;) )

 19. Vestea buna (sau trista, dupa caz) este ca unora nu li se intampla chiar tot ce merita. Draga “autorule”… un copil a fost sfasiat, a murit in chinuri groaznice, speriat si ultima imagine pe care a vazut-o a fost cu niste caini turbati care trageau de el ca de o carpa. Gandul asta nu te infioara, nu? Probabil ca te simti un om bun, care a inteles ceva in plus fata de noi, ceilalti, prostimea (cam asta e tonul articolului tau). Iti doresc sa nu treci prin ce-a trecut micutul Ionut, ca nu cumva seninatatea cu care debitezi vorbe goale sa se intoarca impotriva ta. A avea minte nu e un pacat, din contra, e conditia esentiala pentru a fi un bun crestin.

 20. Esti un om foarte foarte bolnav.. te rog trateaza-te.. pt binele tau si al celor din jur..like really.. ridica-te din pat si du-te sa vezi un doctor..acum..

 21. Gata, frate! A fost amuzant, poate pe la început, acum mii de ani. NU există Dumnezeu. Chiar dacă ai viziuni teiste despre viață și crezi tu că ar putea exista un creator, ăla nu este “Dumnezeu”, găsește-ți alt nume pentru ființa ta ipotetică. Dumnezeu este figura centrală a religiilor Abrahamice, un zeu imaginar care, chiar dacă ar exista, ar trebui tratat ca alți tirani scârboși pe care nu i-a vrut lumea (exemplu din proximitatea noastră: Ceaușescu). Toate religiile au venit cu supoziții idioate, prezentând fapte demonstrabile, care au fost infirmate de-a lungul timpului. Presupunând că ar exista o conștiință supremă, comparabilă cu a noastră care a făcut tot Universul, religiile sunt tot nefondate și, odată cu ele, toate supozițiile privind divinitatea. Așa că nu te minți tu că religia înseamnă numai Biserică și popă și că poți să fii un bun creștin fără să fii prezent duminica la liturghie.
  În concluzie, nu numai că este clar pentru oricine cu peste 3 sinapse că nu există Dumnezeu exact așa cum este prezentat de religiile Abrahamice, dar deasemenea dacă ar exista un creator suprem, nu știi absolut nimic despre acesta, pentru că sursa cunoașterii tale e greșită. Așa că marș în pula mea cu spiritualitatea ta cu tot, ăsta e 2013, primitivule. Du-te într-un colț al casei și convinge-te că te iubește Dumnyezo pentru că altcineva nu a făcut-o sau pentru că te-au depășit întrebări infantile despre viață.

 22. Ceea ce ai facut tu nu e un rationament. In primul rand, probabil ar fi trebuit sa demonstrezi ca Dumnezeu exista. Apoi, sa demonstrezi ca e iubire si doar iubire, si ca nu-i sadic. Dar tu ai pornit de la niste premise presupuse.

  Cand poti sa presupui ce vrei, orice demonstratie devine logica pe baza acelor presupuneri.

 23. Aceasta mentalitate e mai raspândita decât s-ar crede. Politicile anticulturale din ultimii 20 de ani au generat un inlocuitor de intelectual, un nechezol, destept dar castrat civic, un fel de oaie bipeda. Adâncirea democratiei nu se mai poate face rotind partidele la ciolan, ci doar organizându-ne civic. România si-a atins limitele cresterii posibile cu actualul sistem educativ si cu aceasta infrastructura intelectuala, care nu poate genera decât postromânismul ca România e altfel, fara trecut si fara viitor, de unde si pesimismul ca n-are rost sa te implici intelectual in refacerea miscarii civice cum era ea in 1990, lânga popor.

 24. Cred ca asta e cel mai cretin text frunzarit pana acum. Rationamentul pleaca gresit de la o presupunere pe care o considera adevarata (aia ca dumnezeu exista). Si chiar daca ai avea dreptate, ce fel de dumnezeu e ala care omoara in chinuri un copil de 4 ani?! Dar cred ca doar autorul este p*&#% de pute si nimic mai mult.

 25. Draga Cosmin, am ajuns pe blogul tau , inseamna ca e ceva ce trebuie sa invat in dimineata asta de la tine…multa pace si intelegere in articolul asta. Iti multumesc.

 26. Eu nu inteleg un lucru: a merita inseamna a fi rasplatit pentru anumite actiuni din trecut, logic vorbind, deci de ce a meritat?. Chestia cu Dumnezeu nu e valabila aici, nu cred ca Dumnezeu are mereu 100% control asupra a tot ceea ce se-ntampla din moment ce a lasat liberul arbitru.
  Mi se pare un barbarism sa ai impresia ca un copil a meritat sa fie ucis de caini sau ca mii de oameni sunt ucisi pe sosele de soferi nebuni (vezi cazul Huidu). Ok, daca era un criminal, un bandit notoriu, un terorist sau un politician distrugator de tara, puteam fi de acord, dar fiind vorba despre un copil – o persoana necrescuta, care n-a deschis inca ochii in lume si n-a interactionat cu nimeni astfel incat sa deranjeze, rationamentul tau mi se pare deplasat.

 27. Pe langa conditia initiala explicita de a crede in Dumnezeu, mai exista una, implicita, anume ca a crede in Dumnezeu este tot una cu a crede ca Dumnezeu e “izvor de iubire”, ceea ce e indoielnic daca nu chiar fals. Daca definirea iubirii depinde de fiecare din noi, atunci Dumnezeu e relativ. Dacă e relativ, atunci nu se poate deduce decat ca fiecare crede in ce poate, chiar dacă il numeste in acelasi fel; asta inseamna ca orice “deductie” legata de Dumnezeu sau iubire e doar o inductie generalizatoare, fara forta logica. Unde gresesc?

 28. Le-ai dat oamenilor care au comentat cateva motive sa urasca religia. Daca asta e tot ce poate oferi spiritualitatea ta – resemnare, atunci e mult prea putin.

  Afirmi ca nu exista nedreptate in lume – o afirmatie la care vei renunta in timp, daca vei observa lucid ce se intampla in jur.
  Tot ce ni se intampla meritam, spui? Dar ce parere ai despre copiii care mor in urma avorturilor? Ce parere ai despre bebelusii care au murit in genocidurile religioase? Un om merita sa primeasca bine sau rau atata timp cat este agent moral capabil de alegeri. Ori un fetus sau un bebelus nu a avut cand sa isi dezvolte aceste capacitati! Moartea lor prematura nu poate fi decat nedreapta.

  Totodata, afirmatiile tale sunt foarte ofensatoare. Sa nu te miri daca pe baza articolului vei primi cine stie ce reclamatii de calomnie.
  Cu alte cuvinte, tu spui ca toti cei 6.000.000 de evrei ucisi de nazisti au meritat sa moara, intrucat erau rai. Inclusiv copiii si mamele lor!
  Viktor Frankl, unul dintre supravietuitorii lagarelor de concentrare, scria in cartea “Omul in cautarea sensului vietii” ca putinii supravietuitori au fost cei care au facut compromisuri si si-au incalcat glasul constiintei. Oamenii cu adevarat morali, care ar fi meritat sa scape, au murit primii in lagare. Exact pe dos fata de rationamentul tau.

  Au fost o multime de incercari de asasinare a lui Hitler, toate esuate. El insusi considera ca a fost protejat de divinitate. Asta cum o explici? Capul genocidelor a scapat din toate comploturile de asasinare si a reusit sa isi indeplineasca planul diabolic, in timp ce oameni nevinovati a caror singura vina a fost etnia au sfarsit in cuptoare!

  Practic, tu ridici un deget acuzator fata de fiecare victima a unui accident, a unei morti din cauze naturale sau a unei crime premeditate. Evreii au murit sa fie ucisi cu premeditare, iar Hitler a meritat sa traiasca suficient pentru a face asta! Incredibil!

 29. Pingback: Pishky's Blog | Un articol cretin

 30. esti mult prea dur si mergi prea departe in acest rationament. Incerci sa cauti raspunsuri referitoare la viata. Asta e un lucru bun. Dar sa spui ca acel copil a meritat asa ceva este lipsit de orice argument. Bun, primim ceea ce meritam in mare parte. Dar ce s-a intamplat sta in alegerile pe care le facem la un moment dat. Insa acel copil facea parte din familia noastra, locuia cu noi in acelasi oras. Orasele sunt facute pt oameni. Faptul ca oamenii ( noi toti ) , am facut alegeri proaste cu privire la alegerea conducatorilor, este vina noastra a tuturor.
  Rationamentul tau functioneaza in cazul de fata asa : hai sa dam drumul la leii si tigri de la gradina zoologica si sa ” admiram ” cine are pacate si cine este bun. Adica pe cine mananca leii si pe cine lasa in viata, ca asa ne este ” scris de la Dzeu ” sau leii vor manca pe cei care au gresit. Leii vor manca pe oricine le iese in cale atunci cand le este foame. Faptul ca unul lasa leii si tigri liberi, de acolo pleaca acel pacat sau greseala. Faptul ca tu fiind in societate si iesi din casa sa iei paine sau sa pleci cu gandul de a dona o suma mare de bani pt un bolnav si al ajuta sa se insanatoseasca, dai nas in nas cu leul lasat liber de un idiot. Tu tot ce ai facut in viata au fost lucruri marunte. Nu ai omorat, nu ai batut, nu ai furat, ba din contra esti un suflet bun.
  Atunci unde e rationamentul tau in toata aceasta intamplare !??
  Ceea ce incerci sa spui este altceva . Ca toti suntem in fata unei decizii si a unei alegeri. Asta ne diferentiaza ca indivizi. In rest bem aceiasi apa, avem acelasi cer deasupra.
  Dar aici chiar nu isi au rostul astfel de rationamente. Una e sa alegi un drum in padure unde animalele salbatice sunt la ele acasa. Si alta e sa alegi un drum in societate unde altii trebuie sa te protejeze prin legi, aplicari ale legii si altele. Legi ! Asa are si universul asta LEGI ! Totul trebuie sa fie clar in orice domeniu.
  Dar pt ca un dobitoc de primar in cardasie cu altii, au facut alegeri proaste pt noi, avem o vina ca i-am votat. Aici e vina comuna ! Nu vina unui copil.
  Cat despre existenta unei divinitati la care legea e facuta prin cotizatie, in contradictie cu valorile morale care le imprastie gen – iubire, mila, dragoste, chip si asemanare, etc, este un lucru care aduce bani si atat.
  Fiecare trebuie sa isi caute drumul in viata si raspunsurile insa nimeni nu a vrut si nimeni nu a fost constient de rezultatul faptelor lui. Nimeni !
  Universul si existenta inseamna doar energie si atat. Restul sunt povesti.

 31. Domnule Cimpanu, stiu ca o sa stergeti discutiile c u mine dupa ce o sa realizati ca sunteti depasit de situatie si orb. Spuneti ca acel copil a meritat asta, eu va garantez ca nu a meritat. Nu cunoasteti notiunea cuvantului meritat. Cine merita si cine nu merita? Spuneti ca dumnezeu e iubire, asa este. Insa nu ati demonstrat ceea ce sustineti in titlul articolului. Copilul a meritat, insa a meritat pentru ca asa a vrut Dzeu. Inteleg ca totul e meritat, orice e meritat, daca dvs. omorati un om este pentru ca a meritat asta prin vointa lui Dumnezeu. Asa-i? totul e meritat, nu exista gresala si nimic nemeritat. De aceea inteleg ca daca eu va propun sa va ucid fizic, dumneavoastra o sa acceptati pentru ca dumnezeu a vrut asta si este totul meritat, corect? in caz ca nu, de ce nu acceptati? nu aveti incredere in Dumnezeu? Astept raspuns daca aveti demnitate.

 32. Pingback: Idioții și religia. | danielrazvan.ro

 33. “De ce a meritat copilul asta? Pentru că Dumnezeu este întotdeauna bun, drept și iubitor. În infinita Sa iubire, El nu ar permite niciodată ca unui om să i se întâmple ceva nemeritat. Dacă lucruri nemeritate s-ar întâmpla în această lume, atunci, de departe, Dumnezeu ar fi un sadic. Dacă lucruri nemeritate ar avea loc în această lume atunci Dumnezeu ar fi cu siguranță cel mai mare dictator și torționar al tuturor timpurilor.”

  Felicitari, ai gasit scuza perfecta care absolva absolut orice criminal de orice. Deci pot iesi linistita in strada sa omor oameni la intamplare? Dupa rationamentul asta pot sta linistita, sigur as nimeri numai din aia care o merita.
  Iti dai seama cu cata maiestrie a reusit sa stranga Dumnezeu in turnurile gemene atatia oameni care o meritau? Ca sa nu mai vorbesc de Hiroshima, de razboaie, de cutremure, de tsunami, de tornade!

 34. Nici nu stiu de unde sa incep. De la premiza ridicola a articolului (trebuie sa crezi in Dumnezeu ca sa intelegi rationamentul), de la vomele pseudospiritualhipioate, de la ideea ca trebuie sa fii naiv sau prost sa nu te prizi ca daca arexista o entitate creatoare aceasta nu poate fi activa(nu are rost sa fii Dumnezeu si sa iti bagi nasul in treburile creatiei tale. Asta asa, ca ipoteza).
  Nu, acest articol nu “propovaduieste” iubirea, ci cretinismul, admiratia tampa a omului care, pentru faptul ca nu intelege nimic, cauta refugiu in mituri.

 35. Ca orice alt credincios cred ca meriti o baie de informatie vie, reala, descoperita in mii de ani in care oameni suficienti de apti au reusit sa iasa din nebunia colectiva a credintei intr-un tata universal care isi iarta, ajuta, sustine gloata de rataciti, ii supune pe unii la chinuri groaznice si apoi ii nimiceste intr-un nesfarsit proces al pacatelor savarsite. Ce faci tu prin asa zisa spiritualitate este sa te ascunzi de realitate, sa iti dai dreptul sa fii ratat, sa gresesti, sa te crezi deschizator de drumuri cu “inima curata”… ca doar na, asta meriti, asta vrea dumnezeul tau pentru tine. Vorbele tale nu demonstreaza decat negarea, fuga de realitate si lipsa de curaj sa iti iei in mana propria viata si sa renunti la a fi o marioneta in mana unui dumnezeu fictiv. Ceea ce ma intristeaza profund este ca intotdeauna vor exista credinciosi si ei mereu vor sta cu mana in san la orice nedreptate si se vor crede si simti buni, milostivi si, mai mult decat atat, superiori…ei si doar cei asemenea lor inteleg ca tot ce se intampla este de fapt planul lui dumnezeu … si nu au cum sa se impotriveasca. …. Observ cu dezgust ca ai deteriorat prin numele siteului tau cuvantul “implinit”

 36. Conform celor spuse in acest articol nu exista bine si rau (sau 0 si 1), lucru fundamental pentru istoria OMENIRII. In acest caz nu este nevoie de ratiune de unde poate rezulta ca simplu fapt ca ai rationalizat inseamna ca ai avut nevoie de cele doua concepte pentru a ajunge la o concluzie.Asta demonstreaza doar ca esti un om cu opinii, proaste de altfel – parerea mea.

 37. Frate,prietene vreau sa te anunt ca traim in secolul 21 si nu in evul mediu sa ai principii de genu “Lasa-l sa moara ca asa vrea Domnul”.

 38. Va multumesc pentru acest articol.
  Sunt ateu de multa vreme dar cu greu mi-ar fi venit in minte un argument mai bun impotriva credintei.
  Continuati, va rog, sa scrieti, avem nevoie de o astfel de abordare.

 39. Rationamentul tau e in contradictie directa cu doctrina crestina. Cum ramane cu dragostea lui Dumnezeu pe care noi o primim in dar desi nu o meritam?

 40. Esti bolnav incurabil. Si duduile care sunt de acord cu tine la fel. Daca nu va revendica nimeni in 5 zile, v-as eutanasia.

 41. Cosmin,,,,ai curaj si te admir,,,,ceea ce ai impartasit aici,,,,este si Adevarul meu,,,indiferent de opinia Turmei,,,,eu am ales sa ies din ea si sa vad altfel lucrurile a Tot Ceea Ce Este! eram convinsa ca o parte din omenire gandeste logic din pct de vedere spiritual,,,,poate parea Pragmatism,,,poate asa si este! sint de acord cu tine! sintem direct raspunzatori de experienta noastra de viata,,,indiferent cit timp am avut sau avem la dispozitie din viata fizica! IMI ASUM!

 42. v-as spune ca sunteti idioti, dar am mari dubii ca intelegeti termenul. pana una-alta mi-e sila ca facem parte din aceeasi specie si ma contrariaza faptul ca, intr-un context evolutiv, unii au ramas atat de in urma dpdv intelectual incat repezinta cu un mare succes veriga lipsa intre om si primate. felicitari, ati reusit sa-mi demonstrati ca oricat de pesimista pare realitatea, se poate mai rau, mai urat, mai prost. luati exemplul sfintilor vostri, apucati drumul muntilor cu totii si traiti in paduri si pesteri pentru ca societatea civila nu e de nasul vostru.

 43. Ca eu cred sau nu in aceasta karma nu conteaza. e important totusi sa nu uitam ca Dumnezeu bate la usa si noi trebuie sa deschidem. Tu cu acest articol ai dat buzna in casele oamenilor, intr-un moment de mare tensiune si nu ai facut decat sa reduci sansele ca adevarul sa fie auzit. Cred ca e un timp si un loc anume pentru toate si de asta inteleptii, chiar si cei din orientul indepartat, de multe multe ori tac, si se adreseaza doar atunci cand este necesar. Ai aruncat gaz pe foc si nu era momentul.

  • Nu am bătut nimănui în ușă să îi bag adevăruri pe gât. Cei ce și-au dorit au intrat și au citit, cei care nu și-au dorit nu au intrat și nu au citit.

 44. Prietene , ai probleme grave . Cum poti spune ca acel copil a meritat sa moara? Vai de mama voastra cu zeii vostrii imaginari !

 45. Nu imi vine sa cred ca exista oameni ca tine in secolul acesta, cu asa mentalitate rigida si indoctrinata. Dar se pare ca ignoranta este binecuvantare pana la urma. Te hranesti cu niste iluzii prietene, ti-e frica sa sa alfii mai multe, asta nu e adevar, e doar un adevar, daca chiar vrei sa fii implinit treci dincolo de informatiile promovate de religie. Nu esti deloc implinit esti doar un las care s-a multumit cu prima informatie care i-a venit in cale

 46. eu am o propunere pentru Guvern:sa ne platim toate impozitele atunci cand ne scapa de toti cainii care misuna pe strazile tarii

 47. Da, intr-un fel sau altul scoti in evidenta faptul ca acelui copil ii este mai bine acum, acolo , langa Dumnezeu. Dar la acei parinti, carora lacrimile nu li se vor usca mult timp de acum incolo, Dumnezeu s-a gandit? Pentru ei nu este o suferinta? Oare Dumnezeu ar vrea ca ei, fiii Lui, sa sufere atat de mult? Vorbesc si intreb acum din prisma si gandirea speriata a unui parinte…

 48. Este total gresit felul in care gandesti. Din momentul in care omul (Adam) a ales sa pacatuiasca, nedreptatea si suferinta au intrat in lume. Nu tot ce se intampla este drept. Sunt atatea locuri in Biblie in care se vorbeste despre asta… de exemplu, intreg psalmul 73. Nu poti cere socoteala unui copil, nu poti spune ca a meritat asta, din moment ce el nu e capabil sa discearna binele de rau.

  Daca Dumnezeu ar face fiecaruia dupa cum meritam, atunci cine ar mai putea sta in fata Lui? Pentru ca plata pacatului este moartea. Pentru ca ne iubeste, ne da atatea sanse, si nu ne pedepseste dupa cum meritam.

  Si cum poti sa spui ca daca Dumnezeu n-ar face fiecaruia dupa merite, ar fi barbar? El face asta pentru ca ne iubeste… si a facut tot posibilul ca sa avem sansa de a fi scapati de pedeapsa, si de a face parte din noua sa imparatie unde nu vor mai fi nedreptate, suferinta, moarte. Dumnezeu inca mai ingaduie suferinta, si nedreptate, pentru ca fiecare sa aiba sansa aceasta… pentru ca atunci cand va interveni sa distruga raul, intreg universul se va sfarama, muntii se vor topi… si atunci se vor termina sansele.

 49. Vad ca pentru tine e mult mai usor sa zici ca omul nu are nicio vina, doar Dumnezeu poate fi responsabilizat pentru ceea ce se intampla. Sunt credincios, dar tu ai inteles totul gresit si din pacate ii ratacesti si pe altii.

 50. fratica,ai incercat sa faci un test psihologic sa vezi ce iese? daca ai facut zi-mi si mie rezultatul sa ma sterg cu el la fund pentru ca daca a iesit bine atunci sigur si psihologul e din aceeasi categorie ca si tine

  • … commentul ăsta chiar m-a amuzat. Îmi și imaginez figura lui stefan cand gândea asta! :)
   Oglindă oglinjoară…

 51. Fenomenala dedublare, Cosmin. Ai reusit, cu propriile tale cuvinte, sa spui adevarul – ca Dumnezeu (daca exista) este un sadic fara limite – si totusi ai reusit sa rationalizezi totul trecand prin prisma credintei. Wow. Si tu vezi cata suferinta este in jur si singura ta solutie este nu sa-i ajuti pe cei din jur sa sufere mai putin ci mai degraba sa stai pe margine, cu un zambet marinimos, zicand: “Dumnezeu te iubeste, omule chinuit!”. Daca ai dreptate, atunci Dumnezeu vrea femei violate, copii macelariti si mult, mult sange pe strazi. Intreaba victima unui viol cat de mult a simtit dragostea lui Dumnezeu, inainte, in timpul si dupa petrecerea asaltului sexual; intreaba parintii copilului mancat de caini daca simt in suflet ceva cald, uitandu-se la chipul macelarit al copilului lor. Daca exista vreun Dumnezeu, sper sa am un loc rezervat in Iad: mi-ar fi scarba sa impart Raiul cu cei ca tine.

   • Am mai lasat un comment mai jos care spune cam acelasi lucru, dar revin, punandu-l in alte cuvinte. Am vazut de curand, un articol, (pe boala asta generalizata extinsa denumita Facebook), unul infiorator cu o fetita de 8 ani ucisa de “sotul” ei de 40 de ani in noaptea nuntii. Criminal, ne neconceput. Dar va intreb eu pe voi.. acel criminal de sot.. oare nu va reveni el sa-si invete lectia in corpul unei fetite care va fi violata asa cum a violat si el? Victimele violurilor foarte bine ca iarta si uita, inseamna ca au inteles in cele din urma cat rau au cauzat si el altora (chiar daca acum nu-si mai amintesc). Au inteles si au trecut mai departe, spiritul lor nu va mai comite asemenea atrocitati. Dar suferinta asta nu le-a fost fata in zadar, a fost spre binele lor. Cine nu intelege si nici nu se straduieste sa inteleaga, va reveni si va spune ca suntem bolnavi mintal. E dreptul fiecaruia sa stagneze, in loc sa evolueze..

    • Andreea, sunt aproape complet de acord cu tot ceea ce ai spus aici, cat si cu ceea ce ai spus mai sus. Iti salut gradul de deschidere si cunoastere, insa am si o rugaminte la tine: Observ atat in acest comentariu cat si in celalalt ideea de reincarnare, idee cu care inteleg ca esti de acord. Eu tot ceea ce scriu pe acest, o stiu datorita unor experiente persoanle pe care le-am avut, experiente pe parcursul carora am aflat niste raspunsuri. Eu nu mi-am dorit sa stiu daca exista sau nu reincarnare, iar de aceea nu stiu. Te-as ruga pe tine sa imi spui, de unde stii ca exista reincarnare, daca stii asta. O zi minunata, si te mai astept!

 52. Asa-i ca parintele Cleopa te-a inspirat sa sustii asta?
  ”– Dar când ai ucis copilul, tot bine ai făcut?
  – Bună treabă am făcut şi acolo.
  – Cum, ai omorât copilul şi zici că bună treabă ai făcut?
  – Stai şi nu judeca după mintea ta! Ai văzut copilaşul? Acela a fost zămislit în ziua de Paşti. Şi avea pus canon de la Dumnezeu, pentru că nu s-au înfrânat părinţii în ziua Învierii Domnului, copilul avea să ajungă la 20 de ani comandant de tâlhari şi avea să omoare pe părinţii lui. Acesta este canonul pentru neînfrânarea lor; şi multă lume avea să omoare şi mari tulburări avea să facă în lume, pentru că a fost zămislit într-o zi aşa de mare.”

  http://carteromaneasca.wordpress.com/2012/07/22/parintele-cleopa-despre-nestiutele-judecati-ale-lui-dumnezeu/

  Sa stii ca majoritatea crestinilor il iubesc pe Cleopa, ai face un bine sa-ti editezi articolul si sa adaugi linkul, poate se desteapta ei…

  • Nu am fost inspirat de părintele Cleopa, însă e minunat ceea ce îmi arăți. Chiar dacă nu este întocmai viziunea mea, este o viziune foarte aproape de ceea ce am explicat eu în articol.

 53. ma uit la comentariile de pe facebook, si 99% din cei care nu inteleg urmeaza acelasi drum: – scoala generala, max liceu, 3-4 plozi in poze, toti din bucuresti. probabil e un trend, sau un IQ limit acolo

  ideile astea trebuie digerate si intr-o epoca a internetului in care se ajunge usor la informatii care inainte erau pastrate doar pentru varfuri – acum fac rau, cand sunt prezentate si unor subinteligente genul celor marca facebook.

  pastreaza ideile in cercuri inchise, gaseste prieteni care ti le impartasesc, lasa-i pe restul sa continue planul “idiocracy”

 54. Cind se intimpla o nenorocre cum este cazul copilului ne pare rau la toti dar din pacate e mina destinului . Va spun o poveste . Un tata a visat ca copilul lui va muri innecat in fintina atunci el a astupat fintina din curte dar intro copilul a iesit din curte si in calea lui a vazut o fintina s-a dus direct s-a aplecat pe marginea fintinii a cazut si pina la urma s-a inecat . Asta e destinul nu putem sa-l schimbam nici cu o mie de vorbe

 55. Dragilor, cea mai mare nedreptate din Univers a avut loc acum 2000 de ani, cand Iisus Cristos, Fiul lui Dumnezeu a fost rastignit pe cruce si a murit NEVINOVAT, purtand toate pacatele lumii. El s-a facut vinovat pentru noi ca noi sa fim socotiti nevinovati inaintea lui Dumnezeu!!! Oameni buni, ce nedreptate mai mare decat asta stiti?

 56. Pingback: Bă, tu vrei şi cu coada între picioare şi cu sufletu-n rai! « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET

 57. Cosmin, iti spun doar atat: te iau la mine acasa pentru 2 luni cca. si in fiecare zi, ora, minut, secunda iti voi arata ceea ce a simtit acel baietel nevinovat si parintii acelui inger de copil !!! Detin tehnici avansate pentru mentinerea in viata a unei persoane indeajuns de mult pentru a o face sa inteleaga ca de fapt este grav bolnava…

 58. 1. Nu exista dreptate in lumea asta. De cand Adam a pacatuit, in lumea aceasta nedreptatea este la ordinea zilei. Dracu conduce lumea aceasta. Tot raul vine de la el nu de la Dumnezeu.
  2. In Biblie nu scrie nimic care sa sustina acest articol in ansamblul lui.
  3. Cainii nu au nici o vina, vina apartine societatii care este bolnava moral si spiritual. Pentru acest eveniment si multe altele sunt vinovati oameni;

 59. In sfarsit cineva a abordat si acest aspect. Asa cum ai scris si tu, ca trebuie sa regasesti, sau mai bine spus, sa iti amintesti aceste adevaruri universale in interiorul fiintei tale, asa s-a intamplat si cu mine. Intr-o zi, citind “Conversatii cu Dumnezeu” de Neale Donald Walsch m-am lamurit. Ca inainte sa vii aici, ca spirit, ti-ai facut niste planuri – vreau sa experimentez asta si asta si asta. Vreau sa traiesc o viata cat mai contrastanta. Eu aleg. Mereu. Eu aleg cum va fi viata mea. Imi pare foarte rau ca fiintele umane nu sunt inca in stadiul – majoritatea, dar mai sunt care le simt si le inteleg, aceste “adevaruri” – de a percepe ce este dincolo de aparente si iluziile astea pe care ne place sa le construim. M-am bucurat sa citesc ce ai scris si sper ca intr-o zi sa poata si ceilalti intelege ce ai scris tu de fapt.

 60. Buna, nu am citit toate comentariile de mai sus, nici pro nici contra, dar va spun, deschis, Cosmin aici, ai dreptate. Problema noastra este ca nu incercam sa intelegem lucrurile detasat. Cum nu exista bine sau rau pe lumea asta, exista legea cauzei s-a efectului. Cum credeti voi ca s-ar gasi pedeapsa un om care chinuie animale, le ucide fara mila, sau face experiente ciudate pe ele? Oare nu suferind si el acelasi lucru? e efectul pe care un asemenea om l-a atras asupra lui.
  In alta ordine de idei, in vietile sfintilor ni se spune sa nu plangem si sa jelim cand cineva drag ne este luat de D-zeu. Pentru ca tot EL ni l-a dat, nu a fost niciodata al nostru. Fii recunoscator pentru perioada in care a fost cu tine.
  Suferintele sunt cel mai bun lucru pentru cresterea spirituala a sufletului, si ar trebui sa ne bucuram ca sunt spre folosul si cresterea noastra.

 61. este oproblema de abordare-gandire plasare paraqdigma.. sh a m d – undeva si nu e mica.. daca accepti ca toata lumea merita toate relele inseamna ca excluzi notiunea de rau..adica cine face rau face fix ce e scris sa fie facut si e absolvit.. e cam dur.. si cu liberul arbitru cu care Cel de Sus ne-a lasat sa vietuim ce te faci? dar cu iubirea / ce te faci cu karma care poate fi stearsa (sau nu) = daca ma duc pe strada cealalalta a orientalilor..”ie” cam “grele”

 62. Pingback: 23 de motive DE CE apare această prăpastie între teorie şi practică | evolutiaperfecta.ro

 63. Pingback: 23 de motive DE CE apare această prăpastie între teorie şi practică (2) | evolutiaperfecta.ro

 64. Erau niște țigani bețivi care, pentru putina băutură, au început sa se lamenteze de moartea puradelului. Adevăratele victime din Romania sunt săracele animale chinuite, nu țiganii jegoși care s-au înmulțit ca păduchii
  .

 65. Pingback: Libertate | Fii Implinit

 66. As vrea sa-ti dau niste pumni in cap , asta asa pentru ca meriti ! Sa nu-mi spui ca nu meriti ca-ti mai dau niste pumni in cap….

 67. Daca ne intalnim pe strada ar fi mai bine sa fugi…..da sa fuugi cat te tin picioarele. Te nenorocescdin simplul motiv ca Dumnezeu a vrut asta. Pentru ca asa e normal. Pentru ca meriti. Sa vad atunci daca mai ai aceleasi opinii

 68. > Ancheta procurorului nu ne-a > convins: > 1.Copilul IOnut a fost gasit pe terenul SC Rezidential Tei, > putand sa fie adus acolo deja mort. > 2.Cauza decesului dat de medicul arab- hemoragie externa- nu > se justifica, la locul respectiv nu exista sange, dar era > masiv in afara terenului, pe un tapsan, unde cineva pusese > si niste lumanari. > 3.Cainii presupusi asasini, nu erau agresivi, chiar > gudurandu-se pa langa echipa de invstigatii…iar cateaua > batrana cu doar doi dinti care avea urme de sange pe bot, > putea fi de la mirosirea trupului. > 4.NU s-a facut TESTUL POLIGRAF asupra tatalui si a bunicii > baiatului. > 5.Fratele lui IOnut gasit de acel barbat, nu manifesta > disperare ci era destul de relaxat cand a revenit in parc, > putin temator doar ca bunica il va certa pentru ca s-a > indepartat. > 6.Barbatul care l-a gasit pe baiatul cel mare, nu stia de > exstenta celuilalt frate, afland asta la intalnire cu > bunica. > 7.Baiatul cel mare
  va fi “invatat” ce sa spuna > ulterior…… > 8. Un copil in incredintarea unei batrane cu probleme > locomotorii, denota iresponsabilitatea parintilor si > decaderea lor din drepturi. > 9.Raportul criminalistic nu dau verdict ca maidanezii au > fost asasinii copilului.- s-a facut chiar si testul ADN- nu > erau ale acelor caini. > 10.. Procesul s-a tinut cu usile inchise si nici avocatii nu > au avut voie sa vorbeasca despre cele petrecute in sedinta > secreta, oare de ce? > > > > Azi deja se stie ca NU maidanezii de pe terenul SC > Rezidential Tei au fost asasinii copilului nesupavegheat, > mai degraba prezenta unui/unor caini de lupta- aspect care > nu a fost deliberat luat in calcul ca alrfel am vorbi despre > incompetenta, ori nu despre asta a fost vorba ci despre o > actiune premeditata de inculpare a cainilor comunitari > pentru o lege de eutanasie, ceea ce s-a si intamplat. > Probabil daca iubitorii de animale si asociatiile ar fi > platit un
  expert si un legist independenti, alta ar fi fost > situatia

 69. IUbitorii de animale cer DESECRETIZAREA DOSARULUI IONUT ANGHEL, pentru ca procesul s-a tinut cu usile inchise si tragerea la raspundere inclusiv penala a tuturor care au regizat, instrumentat acest caz, manipuland opninia pubica, ascunzand adevarul.
  MIZA acestui caz trebuia sa fie legea eutanasiei nationale a tuturor cainilor comunitari, ceea ce s-a si intamplat.
  O monstruoasa coalitie formata din politicieni, oameni din administratia locala, procuror si legist.
  Doar criminalistii nu au vrut sa faca parte din acest scenariu macabru- ei nu au gasit vreo legatura de ADN( prin compararea materialului genetic analizat) intre copil si cainii de pe terenul Tei Rezidential.
  Si atunci zic: gata stat mafiot, stat corupt, punct si de la capat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>